Felső menü

Ecet képe

Sziasztok! A felső menü ami itt is látható Hírek,kézikönyv, Linkek stb az mivel hozható létre? Kell hozzá valami modul?

Köszi a választ előre is.

crt képe

Szia.

Elsődleges hivatkozások a neve és a menük szerkesztésénél tudsz hozzáadni új menüpontokat. A menü modul kell hozzá, ez az alaprendszer része és be van kapcsolva alapértelmezetten.

Üdv: Zoli

0
0
Ecet képe

Vagy ami itt látható menü felül , az elsődleges hivatkozással van létrehozva?

0
0
Illyés Edit képe

Nem azzal, de teljesen mindegy. Az "elsődleges menü" egy közönséges menü, csak az admin/build/menu/settings oldalon alapértelmezésben meg van adva, hogy ez tartalmazza a "primary" linkeket, amit egyes sminkek közvetlenül a page.tpl.php fájlban íratnak ki:

<?php print theme('links', $primary_links, array('class' =>'links', 'id' => 'navlist')) ?>

Ennek az az előnye, hogy a theme('links',....) függvény rátesz egy stílusosztályt az első és az utolsó menüelemre, így ezeknek a megjelenését egyénileg lehet alakítani (pl. ha az első menüelemnek nagyobb margót szeretnénk adni, vagy az utolsó menü elem után nem akarjuk az elválasztó háttérképet kitenni).

0
0
Ecet képe

De most akkor mit csináljak, hogy legyen ilyen menüm? :) Garland Themet használok.

0
0
crt képe

Valószínűleg, de az egész csak css formázás kérdése.

Az elsődleges és másodlagos menük abban különböznek a többitől, hogy a template fájlban rendelkezésedre állnak a $primary_links és $secondary_links tömbök, ezeket ott használod fel, ahol jól esik, csak formázni kell a saját igényeidnek megfelelően.

Üdv: Zoli

0
0
Ecet képe

Én csak egy menüt szerettem volna :(

0
0
crt képe

Webhely építés -> Menük. Itt a Primary Links alatt katt a menüpont hozzáadására.

Üdv: Zoli

0
0
Ecet képe

én UGYANILYEN menüt szeretnék mint ami itt van. Nem hasonlót ami a lap felső részén helyezkedik el valahol. Olyant , ami a felső rész alsó sávjában van és esetleg valami effektet is csinál ha ráhuzom az egeret. Erre kellene valami pntos válasz olyan valakitől aki már csinált ilyet.

0
0
crt képe

Csináltam már ilyet. És írtam is, hogy ez csak css formázás kérdése. Nézz bele a style.css fájlba különös tekintettel a "Primary navigation" szekcióra.

Teljesen kész megoldást nem tudok ajánlani, hiszen mindenkinek másak az igényei. Ha ugyanilyet szeretnél, akkor nézz bele az itteni css fájlba, hogy csinálták meg.

Üdv: Zoli

0
0
Ecet képe

Az itteni CSS fileba hogyan tudok belenézni?

0
0
crt képe

0
0
Ecet képe

Illyés Edit képe

1. Telepítsd a Firefox böngészőhöz a Web Developer Toolbar nevű kiegészítőt.

2. Töltsd be a Drupal.hu valamelyik oldalát, és a Web Developer Toolbar CSS -> View CSS menüpontja segítségével nézd meg a Drupal.hu stíluslapjait.

3. Valahol a vége felé találsz egy /* Main menu in header */ kezdetű részt, ott lesznek a menü stílusok. Másold át őket a saját sminked style.css fájljába. Valószínűleg nem fognak stimmelni a html elemekre mutató kiválasztók, tehát azokat egyeztetni kell.

4. Az "effekt" neve hover. Sminket nem nagyon lehet zéró CSS tudással módosítani. Könyvtárban vagy könyvesboltban bőséges szakirodalmat találsz.

5. Ezen a fórumon nem nagyon szoktunk CSS formázási kérdéseket megvitatni, mivel nincs köze a Drupalhoz. Erre a fórumra való kérdések:

  • Nekem nem jó a Drupal által kiadott HTML, hogyan tudnám módosítani?
  • Hogyan tudom a saját stíluslapomat hozzáadni a sminkhez?
0
0
Ecet képe

KÖSZI SZÉPEN! Ezek bőven elég információk ahhoz, hogy elinduljak vele.

0
0
Paal képe

Ha ennyi tudásod van, mint ami itt lejött (nem lenézni, megbántani akarlak) akkor nem valószínű, hogy fog sikerültni. Ha Drupal.hu kinézetéhez hasonló oldalt, menüt szeretnél, akkor nézd meg ezt:
http://drupal.org/project/k2

Emlékeim szerint mintha ebből kiindulva készítették volna el a Drupal.hu aktuális sminkjét is

Üdv, Pali

Ps.: igazam volt:

/*
  BodzaNG theme for Drupal.hu based on the Drupal port of the K2 theme (http://getk2.com/)
  All elements of this theme are protected by the GPL: http://www.opensource.org/licenses/gpl-license.php
*/
0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Ecet képe

Tényleg nem értek hozzá. Operációs rendszerekkel foglalkozunk mellette hardverekkel. Csak megtetszett ez a felület és a cégem weboldalát csinálnám. Megpróbálom a jelenlegi tudásommal a legtöbbet kihozni belőle. Az ölet amit adtál nagyon jó. Köszönöm szépen!

0
0
Ecet képe

Sikerült megoldani amit szerettem volna. Az általatok adott infoval és némi hozzáolvasással nem is volt annyira bonyolult :)

0
0
Ecet képe

Tudom, hogy egészen nem idevaló, de szeretném megkérdezni, hogy a style.css -ben melyik bejegyzés tartalmazza a primary-linksél a menüpontok közötti távolságot?

Előre is köszönöm a választ.

0
0
nevergone képe

Ez teljesen a smink adottságaitól függ. Van olyan smink, amely nem is használja a Primary Links -et, vagy ha igen, akkor lehet vízszintes vagy függőleges, vagy bármi más. Margin és/vagy padding tulajdonágokat keress, segíthetnek. Meg ez is.

0
0
Ecet képe

Köszi az infót , átnézegetem.

0
0