Finder

Anonymous képe

Sziasztok!

Megjelent, éppen ma a Finder modul 7-es verzióra írt változata.
Korábban használtam már a 6-os alatt, de most mindig hibajelzést ad:

"
PDOException: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'IN) AND ((node.title = 'teszt')))) AND (node.status AND 1)) GROUP BY nid' at line 1: SELECT node.nid AS nid, node.title AS finder_element_1_node_title_title, 'nid' AS base_field, 'node' AS base_table FROM {node} node WHERE ((((node.type AND (node-teszt) AND IN) AND ((node.title = :finder_0)))) AND (node.status AND 1)) GROUP BY nid; Array ( [:finder_0] => teszt ) finder_find_query() függvényben (.../sites/all/modules/finder/finder.module 1054 sor).
"

Valóban leírja, csak hiába értem, nem értem. Egyelőre ott tartok, hogy össze tudom rakni az oldalt, de kódokhoz nem értek.

Tudnátok segíteni?

Ezen kívül megoldható az, hogy a saját node típusok saját mezőit is meg lehessen adni a keresendők között? Mert csak az alap drupal cím mezője, id mezője, stb. jelenik meg, ahol meg kell adni, hogy mi között keressen.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
edgarpe képe

Bug-os a 7-es verzió. Küldj be egy issue-t a drupal.org-on a hibáról.

0
0
vacati képe

Rámegyek a Finder modul oldalára a drupal.org oldalon és ott küldjem el ezt a hibaüzenetet, vagy nem ilyen egyszerű ez a beküldés?

0
0
aboros képe

a findere itt van: http://drupal.org/project/issues/search/finder
eloszor probald itt megkeresni a hibat, hatha mas is talalkozott mar vele. ha nem talalod, ugyanezen az oldalon be is tudsz ujat kuldeni. probald minel pontosabban leirni, hogyan lehet rekonsturalni a hibat.

2
0

-
clear: both;

vacati képe

Remélem érteni fogják a magyaros angolomat, majd a google-t kérem segítségül :-)
Egyébként egyszerű lesz, mert a hibajelenség előfordulásának gyakorisága: mindig :-)

1
0
vacati képe

Jelentem az általam beküldött, azaz jelzett hibát már ki is javították és megjelent a Finder 1.1-es verzója :-)

Tök jó érzés, és meglepő is, hogy értették amit írtam. :-)

Még milyen jó érzés lesz, ha tudok majd programozni és én javítok ki valamit és ott lesz a nevem :-)

Kösz a javaslatot!

2
0
vacati képe

A 6-os Drupalnál azt mondták itt a hozzáértők, hogy nem jó belepiszkálni egy modulba, hanem azt hiszem "hurok" módszerrel kell változtatást bevinni, különben frissítésekkor eltűnik minden, amit változtattunk.

Két helyen belenyúltam a Finder megjelenítésébe és azóta többször is frissítettem a Drupal 7-es frissítőjével, de nem írta felül a beállításaimat.

Ezek szerint a 7-esben már figyeli a rendszer, hogy mi lett egyedileg változtatva és a frissítéskor azt nem írja felül, vagy csak szerencsém volt és azt a részt nem érintette a frissítés?

0
0
aboros képe

:)

1
0

-
clear: both;

vacati képe

OFF: miért van egyes moduloknál fent még a .dev verzió, amikor már van végleges is? Van aki azt mondja: „- Na, itt a stabil változat, de én inkább a hibásat teszem fel...”? :-)

0
0
aries képe

Igen, vannak fejlesztők is, nem csak felhasználók. :)

0
0
aboros képe

így lesz a viewsbol views2, views3, a drupal7bol drupal8, stb. valahogy elérhetővé kell tenni a többi fejlesztő számára az éppen aktuális fejlesztői változatot, máskülönben kevéssé valósulna meg közös munka. minden modult a maintainere írkálna egyedül, hát az nem lenne valami haladós. :)

1
0

-
clear: both;

vacati képe

Bocs, de még nem értem: miért venné alapul egy segítő fejlesztő a .dev változatot kiindulási alapnak, ha van már végleges. Nem abból dolgozik tovább?
Vagy a .dev verzió informatívabb formában készül?

