Fordítások telepítés

Geva képe

Mi kell hozzá, hol és milyen feltételek
hogy a drupal 7 webhely le tudja tölteni a fordításokat?
(https:// -t engedi a tárhely)
l10n_update modul telepítve a szokásos módon,
...az információk lekérésénél, a csatlakozásnál elvérzik a dolog, a hibaüzenet:
Hiba történt az elérhető frissítéskről szóló információk kiszolgálóról történő lekérdezése közben.

a helyzet a honlap költöztetését követően állt elő, nem egy standard tárhelyre, az információk a tárhelyről:
http://h.hungaroconsulting.hu/info.php

hibaüzenet nem látszik róla sem a dupal jelentésekben, sem a tárhely error log-ban,
köszönöm a segítséget,
üdv

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

Amíg a technikailag jártasabbak válaszolnak, addig ideiglenes áthidaló megoldásként letöltheted a 7-es alaprendszer és a használt contrib modulok .po fájljait innen: https://localize.drupal.org/translate/downloads, majd importálhatod őket az admin/config/regional/translate/import oldalon.

Igaz, hogy ez nem élő, szinkronizált kapcsolat, de tekintve, hogy a fordítási csapat jelenleg 8.x-es modulokra igyekszik összpontosítani, ezért sajnos nem kell arra számítanod, hogy naponta el kell végezned ezt a kézi importálást :)

1
0
Balu Ertl képe

Javítottam a „frissítéskről” hibát a #671169 sztring fordításában.

1
0
Balu Ertl képe

Az admin/modules/install oldalon tudsz új modult telepíteni egy URL-ről?

Ez ugyanis talán segíthet kideríteni, hogy csak a localize.drupal.org kiszolgálóhoz nem tudsz csatlakozni (és az ftp.drupal.org-hoz igen), vagy egyáltalán „ki se lát” a nyílt webre a tárhelyedről a Drupal.

1
0
Geva képe

modult tudok telepíteni az admin/modules/install oldalon, azt sikerült megoldania a rendszergazdának, a https://ftp.drupal.org-hoz tud a drupalom csatlakozni.

A localize.drupal.org-hoz pár másodpercnyi szünet után már ki is dobja a hibaüzenetet, egyáltalán nem jut ki a kérés

...köszönöm hogy segíteni próbálsz és köszönöm a javítást is,
természetesen ftp-n keresztül le- és fel tudom tölteni a fordításokat

1
0
pp képe

Amit írtál, (logok üresek) ott távolból nehéz még csak tippet adni. Talán csak az az egy maradt, hogy éppen akkor nem volt elérhető a http://localize.drupal.org.

Az l10n_client egy xmlrpc hívást küld a fenti szerver felé a drupal_http_request() függvénnyel.

Javaslom kapcsold be az aggregatort, az is a drupal_http_request-et használja, hátha az gazdagabb üzenetet ad. A xmlparse függvényt használja még az l10n, de gondolom az aggregator is, és úgy tűnik a szerverre telepítve van, tehát itt nem lehet a probléma(híres utolsó mondatok).

Ha ez se megy, marad az xdebug bekapcsolása és nyomkövetés.

pp

1
0
Geva képe

végig követtük a folyamatot a rendszergazdával - miután egyértelmű volt, hogy más honlapoknál le lehet kérni a fordításokat, az is látszott, hogy a serverről a localize.drupal.org-hoz az út nem gátolt,
jött egy bűnös :-) gondolatom és megnéztem a modul beállításait, talált, süllyedt:

a fordítások frissítéséhez forrásként a helyi fájlok voltak bekapcsolva :-)))) az admin/config/regional/language/update adminisztrációs felületen :-))))

helyes beállítással simán lehozta az infót a fordítások állapotáról és a fordítások is letöltve immár a honlapon.

Kedves István, pp, köszönöm hogy segítettél gondolkodni a problémán és eljuthattam a megoldáshoz
üdv Éva

4
0
Balu Ertl képe

Veled örülök, hogy sikerült megoldani a problémát. Viszont az utókor kedvéért járjunk a végére, hogy akkor vajon miért kaphattad az általad idézett hibaüzeneteket:

„[...] pár másodpercnyi szünet után már ki is dobja a hibaüzenetet, egyáltalán nem jut ki a kérés”

Ha ugyanis Csak helyi fájlok-ra van állítva, akkor elvileg ki sem kell kérdeznie az internetre (mivel „házon belül”, ugyanott keresi a frissítéseket), így viszont miért jelent meg a „Failed to fetch information about available updates from the server” üzenet?

0
0
Geva képe

az információ lekérésével indul a teljes folyamat és ez mindenképpen a távoli kiszolgálóról történik és csak onnét tudja ellenőrizni, hogy a helyi fordítások frissítésre szorulnak-e, szvsz

--- a jelek szerint tényleg nem volt akadálya a hívás kijutásának, tehát NEM jogos a hibaüzenet, de megjelent és onnét kopiztam ide

viszont:
--- amikor átállítottam a fordítás forrását a helyiről a távoli kiszolgálóra, azonnal sikerült lekéretni a fordítások frissítési információit, majd ezt követően a fordításokat is

!!!
--- ha most visszaállítom a fordítás frissítését a helyi fájlokra, akkor előáll ismét a kifogásolt állapot: nem tudja még a fordítás frissítési információkat sem lekérdezni. Elvileg ez bármelyik honlapon előállhat, de neeeeem, két másik honlapon is megpróbáltam előidézni és ott nem sikerült a hibaüzit előcsalni, mindkét másik webhelyen működött az információ lekérés is

...van itt még más csontváz is elásva?
szerinted?

0
0