Felhasználói jogosultságok probléma

szogyenyi képe

Sziasztok. "Komplex" problémába ütköztem. Beadandómhoz kellene létrehoznom egy fórumot Drupal alatt, de problémákba ütköztem a jogosultságok kiosztása közben. A helyzet a következő:

error

Szóval: Adva van 2 alap csoport, a Névtelen felhasználók és a beregisztrált, Azonosított Felhasználók. Ezek mellé hoztam létre egy Moderátort és Szerkesztőt, az Adminisztrátort csak szerkesztettem, de az is alapértelmezetten létre volt hozva. Szóval a feladatom az lenne, hogy a kül. csoportoknak különböző jogosultságokat adjak. A moderátornak nem lenne szabad új témát létrehoznia, viszont a többi csoportnak igen. De ezt csak akkor tudom beállítani, ha az Azonosított Felhasználók sem tudnak új fórumtémát létrehozni, máskülönben automatikusan minden csoportnak odaadja a téma létrehozás jogát. A kérdés: Hogy lehetne ezt kiküszöbölni?

Fórum: 
szantog képe

Kell még egy role 'Hozzászóló' és ez a module, amivel beállítod, hogy minden frissen regisztrált automatikusan megkapja a rolet: https://drupal.org/project/registration_role

Baar nem értem a koncepciót, egy fórumon sem láttam még, hogy moderátor ne hozhatott volna létre új témát, de a feladat az feladat.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

szogyenyi képe

Kesze-kusza, buta, átgondolatlan feladat, de hát ha ez lett előírva, így kell eljárni. Most már átlátom a helyzetet. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy ehhez egy külön modul fog kelleni, de innentől menni fognak a dolgok. Köszönöm a segítséget!

0
0
pp képe

Hibásan értelmezed a feladatot.

Az azonosított felhasználó szerepkörbe minden felhasználó beletartozik. Tehát amit ennek a szerepkörnek adsz jogot azt minden felhasználó megkapja.

Szerepkörrel csak adni lehet jogot, elvenni nem!

Ha a többi csoportot úgy értelmezed, hogy abban benne van az azonosított felhasználó, akkor a feladat megoldhatatlan és hibás.

Ha a fentieket tudod, akkor lehet azt is feltételezni, hogy a feladat kiírója, bár nem írta, de a "többi csoport(igazából szerepkör)" kifejezésbe az azonosított felhasználót nem értette bele, mint ahogyan valószínűleg a névtelen felhasználót se, hisz akkor is értelmetlenné válik a feladat, hisz csak ki kell jelentkezni a moderátornak és máris tud létrehozni fórumot.

Szóval a megoldás az, hogy a többi csoport(igazából szerepkör) az a Szerkesztő és Administrátor és akkor megoldhatóvá válik a feladat.

pp

1
0
szogyenyi képe

Végül is édes mindegy. Az ajánlott modullal sikerült megkerülni a problémát, habár nem a legokosabb módon, de működik a dolog. Csak nekem ez nagyon fura volt elsőnek. Én leginkább IPB fórummotorhoz vagyok szokva, az sokkal gördülékenyebben működik. :)

0
0