felhasználó reg + captcha

zeniten képe

D6-ban jól be volt állítva a captcha modul és védett is - de valamelyik frissítésnél megváltoztatták a működési elvét, így gyakorlatilag eltűnt mindenhonnan a captcha kép (tömegesen frissítettem nem néztem meg, ha volt is figyelmeztetés).
A régebbi változatban voltak olyan menüpontok, hogy jelenjen meg tartalom beküldésekor, felhasználó regisztrálásakor - most ezek nincsenek, helyette egyenként tudom csak űrlapokhoz hozzáadni (ami azt jelenti, hogy egyenként kell pl. minden tartalomtípus beküldési űrlapját hozzáadni, aminek nem örülök: Mellékkérdés: van valami jokerkarakter, amit ismer a modul, hogy lehessen pl. *_node_form-t definiálni? (próbáltam párat, nem sikerült)
Az oldal ellen támadó automata akkor a leghatékonyabb, ha saját felhasználó fiókot tud készíteni - de nem tudok captcha-t hozzáadni a reg űrlaphoz
A fő kérdésem: user_register_form -ot írva a form_id-hez miért nem tesz kérdést a regelő űrlapra? mi akkor a form_id-je? (vagy valami kiegészítő modul kell, hogy újra megjelenjen azon az űrlapon?)
Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: