Firefox megjelenés probléma

Balazs91 képe

Sziasztok!

Adott egy honlap Zen alsminkkel, lila háttérrel (kép), Verdana betűtípussal.
Ez a honlap 3 böngészőben tesztelve (FF 3.6, IE8, Chrome) tökéletesen működik.

Ugyanez a honlap az egyik ismerősöm gépéről Firefoxszal megnyitva háttér nélkül és alapértelmezett Times New Roman betűtípussal jelenik meg. A CTRL+F5 ideiglenesen megoldja a problémát (lesz háttér Verdana betűtípussal), de a következő oldalnál megint nem jó.

Mi lehet a probléma?
(A visszajelzések alapján sok embernél jól működik FF alatt is)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
csakiistvan képe

egy honlap címének megadásával sokat segítenél..

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Balazs91 képe

dyra képe

Nálam a Firefox pontosan úgy jeleníti meg mint a többi böngésző. Szerintem itt a gépre vezethető vissza a probléma. Pl ha a barátod gépén nincs Verdana betűtípus akkor nyilván a CSS -ben megadott másodlagos betűtípus fog megjelenni vagy ha olyan nincs az alapértelmezett. A színekkel kapcsolatban ugyanez a helyzet. Tapasztaltam, hogy ha a CSS 3 színmegnevezési szabvány szerint peszterkedek a CSS -el és nem hexadecimális értékben adom meg a színt hanem az angol nevén akkor néhány gépen előfordul, hogy nem jelenik meg a szín. Ezért én javaslom mindig hexadecimális szín megadást. A másik dolog tudni kellene, hogy a barátod kijelzője mire volt állítva. Esetleg nem valami hót régi kijelző ami nem is képes azt a színt kikeverni.

Az utóbbi években egyre jobban el lehet hagyni az úgynevezett webtűrő színeket én régen ezzel még sokat cumiztam így elég rendesen rájuk szoktam. Nyilván nem lesz ettől hót dizájn egy weblap de a megjelenés többé kevésbé minden gépen egyforma lesz.

"Létezik ezeken kívül még az ún. webtűrő színek csoportja is. Ez arra a technikára nyúlik vissza, amikor még csak 256 színt lehetett a képernyőkön közvetlenül megjeleníteni. A többi szín illúzióját az angol szóval ditheringnek nevezett technikák valamelyikével teremtették meg, ez gyakorlatilag különböző színű képpontok egymás mellé helyezését jelenti, hasonlóan a nyomdászatban alkalmazott raszterezéshez, a szem ennek eredményeként egy „kikevert” színt lát. A módszer viszont többé-kevésbé szemcsézetté teszi a képet. Azokat a színeket nevezzük webtűrő színeknek, amelyekhez a dithering nem szükséges. Az újabb technikák folytán a weblapok tervezői egyre kevésbé kényszerülnek arra, hogy az egységes és jó minőségű megjelenítés érdekében a webtűrő színekre korlátozzák a weblapok kialakítását."

forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/HTML-színkódok#Sz.C3.ADnk.C3.B3dok.2C_sz.C3.ADnnevek_.C3.A9s_csoportjaik

No és persze az is simán elképzelhető, hogy a barátod felteszi a legújabb Firefox -ot és piff paff jó lesz :D Az informatika már csak ilyen.

0
0

honlapom http://dyra.eu/

Balazs91 képe

Szia!
Köszönöm a részletes válaszodat, bár a háttér hexadecimálisan van megadva. Lehet, hogy a Firefoxszal van a probléma, mert egy ctrl+f5 után az ő gépén is hibátlanul jelenik meg minden. (háttér+verdana) Akkor javasolok egy FF frissítést. Bonyolult ez a honlapkészítés... :)

0
0
rendszereto képe

Nekem is volt (van) „érdekes” tapasztalatom a Firefox-szal (azon kívül, hogy lassú állat).

Ugyan azt a drupal oldalt megnéztem IE8, Crome és Firefox 3-mal, természetesen mindenből a legfrissebb verzióval és a Firefox más árnyalatban mutatja a színeket. Nem nagy az eltérés, de van.
Ez pedig nem lehet gépfüggő, ez Firefox-függő dolog kell, hogy legyen.

Pedig hexában adtam meg a színt, az pedig az, ami.

0
0