Fileok feltöltése, kezelése

szabi83 képe

Sziasztok!

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok.
Egy weboldalnál szükséges volt megoldani azt, hogy a beregisztrált látogató fel tudjanak tölteni fileokat, majd az általuk feltöltöt fileokat meg tudják tekinteni illetve ezeket esetleg törölni.

Amit már meg tudtam oldani, hogy definiáltam egy új tartalomtípust, amin keresztül fel tud tölteni fileokat, illetve létrehoztam egy View-t, ami a bejelentkezett user által létrehozott tartalmakból táblázatba kilistázza a feltöltött állományokat. Ezek rendben is működnek eddig.

Ami viszont még nem működik, hogy hogyan tudja a user ebben a táblázatban törölni azt a file-t, amire már esetleg nincs szüksége, vagy újabbat szeretne feltölteni? Amikor a View-ban új mezőt szeretnék hozzáadni, az Add Filed opcióban sok File leetőség van, de ilyen sajnos nincs. Van esetleg olyan modul, ami ki tudja terjeszteni a File típust arra, hogy törölje a bejegyzést?

Másik kérdés lenne, hogy a file feltöltésnél megadható, hogy melyik mappába kerüljön a tartalom, pl: user_upload. Van arra lehetőség, hogy a bejelentkezett user nevével létrehozzon feltöltésnél egy almappát és oda töltse fel? Pl: user_upload/%username vagy hasonló változónév segítségével?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Phoere képe

A második kérdésedre: az IMCE modul profil beállításainál tudod a feltöltési könyvtárat beállítani. Csinálj egy új IMCE profilt, azt rendeld hozzá az érintett szerepkörhöz és nézd meg, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak. Feltöltési könyvtár beállítható, de hogy user-vezérjel használható-e, azt fejből nem tudom.

0
0

Csökönyi Ferenc

knorbi képe

Ahhoz, hogy az IMCE mappákból be tudj illeszteni fájlt a fájl mezőbe szükséged lesz még a IMCE for FileField modulra is.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

knorbi képe

Az első kérdsre talán válasz lehet az Editable Views modul. Itt van róla egy kis demó.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu