files is not writable

Anonymous képe

Bocs', de ezt nem értem (pedig biztos én vagyok a béna):
- egy szerverre telepítem a Drupal-t ... amikor a settings-hez nyúlok (magyaritás stb.), akkor a köv. hibaüzenetet adja:

* The directory files is not writable
* The directory files/tmp is not writable

A files könyvtár 775 jogokkal rendelkezik.

Ha ugyanezt elkövetem az uw-n, ott simán megy a dolog (ott is 775-ös a files könyvtár).

Mihez kellene piszkáljak az első esetbe, hogy ott is működjön a dolog? (sajnos én csak ftp-vel férek hozzá a szerverhez, s nem tudok magamnak 777-es jogokat adni .... viszont azt sem értem, hogy hogy az uw-n viszont, hogy megy 775-el)

Hojtsy Gábor képe

Ha 775-öt tudsz adni, akkor 777-et miért nem? Az, hogy műküdik-e, attól függ, hogy a webszerver felhasználója milyen csoportban van. Ha veled egy csopotban van, akkor a második szám az érdekes, ha másik csoportban, akkor a harmadik.

0
0
Anonymous képe

Bocs', nem voltam egészen pontos: tehát én nem tudok jogokat adni/változtatni (csak a rendszergazda, akit már néhány hete nem tudok elérni) ... ha új könyvtárat hozok létre, akkor az eleve 775-el indul.

Számomra továbbra is az a rejtély, hogy ha az uw-n megy 775-el, akkor ezen a másik (nem ingyenes) szerveren miért nem?

(Persze lehet, hogy a "webszerver felhasználója milyen csoportban van. Ha veled egy csopotban van, akkor a második szám az érdekes, ha másik csoportban, akkor a harmadik" mondatban benne van a válasz, csak ... sajnos ez meghalad engem)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ha olyan helyen vagy, ahol hetekig nem lehet elérni a rendszergazdát, akkor sürgősen lépj le onnan!

0
0
Anonymous képe

-nak híg a leve alapon ... egyelőre csak meg kell elégedjek ezzel a hellyel. (Amúgy szerintem csak szabadságolás van, és csak a létfontosságú dolgokat oldják meg ... az enyém - úgy látszik - szerintük nem tartozik azok közé ;-)

0
0
pp képe

Tényleg kíványcsi lennék, hogy mennyire olcsó az a szolgáltató...

Nekem az egyik "legnagyobb" internet szolgáltatóval van igen rossz tapasztalatom, ők a rewrite-engine-t nem tudták bekapcsolni. Ők nem voltak olcsók, ráadásul nem én, hanem az ügyfelem választotta őket. (mondván nem olcsó húsnak nem lehet híg a leve...)

Szóval nem a kifizetett összegtől függ, az, hogy valami jó, vagy sem. Érdemes váltani. ;)

pp

0
0
Anonymous képe

Bocs' nem voltam gépközelben:

Ez teljesen olcsó, mert ingyenesen ad korlátlan tárhelyet (természetesen nem egészen hivatalosan).

0
0