Felhasználói jogok kiosztása

Anonymous képe

Sziasztok!

Az access control szabályozza a node stb. eléréseket. A kérdésem az, hogy egy nagyon szofisztikált elérési rendszer esetében, hogyan lehetséges egyetlen user olyan csoportba berakása, melyet természetesen előzőleg létrehoztam.

Azaz, mondjuk nem volt alapértelmezetten van két csoport:

anonym
regisztrált

hozzáadok még egy csoportok, mindegy mit

a regisztrált felhasználók közül szeretnék egyetlen felhasználót ehhez a csoporthoz adni, hogyan tehetem ezt meg?

pontosa leírást szeretnék.

megatxh

Anonymous képe

köszönöm, ha vki elolvasta, megoldva a dolog.

Csak azért, hogy más is tudja esetleg:

- Hozd létre a csoportok
- Ha létre van hozva, akkor katt annak a usernek a profiljára akit ebbe a csoportba akarsz rakni
- Ott megjelenik a csoport
- Pipa mellette
- Kész

0
0
Hojtsy Gábor képe

A felhasználó szerkesztés lapján. Ez index.php?q=user/12/edit webcímen lesz, ha a felhasználónak 12 a felhasználói azonosító száma. Felhasználókat keresni az adminisztráció » felhasználók oldalon tudsz, onnan linken jutsz a felhasználó lapjára, onnan fülön jutsz a szerkesztéshez.

0
0
Anonymous képe

Mindazonáltal sajnos vannak olyan funkció elemek, melyeket nem lehet szabályozni, mivel a modul maga nem ad elég lehetőséget arra, hogy akár egy felhasználónak, akár egy csoportnak kiadd a jogokat.

Vhogy én úgy képzeltem ezt, hogy annyira szofisztikált lehet, mint mondjuk egy Windows 2003 szerverben a házirend szabályok.

Példa: Anonymus user nagyon sok tartalomhoz hozzáférhet, mert a node szintű restrikciók szerintem elégtelenek. Mondjuk csak a bevezetőt látja és olvashatja, de például erre sehol sem találtam szabály lehetőséget.

Üdv

0
0
lukibali képe

Szintén a felhasználói jogokkal kapcsolatos a gondom. A feladat az lenne, hogy bizonyos konkrét tartalmakat csak a regisztrált felhasználók érhessenek el. Erre azt találtam ki, hogy ezeket külön blokkban szervezem és a blokkot csak nekik engedélyezem. Ez működik is, de ha egy Anonymus felhasználó nevében rákeresek egy tartalomra, az megjelenik neki a találati listában akkor is, ha csak a regisztráltak blokkjában van elhelyezve menüpontként (ez még nem baj, de a találati listából át lehet "nyúlni" közvetlenül a tartalomhoz - ami persze nem csoda, hiszen nem a konkrét tartalom van tiltva).

Lehet, hogy nagyon triviális a megoldás, de eddig nem jöttem rá, még csak rövid ideje Drupalozok.

Köszi

0
0
pp képe

A fenti modulokat tedd fel! Legközelebb indíts új témát az új témának!

pp

0
0
lukibali képe

Köszi a gyors segítséget. (Új téma indítása: zöldfülűként ebbe látszott némiképp belesimulni a dolog, legközelebb megteszem...)

0
0