File field - útvonal módosítás, szerverről tallózás

zilles képe

Szervusztok!

Drupal 7.15-öt használok, a letölthető fájlokat File mezőként helyeztem el.

A kérdésem az lenne, hogy a feltöltött fájlok, mint mezők, hogyan módosíthatóak, a zserkesztő felület csak Eltávolítást vagy új feltöltést enged.Esetleg a fájl útvonalat a szerverről "Browse"-olni?

Hasonló gondjaim vannak a képgalériák körül, nem tudom lehet-e a szerverre feltöltött képekből galériát készíteni (Image field-et módosítani)?

Drupal verzió: 
eMeLA képe

1. a 7.15-öt frissítsd mert van már 7.17-is :)
2. mit akarsz a feltöltött fájlokon módosítani?
3. lehet galériát csinálni, a fórumban több megoldást is találhatsz (mit akarsz módosítani az imagefield-en?)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

zilles képe

Egyszerűen csak a meglévő fájlhivatkozás útvonalát, például ugyan azt a fájl bejegyzést másik fájlra módosítani.

Jelen helyzetben csak űgy tudom, hogy törlöm a fájlt és újból feltöltöm a módosítást, mivel a szerkesztő felöletem a fájl név mellett csak "Feltöltés" és "Eltávolítás" lehetősége adott.

0
0
Sk8erPeter képe

Ez a normális és elvárt viselkedés, mert ha olyan törékeny lenne a dolog, ahogy most szeretnéd (semmilyen módon nem kötődne mondjuk egy node-hoz, legfeljebb csak egy szimpla útvonallal), akkor nem tudna nyilvántartani a Drupal a fájlokról egyéb kiegészítő adatokat, mint pl. a file usage, meg nem tudnának más modulok is bekapcsolódni a feltöltési, módosítási, illetve törlési folyamatokba a különböző hookokkal (pl. saját adattáblákból szintén törölni a kép adatainak bejegyzését, vagy hasonló). Kukkantsd meg a file_field_insert() függvényt, a file_field_update()-et, meg a file_delete()-et.

Éppen ezért nem szabad a szerveren csak úgy fizikailag törölgetni a fájlokat, hanem lehetőleg a UI-on keresztül kell ezt megtenni, vagy programkódból.

Amúgy a korábban - "szabályosan" - feltöltött fájlok közötti kényelmes böngészéshez és magához a feltöltéshez a Media modul nagyon jó (a fájlkezelések kényelmesebbé tételéhez szerintem must-have; amúgy Views-t használ a háttérben a listázásokra).

3
0
aruna képe

fájlokat ez szerintem nem tudja módosítani, de az újonnan feltöltött fájlnevekben használhatsz "token"-eket:

http://drupal.org/project/filefield_paths/

1
0
Ramirez_hun képe

A tokeneket sajnos ez hibásan kezeli, sikerült ebbe belefutnom. Viszont szantog szaktárs saját modulját javasolta, visszajelzés alapján működik.
Lásd a bejegyzést: http://drupal.hu/comment/67473#comment-67473

2
0

- ad astra per aspera -

Sk8erPeter képe

Így van, a File Entity Paths modul a jó választás, én is teszteltem, és nagyon jól működik! Bátran ajánlom mindenkinek.

1
0