Fix szélességű smink admin oldalon nem korrekt

Anonymous képe

Hello!

Készítek egy drupal oldalt, mely elég összetett. Css-ben elég jó vagyok, a drupallal is boldogulok, de mégis elakadtam. A bluemarine-ből szinte teljesen átírva készítettem egy fix szélességű középre igazított oldalt. Minden szépen műkszik, de az admin oldalakon levő formok és egyéb admin eszközök széttolják a fix beállításaimat. Sajnos css-ből nem találom a megfelelő szelektort, amivel ezt meg tudnám akadályozni. Sajnos a generált oldalban ezek a részek egy azonosító nélküli táblázat formájában jelennek meg és nem tudok rá hivatkozni.

Kérnék egy nálam okosabb embert, hogy SEGÍTSEN, mert határidős a meló és csúnya lenne, ha az admin felület szétesne....

Köszönöm

Demeter József

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

Azzal nem sok értelme van izmozni, hogy az admin felület szétesik egy fix szélességű csilli-villi sminket használva. Ez van. A Drupal 5.0.0-ban lesz lehetőség külön admin sminket választani, ami alapértelmezésben a bluemarine. Ezt használja a Drupal az 'q=admin' kezdetű lapokon. Ugyanezt korábbi Drupalt használva mondjuk a sections modullal lehet megoldani (vagy lásd a civicspace sminket, amiben ez a sminken belül ketté van választva okosan).

0
0
Anonymous képe

Kösz a gyors választ...Ez t úgy értsem, hogy cumi? Tehát semmi css varázslat nem tudja az admin táblákat arra késztetni, hogy benne maradjanak a #main-ben? Az overflow:auto működik, de csa firefoxban...Az IE nem vesz tudomást róla.

0
0
Anonymous képe

Tanulságképpen egy nem tökéletes megoldás. A style css-ben a #main div fix szélességűre kell állítani(eddig auto-n volt) mert különben az ie nem foglalkozik az overflow paranccsal. Utána:

overflow-x: auto;
overflow-y: hidden;

Így létrejön egy vizszintes görgetősáv, ennek megfelelően nem tolja szét a fix oldalszélességet. Viszont nem túl szép, de az admin felületen elviselhető.

Fix szélesség megadásánál vigyázni az IE hülye méretezésére.

Üdv

0
0
Paal képe

Üdv,

Másik megoldás, hogy felrakod a Taxonomy Theme modult. Ezzel be tudod állítani, hogy a frontend milyen sminket használjon, de ha az admin felületre váltasz akkor a smink legyen pl. a Bluemarine.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Paal képe

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan