fom api átverés avagy hierarchical select + ajax

pentike képe

Sziasztok!

A problémám a következő:
Van a hierarchical select nevű modul, ami ugyebár szép javascriptes, ajaxos megoldást kínál a többszintű taxonómiák hierarchikus kiválasztására.

A gond ott van, hogy mivel javascript nélkül visszaesik a sima formos működésre, ezért az elején betöltődik az _összes_ kategória, amitől esetemben az oldal 40K -ról 560K-ra hízik és a letöltési ideje igencsak megnő.

Megnéztem a kódot, elolvastam a doksit és ott azt írják, azért kell ezt így csinálni, hogy a drupal tudjon validálni. Ezzel nincs is semmi gond, de meg lehet valahogy oldani, hogy azt validálja, amit egy javascript callback-en keresztül kiküldött?

Valami hasonló már volt téma itt bár ott is kiküldésre került az összes opció, ha jól értem:
http://drupal.hu/node/3209

pp képe

A Drupal ugyanis először összerakja a form tömböt és csak utána validál. Tehát amikor összerakod a tömböt és a megfelelő adatokat töltöd bele a Drupal helyesen fog validálni.

http://palocz.hu/irasok/2007/dinamikus_select

itt is a második select később töltődik fel.

Mindet betölteni szerintem azért kell, hogy diszkrét legyen, tehát hogy js nélkül is működjön. Ha ez nem kell(mert mondjuk egy intranetes portál lesz, vagy admin felület, ahol meg tudod követelni a js működését) akkor simán lehet csak js-el is megoldani.

Jó sok kategória lehet ;)
(egyébként pont ezért lett kukázva ez a frankó modul és lett helyette saját. ;))

pp

0
0
pentike képe

Hali!

Megnéztem a minta modult az oldaladon. Nálam nem ment elsőre, mive a callback útvonal / -el kezdődött és nálam - lehet a mod_rewrite miatt - azt localhost/útvonal -nak értelmezte localhost/oldal/utvonal helyett.

0
0