flashből node létrehozás

mhncsa képe

sziasztok!

a következőt szeretném csinálni:
flashben készítek egy kérdőív szerű alkalmazást, ami adatokat kér be a felhasználótól, majd néhány html tag beszúrásával elkészít egy html/css-el formázott szöveget. ebből szeretnék egy page-t létrehozni automatikusan, úgy h a felhasználónak csak ki kelljen töltenie a kérdőívet majd egy elküld gombra kattintva (ami a flash alkalmazáson belül van) bejön egy drupal oldal azzal a tartalommal, amit a flash állított elő. két lehetőségen gondolkodtam:

1. csinálok a drupal adatbázisban egy saját táblát amibe a flash egy php fileon keresztül betölti az adatokat (cím,törzs,útvonal név) viszont nem tudom, hogyan lehetne ebből a táblából node-t csinálni. találtam egy autonode CCK kiegészítőt, ami ilyesmit csinál, de ha jól értettem ez úgy megy hogy admin felületen kell létrehozni új tartalmat, ahol megadom a tábla nevet meg egy unique keyt és akkor abból lesz egy node
viszont ez nekem nem jó, mert nem szeretném, h még ezzel is foglalkozzanak a felhasználók

2. megoldás, h a flash által hívott php file segítségével direkbe beleírok a megfelelő node-okkal kapcsolatos táblákba. ezeket találtam amiken változtatni kell: node, node_revision, sequences, url_alias

az egyik kérdésem az lenne, h tud e vki modult vagy megoldást arra, h az 1. verzió szerint működjön a dolog?
a másik kérdésem, h ha az 1. verzióra nincs megoldás akkor ez a 2. verzió mennyire "veszélyes", mire kell figyelni, h ne barmoljam szét az egész site-ot.

viszonylag egyszerű felépítésű lenne az oldal, kb csak annyi lenne a funkcionalitása, h a regisztrált felhasználók kitöltenek egy ilyen flash kérdőívet, beküldik, majd elérhetővé válik a beküldött anyag egy /anyagok/felhasznalo címen
+ elküldhetik ezt a címet x email címre és kész

bocs kicsit hosszú lett...

előre is köszönöm

Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

ebbe az egész funkcióba a Flasht belekeverni. Miért nem jó egy CCK-val létrehozott tartalomtípus, megfelelő jogosultságbeállításokkal?

0
0

Nagy Gusztáv

mhncsa képe

azért kellene a flash mert, egyrészt alapvetően ahhoz értek jobban, másrészt egy elég összetett kérdőívről van szó. pl kérdés kategóriák vannak 3-4 kérdéssel, amikből véletlenszerűen választ az alkalmazás, majd a válsztott kérdésre is lehet több féle választ adni, amik nagyjából rögzítettek, viszont nem szimpla inputmezőkről van.
javascript/ajax technikákkal valszeg lehetne vmit okoskodni, de ahhoz nem értek, szval én biztos nem tudom megcsinálni...

0
0
alippai képe

nekem nincs problémám flashes tartalommal, aki ért hozzá az nyugodtan használhatja. A services modulon keresztül szépen lehet nodeokat kiolvasni, írni, be/kijelentkezni etc.

Szerintem ha valaki ért hozzá használja, legalább biztos egyedit alkot ;)

0
0

Lippai Ádám
young element

alippai képe

http://drupal.org/handbook/modules/services itt szerintem 1x-űen megvan (ha tudsz angolul).
Lépésről lépésre bonyolult dolgok is.

0
0

Lippai Ádám
young element

alippai képe

Az adobe is Drupalt használ a flex.org oldalához, érdemes megnézni http://flex.org/showcase/ ezt a linket. Ne mondja nekem senki, hogy jobb lett volna flash/flex nélkül :)

0
0

Lippai Ádám
young element

Nagy Gusztáv képe

Biztos béna vagyok, de a logón kívül én nem látom nyomát, hogy itt Drupal lenne.

0
0

Nagy Gusztáv

alippai képe

http://buytaert.net/adobe-using-drupal-for-flexorg

A showcase része backendje is Drupal, nem poénból rakták ki a logót.
A lényege az egésznek az, hogy az információ ami megjelenik, az Drupalból van kiolvasva, a Drupal node systemjét használja. Azt írod a flashben hogy node.load(15) és a 15ös nid jű nodeod változói máris a flashedben vannak :)

Itt is ezt látni, a tartalom Drupalban van - http://flex.org/showcase/Volkswagen-uk-used-car-locator - és ez a Flash/Flexben megjelenik ;)

U.I.: Ugyanezt a Volkswagenes oldalat látod a showcase címlapján, hogy értsd miért van ott a Drupal logó.

0
0

Lippai Ádám
young element

aboros képe

sokat törtem én is egy ilyesmi drupal "sminken" a fejem, ezzel a services modullal még nem próbáltam, de az ötlet nagyon kézenfekvő és sokszor lenne is rá igény szerintem, hogy drupal hajtotta flash oldal.
szépen működik, frankó használni meg minden, de sajnos a mélylinkelés problémáját nem oldották meg ezen a flex.org showcase -en sem, ami elég nagy hiányosság szerintem. nagyon levesz a használhatóságából, se ember se robot nem tud belemutatni az oldal közepébe, hanem mindig csak a címlapra. ez egy "közösségi oldalnál" vagy egy "portálnál" eléggé öngól lenne.

próbálgattam már közbeépíteni az swfaddress -t, hogy ezt megoldjam (egyszerűbb tartalmú tesztoldal volt csak) de az se volt az igazi és gyakran megkeveredett a szisztéma úgyhogy másra kezdtem pazarolni a rengeteg időt. :)

jó (érdekes?) lenne pedig egy igazi flash(flex)+drupal..

0
0

-
clear: both;

alippai képe

igen, ez a része elég problémás sajnos... az SwfAddressal meg ezzel legalább valamit haladtak előre.

Off: Én benne lennék egy ilyen oldal építésében, akár csak hobbioldalként is, ha kedvet kapsz hozzá szólj :)

0
0

Lippai Ádám
young element