Filter criteria

magveto képe

Sziasztok! Nem tudok rájönni, pedig biztos csak egy hiányzó pipa hiányzik...

A listázásnál, kiadók szerinti listázás van beállítva (field_kiado)

Mivel régebben bénáztam egy másik ilyen mezőt is létrehoztam, nem legördülő listával hanem text mezővel: field_kiado_text

Szeretném kilistázni egy oldalra a field_kiado_text és a field_kiado egyik kiadójának a termékeit viszont külön-külön működik, megjeleníti az adott kiadó termékeit, de ha mindkét kritérium meg van adva a Filter criteria-ban, akkor üres lapot kapok... :(

Mit nem veszek észre?

Drupal verzió: 
HF leon képe

Mindenhol megtalálható mind a két mező és mindenhol ki van töltve?

Ha nincs, akkor csak vagy kapcsolat lehetséges. Az jutott eszembe, hogy lehet és kapcsolat van, ezért mind a két mezőnek azonosan igaznak kell lennie. Mivel vagy az egyik, vagy a másik igaz, ezért nem jelenik meg semmi, ha és kapcsolat van a mezők közt.

Lehet persze rosszul értelmeztem, amit írtál.

0
0
magveto képe

Szerintem érted... Lehet, hogy kezdő kérdés, de a "vagy" kapcsolatot, hogy lehet létrehozni?

0
0
HF leon képe

  • Filter criteria résznél felveszed ugye a megfelelő két mezőt, ahogy szeretnéd.
  • Majd a Filter criteria cím mellett lévő Add gomb lefele mutató nyilacskájára kattintva megjelenik egy menü. Ebben kattints az And/Or, Rearrange menüpontra.
  • A megjelenő ablakban az Operátor nevű legördülő listában válaszd az Or [vagy] opciót (alapértelmezetten az And [és] van beállítva).

Mutattam volna képekben is, de itt nem lehet képet feltölteni sajna.

Ezután vagy az egyik mező szűrőfeltétele igaz, vagy a másiké, akkor igaz lesz az érték.
(Az ésnél nyilvánvalóan mind a két mező szűrőfeltételének igaznak kell lennie, hogy az eredmény igaz legyen. Ezért ez csak akkor fordulhatna elő, ha mind a két mezőbe fel van víve az igazat kiváltó tartalom, ha nincs, akkor nyilván a két mező szűröfeltételének és kapcsolata is hamis értéket ad.)

Kettőnél több mező esetén ugyan ebben a Rearrange ablakban lehet mezőcsoportokat, illetve tulajdonképpen szűrőcsoportokat is létrehozni, ahol a csoporton belül is ki lehet választani az és vagy kapcsolatot a csoportban lévő mezők közt, majd a csoportok között is definiálható egy és vagy kapcsolat.

1
0
magveto képe

Ma is tanultam egy újat. :)
Viszont a probléma nem egészen oldódott meg, ugyanis csak az egyik mező eredményeit listázza...

Filter criteria
Tartalom: Kiadó (= Halleluja Kiadó)
OR
Tartalom: Kiadó (= Halleluja Kiadó)

megj.
Ez esetben az első: (field_kiad__text)
a második: (field_kiado)

Csak ez utóbbi termékeit (field_kiado) jeleníti meg az elsőjét nem.... Esetleg valamilyen tipp?

0
0
HF leon képe

Tehát, ha ebben a views-ban most kiveszed a lista mező alapján történő szűrést és csak a szövegmezőre definiált szűrőfeltétel marad, akkor az ahhoz tartozó tartalmak megjelennek?

A vagy kapcsolaton nem nagyon lehet elrontani semmit, így vagy a feltétel lett rosszul megadva, vagy a szövegmezőbe bevitt adatok nem azonosak a feltétellel, vagy valami más lett elállítva a views-ban.

Próbálgasd végig szövegmezőre történő szűrést, hogy ebből a views-ból kitörlöd a listamezőre definiált szűrőfeltételt.

Ha mégsem a szűrőfeltétel a hibás és a tartalmakban is jól van kitöltve a szövegmező, akkor nem tudok mit mondani, mint töltsd fel az összes beállítás képét, mert így táv-segíteni nehéz. Most az tűnik valószínűnek, hogy vagy a szövegmezőre megadott szűrőfeltétel hibás, vagy a mezőkbe felvitt tartalom.

Más esetben mindent át kell nézni sajnos, hogy kiderüljön, hol a hiba.

0
0
magveto képe

Nem értem, de sikerült...

Először újra próbáltam az egészet... 1. azt a feltételt amit nem mutatott... szépen kilistázta... 2. felvettem a másodikat or-ral, megint csak ez utóbbit mutatta...

Végül az vezetett eredményre, hogy bepipáltam az ismétlődések csökkentését...

Köszönöm szépen a segítséget.

0
0