Felhasználók szerinti taxonómia jogosultságok tartalomtípusban

Joee képe

Létrehoztam egy tartalomtípus, amit használhat 3 felhasználó. Minden felhasználónak van a egy külön taxonómiaszótára, amelyeket hozzáadok a tartalomtípus mezőjéhez. Azt szeretném ha a tartalom hozzáadásakor mindhárom felhasználónál kizárólag a saját taxonómiaszótára jelenne csak meg, amelyből kiválaszthatnak egy értéket.
Pl. így:
Anti: dió, cukor, só
Andi: körte, alma, retek, hús
Béla: kenyér, tea, kifli
Ha Anti akar egy tartalmat létrehozni akkor csakis a "dió, cukor, só" szavak közül választhat és ha Andi akar egy tartalmat létrehozni akkor csakis a "körte, alma, retek, hús" szavak közül választhasson.
(A taxonómiaszótárak lehetnek 2 vagy 3 mélységszintűek és egy legördülő menüben lehet őket kiválasztani. Ez utóbbi két kitételt már megoldottam.)
Minden felhasználónak külön szerepkört hoztam létre a jogosultságok egyéni beállítási lehetősége miatt, de ott nincs lehetőség ennek a beállításnak a szabályozására.
Ezt a jogosultságot kellene megoldani, hogy mindenki csakis a saját listáját láthassa és abból választhasson ki egy opciót!

Drupal verzió: 
Joee képe

Megoldva. Törölhető.

0
0
Balu Ertl képe

Tudásbázisként tekintünk erre a fórumra, ezért csak indokolt esetben törlünk belőle témákat.

Szintén e célból kérünk, oszd meg velünk mindannnyiunk épülésére, hogyan sikerült megoldanod az általad tapasztalt problémát. Előre is köszönjük!

1
0
Joee képe

Igen. Igazad van. Leírok egy lehetséges megoldást:
1. A legördülő menüt egy "Client-side Hierarchical Select" nevű modullal lehet megoldani.
2. Létrehozok az összes arra jogosult felhasználó számára egy saját szerepkört, mert meg kell tudni különböztetni őket. Utána mindegyiknek létrehozom a taxonómiaszótárait és mindegyiket hozzáadom mezőként a tartalomtípushoz. Mindegyik felhasználó számára csak azt a taxonómiaszótár-mezőt engedélyezem amelyiket neki szánom. Ehhez lehet használni a "Field Permissions" modult is.

0
0