Flag Friend VS. User Relationships

Közszolga képe

Sziasztok, most alakítgatok egy kis közösségi oldalt és azt kellene eldöntsem, hogy a tárgybeli két modul közül melyiket használjam. Bizonyos alapfunkciókat mindkettővel sikerül életre kelteni (pl. bejelölt barátok tartalmainak követése Views-ben, vagy barátok meghívása). A Flag Friend (FF) egyszerűbb, ezért szimpatikusabb. Az User Relationships (UR) mintha többet tudna, viszont a "Settings" felületen több tick box-ra rá van csúszva egy szöveg, nem lehet kipiálni, ami zavaró első látásra, mintha nem lenne teljesen kész a modul.
Az FF-el most azon küzdök, hogy hogyan csináljak egy "közös ismerősök" nézetet, miközben az UR-el ez már sikerült.

A későbbiekben még előjöhetnek újabb fejlesztési ötletek és akkor már nem lenne jó a másik modulra váltani.

Mit gondoltok, hagyjam ott a szimpatikus FF-et az UR kedvéért?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
silversk8r képe

üdv,
ezzel nem fogom megkönnyíteni a döntést, de vess egy pillantást az Organic groups modulra (ha eddig még nem történt meg). Közösségi oldalkhoz ez az egyik legjobb.
Az "újabb fejlesztési ötletek" azt sugalja, hogy egyre több funkcióra lesz szükséged, ne a legegyszerűbb modult keresd. Éppen ezért ha UR vagy FF a kérdés akkor az UR többet tud, inkább azzal próbálkozz. Az a kattintós hiba lehet az admin smink hibája, de ha mégis az UR modul a ludas akkor biztosan lesz hozzá egy javítás.

0
0
Közszolga képe

Köszi a tippeket, akkor lehet, hogy az UR irányába kell mozdulni (megnéztem az OG-t, nagyon jó, de nem pont azt csinálja, amit szeretnék)

0
0
szantog képe

Az UR 'többet tud' - ez csak a látszat.

Van egy olyan aspektusa a dolognak, hogy a FF az flagre épül. A flag viszont egy mezőzhető entity. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag mindent tud magától, amihez az UR-hez egyesével meg kell írni a kódot.

Vagyis a FF alapból mindennel kompatibilis, ami az entity rendszerre épül, flag, view, rules, tokenek, ds, mezők, megjelenítési módok, panels, etc.

Pillanatnyilag az UR-ben a node accessen kívül semmi olyat nem látok, amit ne tudna a flag, ellenben UR-ben pl olyat nem csinálsz meg egyszerűen, hogy a barátnak jelöléskor megadja, hogy családtag vagy akármi.
Ez a flagnél egy plusz mező a flag entityre, és már készen van minden.

Az igaz, hogy UR-nél a sok kész dolog miatt kevesebbet kell dolgozni, a FF-nél ugyanazért már gondolkodni kell.
De az is biztos, hogyha valamit UR-nél nem lehet a kész dolgok alapján összekattintgatni, azt már csak kódolással lehet megcsinálni.

5
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Közszolga képe

Tovább nézegettem a két modult, és (bár az FF továbbra is szimpatikus) az UR-ben találtam pl. olyan szuper lehetőséget, hogy az Invite modullal összekapcsolva az e-mailben meghívott komát automatikusan felveszi a kapcsolatok közé. Ez nagyon jó egy közösségi oldalnál.
Nem tudom FF-nél van-e ilyen lehetőség, én nem találtam. (Ha van, kérlek szóljatok.)
Ha jól értem, akkor programozói tudás nélkül az UR-rel lehet többet elérni, programozói tudással pedig az FF a nyerő. Illetve az FF akkor is nagyon nyerő, ha nem akarsz bonyolult dolgokat megvalósítani.

0
0
szantog képe

"az UR-ben találtam pl. olyan szuper lehetőséget, hogy az Invite modullal összekapcsolva az e-mailben meghívott komát automatikusan felveszi a kapcsolatok közé. "
Nya pont erről beszéltem. Az UR-ben ez kellett valakinek, lekódolta, stb.

FF-ben viszont el kell rajta gondolkodni, plusz ismerni a rulest.
Ennyi kell hozzá:
Esemény: 'An invitation has been accepted'. Action: 'Flag user'.
És kész.

És mivel rule, azt csinálsz a továbbiakban, amit akarsz, akárhová átirányítod az oldalon belül, olyan üzenetet mutatsz/küldesz, amilyet akarsz, de akár az újonnan bejelölt ismerős összes ismerősének is küldhetsz üzenet.

'Ha jól értem, akkor programozói tudás nélkül az UR-rel lehet többet elérni, programozói tudással pedig az FF a nyerő. Illetve az FF akkor is nagyon nyerő, ha nem akarsz bonyolult dolgokat megvalósítani.'

Pont fordítva. Épp az előző példádból kiindulva az UR - Invite itegrációt valaki leprogramozta, mert kellett neki. FF-al meg vagy 10 kattintás. Épp FF-al lehet programozás nélkül iszonyat bonyolult dolgokat megcsinálni. Ami meg most éppen nincs UR-ben, azt le kell programozni.

3
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Közszolga képe

Na, itt akadtam el januárban, mert más ügyek miatt nem tudtam nekiállni a Rules megtanulásának. Most lesz erre időm és újra nekiállok, de előtte egy kérdés:
Ha egy felhasználó meghív valakit az oldalra az Invite modullal e-mail útján, ez után a meghívott regisztál az oldalra, akkor az User Relationships képes a regisztráció után összekapcsolni a meghívót a meghívottal.
Megoldható ez a FF + Rules kombóval is? (Ugye a meghívás idején még nem ismert a felhasználó id-je, tehát valami más úton kell azonosítani.)

0
0
Közszolga képe

Kicsit szégyellem magam :-) Az előző kérdés azért született, mert rosszul telepítettem a Rules modult és nem működött rendesen.
Egy újbóli próbálkozás után minden működik és kiválóan kezelhető együtt a FF és a Rules modul.

Köszi a segítséget szantog

(Bárki tévedhet egyszer...)

U.I. őrület, miket tud ez a Drupal

0
0