Felfedett szűrő szűkítése

L.Tiny képe

Sziasztok!
Egy termék katalógus oldalhoz létrehoztam egy felfedett szűrőt. A szűrés három elemből áll:

  • Típus (bútorlap és konyhai munkalap)
  • Szín
  • Gyártó

A szűrő remekül működik, de természetesen van olyan kombináció, amikor nem ad találatot. Pl. Bútorlap >> Akác >> Falco, mert hogy a Falco-nak nincs akác színű bútorlapja...

Azt szeretném elérni, hogy ha Bútorlapra és Akác színre szűrök (automatikus elküldés van beállítva), akkor a harmadik hasábban már csak azok a gyártók jelenjenek meg, akiknél van ilyen termék, azaz ne kaphassak "Nincs ilyen termék" üzenetet.

Erről az oldalról van szó: http://www.domoterc.hu/szinkatalogus/szin_kereso

Köszönöm előre is a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
EasyRider képe

Erre való a https://drupal.org/project/shs modul, egy hierarchikus taxonómia szótárral. Ha most nem egy szótárban van a 3 oszlop, akkor egybe kell őket másolni, mondjuk a Taxonomy Managerrel.

2
0
L.Tiny képe

Kipróbáltam az SHS-t és nagyon szépen csinálja azt, amit szeretnék!!! A gond csak az, hogy a példának felhozott oldalnál több, mint 600 terméknél kellene ebbe az új, hierarchikusan rendezett szótárba átmásolgatni a term-eket és ez elég lélekölő lenne. Nem találtam olyan modult, amivel ez egyszerűbben megoldható lenne. Megnézem, adatbázisban mit tudok csinálni.

Köszönöm a segítséget!

0
0
pityu73 képe

Szerintem ebben a VBO tud segíteni én nem turkálnék az adatbázisban ez miatt.

2
0
L.Tiny képe

A VBO-t nézem, hogy jó lesz-e nekem. Köszi!

0
0
nevergone képe

Szia!

Ez segíthet, tesztoldalon próbáld ki: https://drupal.org/project/taxonomy_manager

Az adatbázisban állítgatást én sem javaslom.

1
0
L.Tiny képe

A Taxonomy Manager modullal szépen át lehet rendezgetni a kifejezéseket egy másik szótárba és gyönyörű fa szerkezetet lehet létrehozni. Ezt már meg is tettem. Ami a gondom, hogy az új szótárban lévő kifejezésekhez nem tartoznak node-ok. Azokat hozzá kell kapcsolni egyesével - vagy ha erre a VBO-t rá tudom venni, akkor tömegesen - a node-okhoz.

Ha sikerül, akkor itt megírom!
Köszi a segítséget!

0
0
pp képe

Mondjuk amit szerintem keresel az a tipikus Faceted search. Ezt Solr-el pillanat alatt össze lehet kattintani, de vannak rá egyéb modulok is, érdemes lenne azokat is kipróbálnod (https://drupal.org/project/search_facetapi https://drupal.org/project/taxonomy_facets)

De itt már egy picit a megoldásod újragondolására lesz szükséged.

1
0
L.Tiny képe

Valóban az a helyzet, hogy a tökéletes megoldáshoz elölről kellene kezdeni sok mindent ezen az oldalon, ami nem két pillanat.
Ebben a videódban (http://www.youtube.com/watch?v=PQQ9OV1hgto), a 13.00-nál gondolom erről a szituról beszélsz :) Hát, ha nem is kuka, de tényleg lehetne tökéletesebb pl. ez a termék kereső...

Mindenesetre a jövőben eleve az általad és a többiek által javasolt módszereket fogom alkalmazni.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

0
0