Front page

Dark face képe

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Elég kezdő vagyok, és nagy szerencsémre a főnököm megbízott, hogy csináljam meg a cégünk honlapját. Angol és Magyar nyelven kéne ezt prezentálnom neki. Kb 3 éve már csináltam neki egy magyar nyelvű honlapot. Tehát adott egy smink dark elegant amit átalakítgatok a saját ízlésemnek megfelelően. Ennél a sminknél a kezdőlapnál adott egy slideshow ami mellé lehet szöveget írni. Pl. Miért minket válasszon, 20 éve piacvezető cég... A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne a teljes front page-et duplikálni, úgy hogy ha a felhasználó angol nyelvre vált akkor az legyen kiírva a képnél, hogy Why coos us. Esetleg van-e bármi más megoldás.

Köszi
m

Drupal verzió: 
Fórum: 
Dark face képe

Ja és persze ha kattint a user a képre, akkor a külön nyelveknél külön hivatkozást lehessen megadni.

0
0
csakiistvan képe

Nos, azert en hatralepnek par lepest. Mondjuk a mondandod elejeig:

Tehát adott egy smink dark elegant amit átalakítgatok a saját ízlésemnek megfelelően.

Ilyet ha lehet ne tegyel, olyan dologba sosem szabad belenyulni amit letoltesz a drupal.org rol, azaz ugynevezett contrib dolog (akar modul, akar theme). Theme eseteben lehetoseged van subtheme letrehozasara, errol itt talalsz kis olvasnivalot http://drupal.hu/node/15822

Mas megjegyzes: ne azert valassz egy theme-t mert van benne slideshow, azt te is egyszeruen ossze tudod allitani. Keress ra itt az oldalon, sok topic szol errol: http://drupal.hu/kereso?text=slideshow+k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se

A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne a teljes front page-et duplikálni

Erre mashogy tekints. Nem arra van szukseged hogy duplikald a tartalmat, hanem ugyanarra a tartalomra, csak masik nyelven. Az ilyen esetekben kellhet neked az https://drupal.org/project/i18n modul, illetve sok masik, a felmerulo feladatokat tekintve.

Hogy fuss akkor neki? En ugy tennem a helyedben hogy megvizsgalnam mi kell a fooldalra, pl a slideshow, vagy meg 4 blokk a szolgaltatasokrol mondjuk. Nem tudom pontosan ez kell e, csak tippeltem.
Szoval a slideshow -t osszepakolnam egy tartalom tupussal (cim, kep, leiras, url mezo ahova linkeljen), a tartalom tipusnak fordithatonak kell lennie, ezt a tartalom tipus beallitasaiban megadhatod.
A megjelenitest a Views es a Views Slideshow modul el tudja neked kesziteni a slideshowt, megjelenitesben egy egyedi kepmerete amit a admin/config/media/image-styles oldalon allithatsz be, es a tartalomhoz feltoltott kep mar ebben a meretben jelenik majd meg. A Views -nak be kell allitanod hogy a megjelenitett nyelv a felhasznalo aktualis nyelve, ez azt jelenti hogy amilyen nyelvet a latogato kivalasztott, olyan nyelvu slideshow elemeket fog listazni a slideshow-d.

legkonnyebb modja ha az emlitett slideshonak Page kimenet van, pl frontpage, igy a frontpage urlen elerheto lesz a slideshow, ha a 4 blokkot beteszed egy regioba, es beallitod hogya blokkok mely nyelveken jelenjenek meg, mar kesz is vagy.

3
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Dark face képe

Köszönöm a válaszod. Megpróbálom az általad említett módon. A két nyelvűsítéssel már elvileg kész vagyok, csak a smink slide showjához tartozó szöveg hivatkozásával voltak gondjaim, de ezek szerint rossz oldalról közelítettem meg a kérdést.

üdv

0
0
nevergone képe

Dark face képe

Nem tudtam, hogy ennyire alapvető kérdést tettem fel. Azért köszönöm az iránymutatásod.

0
0