Foglalási rendszer - melyik irányba induljak?

Karabiner képe

Üdv a mestereknek! ;)

Némi iránymutatásért jöttem, merre lenn érdemes elindulnom.

A feladat egy foglalási rendszer lenne ami különböző napokon az admin által megadott létszámú túrákra lehetne regisztrálni.

Amit a program szervezője szeretne kezelni:
-adott napokra megadni a túrák időpontjait, a foglalható helyek számát, és a foglalható helyek számát bármikor változtatni,

-adott napra megnézni az összes befoglalt helyet és, hogy azt kik foglalták be, milyen foglalási számokkal,

-minden nap megadni, hogy a rendszer mikor zárjon (a zárást úgy kell érteni, hogy 2 órával a találkozó előtt kitörölni már ne tudjanak csak foglalni).

Ami a foglaló számára lenne:
-adott napra a foglalható helyek számáig tudjanak foglalni, a lefoglalt helyekből lemondani is tudnának a rendszer zárásáig (találkozó előtt 2 óra), a lemondott helyek pedig automatikusan újra foglalhatóvá válnának,

-minden lefoglalt hely után automatikusan foglalási számot kellene kapniuk ( a foglalási szám pl.: 21C15,

-megnézni adott időszakra lefoglalt férőhelyeiket(fix bejelentkezett regisztrátorok lennének mindenki természetesen csak a sajátját) a hozzájuk tartozó foglalási számokkal.

Jelenleg még nem tudom milyen irányban lenne érdemes elindulnom. Számtalan foglalási modul van vajon melyik lenne a legközelebbi az fentemlitett igényekhez és vagy lehetne átalakítani? Esetleg Organik groups megoldásban gondolkodni Entity formmal? Vagy valamilyen teljesen más megoldással?

Ebben kérnék tanácsot hogy, merre lenne a legcélszerűbb elindulnom.

Drupal verzió: 
Fórum: 
nilrem képe

Szia!
Én is hasonló rendszert keresek, és ott tartok, ahol korábban Te voltál.
Azt látom, hogy sajnos nem érkezett segítség, de sikerült-e valamire jutnod?
Nagy segítség lenne, ha néhány infóval tudnál segíteni. milyen modulokat érdemes egyáltalán megnézni? Találtál-e megoldást?

Köszi :)

0
0
dongodani képe

Kétféle megközelítés lehetséges az ilyen egyedi fejlesztési igények és a Drupal viszonylatában.

1. Ismerem a Drupal és a moduljai által biztosított lehetőségeket, viszont a modul fejlesztés, programozás NEM játszik, akkor csak ahhoz tervezem a rendszert amit a kész modulok kínálnak. Sok mindent meg lehet így oldani, de a kritikus pontoknál többnyire elakad a project, mivel a keretrendszer rugalmassága véges. Például a meglévő modulok nem biztosítják teljes körűen a kívánt funkciókat, nem végleges verziók, hibákat tartalmaznak...stb.

2. Ismerem a Drupal és a moduljai által biztosított lehetőségeket és a modul fejlesztés, programozás IS játszik, ezért nekilátok bőszen átírni/igényekre szabni a meglévő modulokat, vagy csak simán saját modulokat írni a hiányzó funkciókra. Csak az a kérdés, hogy megfelelő szintű programozási ismeretek mellett szükség van-e a Drupal-ra mint fejlesztési platformra, érdemes-e más modul-fejlesztők logikáját követő programozási megoldásokkal küszködni. Nem okoz-e a fejlesztés során legalább annyi problémát a nem csekély erőforrás igényével, a rendszeres frissítések igénye miatt, vagy hogy egy frissítés esetleg kilövi az addig szépen működő saját moduljaimat és még sorolhatnám egy sok ismeretlenes rendszer összes kínját-baját...

Nem vagyok Drupal ellenes, söt nagyon is kedvelem a platformot, de az a tapasztalatom, - cáfoljon meg aki tud - szerencsés esetben, nem túl komplikált(és főleg nem túl egyedi) fejlesztési igényeket kitűnően ki tud szolgálni, de egy masszívabb fejlesztésnél már nem biztos hogy tud annyit segíteni, mint amennyi hátránnyal jár. Nem kicsit bosszantó, ha több hónapos munka után derül ki, hogy egy Drupal specifikus korlát miatt kukázni kell az addigi munkát.

Ha ennyire nem lehet tudni hogy merre induljon a fejlesztés, akkor célszerű nagyon alaposan kivesézni a foglalási modul kínálatot és csakis és kizárólag akkor belevágni, ha teljes körűen összeállt a kép, ill. át kell alakítani(rá kell szabni) az igényeket a Drupal modulok lehetőségeire, ami fölöttébb gondos tervezést igényel.

1
0