0
0
aboros képe

vannak stabil változatok meg fejlesztői változat. a dev verzió mindig a legfrissebb fejlesztői változat. nemtom már hogyan mondjam szépen :) kisebb költői túlzással élve, ha valaki éppen dolgozik x modulon és nyom egy mentést, akkor az lesz az aktuális dev.

persze ennél bonyolultabb, hiszen elosztott verziókezelő rendszert használnak, de ezt inkább ne keverjük most ide :)

1
0

-
clear: both;

vacati képe

Értem, tehát a .dev nem az alfa, meg a béta előtti verzió, hanem a fejlesztői, legaktuálisabb verzió.
Most megkérdezném, hogy miért az alfa van előbb, és miért nincs gamma, delta verzió is :-), miért két lépcsős a dolog.
Megkérdezzem?

És ha így van, miért van ott az alfa verzió, ahol már van végleges is?
Annak már tényleg nincs értelme, nem?

Mond nyugodtan csúnyán, itt ez megszokott...

De mondhatod úgy is, mint a tanár a diáknak :-)

0
0
Balogh Zoltán képe

Mer' így szokás. Különösen: a See also részben a Software release life cycle

2
0
aboros képe

biztos van olyan is fejlesztőcsapat/framework is, ahol több verziójelet használnak, nem csak alfát meg bétát. van egyébként rc változat is, (release candidate), ráadásul nem átallanak azokat számozni is.. szóval simán lehet, hogy egy modulból van dev, öt alpha, nyolc beta, majd hat rc után végül megjelenik :)

az alfában általában nincs upgrade path, tehát két alfa között nincs update lehetőséged és egyik alfáról se fogsz tudni betara vagy rcre vagy stabilra uppolni. ezért alfákat csak nagyon óvatosan érdemes használni, mikor tényleg tudod, hogy mit csinálsz.

ezek már olyan kérdések, mintha azon lennék kiakadva, hogy a cmyk -ba micsoda baromság már, hogy k van a végén amikor az black és egyébként is miért nem névsorba vannak a betűk, skandallum.

1
0

-
clear: both;

vacati képe

Nem, nem olyan, mert a cmyk azért ebben a sorrendben van felsorolva, mert ebben a sorrendben teszik fel a színeket. A fekete az utolsó, mivel az nyomja felül a többit, ráadásul a feketével lehet játszani a terhelést csökkentendő a szürkeárnyalatokat, amik egyébként több színből is összejöhetnének ezzel helyettesítik. stb.
Hogy miért K és nem B. Kisrészt azért, hogy ne keverjék az RGB blue színnel, de igazán nem ezért, hanem mert ezt szokás kulcs, azaz key lemeznek is nevezni, mivel ehhez igazítják a többi színt.

Tehát itt van értelme...

Egyébként azt is lefogadom, ha "csak", ahogy a kettővel előttem hozzászóló írta, de bocs, tényleg érdekelt, mi a rendszer ebben, egyszer én is programozni szeretnék :-)

2
0
szantog képe

Nekem komolyan betyárul tetszik ez a szál, de lassan egy mondat egy fél oldalnyi lesz! :D:D
Ebből mi a tanulság? Nem biztos, hogy nincs értelme valaminek, csak keveset tudunk. :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vacati képe

Nem is úgy kezdtem, hogy nincs értelme, hanem tudni szerettem volna a logikáját.
A tanulság szerintem nem ez, hanem az, hogy ez a szálkezelési mód csak rövid tartalomnál jó.

0
0
aries képe

Általában akkor van ott a kiadás előtti változat (alfa, beta, rc), ha más a platform (pl. Drupal 6 helyet Drupal 7) vagy nagy az ugrás és nem lesz teljesen kompatibilis az új a régivel.

0
0