Fejlesztőbarát tárhelyek

drifter képe

Tud valaki hazai fejlesztőbarát tárhelyet? Ahol a "fejlesztőbarát" a számomra minimum az alábbiakat jelenti:

  • ssh hozzáférés
  • verziókezelő (szívem szerint git, de subversionnel is beérem)
  • nem szeretnék saját VPS szervert üzemeltetni
Webappz képe

Ez egy nagyon jó téma, engem is érdekel. +1

0
0

Páldi Zoltán

leonidasz képe

És mire is használnád pontosan ezt a tárhelyet? Miért van erre szükség?

0
0
drifter képe

Helyi gépen fejlesztek, verziókövetéssel, csak akkor töltöm föl az élő szerverre ha már le van tesztelve és működőképes. SSH + verziókövetés erre tökéletes megoldás, nem kell gondolkodnom hogy melyik fileokat módosítottam, mit kell föltöltsek, adatbázis dumpokat is scriptelni tudom...

Elborzadok ha egy-egy munka során vissza kell térnem a szokásos FTP + phpmyadmin párosra, és legtöbb shared hosting környezetben ezt kell használni.

0
0
leonidasz képe

Beszélek a rendszergazdámmal, h megoldható -e ez nálunk..
Majd írok a fórumba, ha megbeszéltem vele.

0
0
Den képe

Csak scp + rsync. Nálam így van beállítva a szerver. Teljesen jó megoldás.

0
0
Webappz képe

Például a Drush megkönnyítené az adminisztrációt, vagy ha nagyon mohó szeretnék lenni, akkor Aegir, bár az már neccesebb :-)

0
0

Páldi Zoltán

Hojtsy Gábor képe

A devolver (trac + svn támogatott hoszting) hosztolja például a weblabort is: http://devolver.hu/

0
0
leonidasz képe

Mit is fejlesztetek itt egy ilyen oldalon? Weboldalt? Ahhoz mért kell ilyen szolgáltatás.
Tudatlan vagyok ezekben a témákban, azonban szívesen fejleszteném szolgáltatásaimat, ha ilyesfajta igény van. Csak fogalomhiányban szenvedek. Hupon olvasgattam ezek után. De azt nem magyarázzák el, hogy pontosan miért is van szükség ilyenekre.

0
0
nevergone képe

pontosan miért is van szükség ilyenekre

A verziókezelésre és a bugtrackerre gondolsz?

0
0
Webappz képe

Ez egy szép magyar szó :-) Szép nagy irodalommal rendelkezik és mint ahogy neve is mutatja, a szoftver/program fejlesztésre úgy tekint mint egy termék tervezésére, fejlesztésére, gyártására azaz mint mérnöki munkára.
Mivel nagyobb cégeknél többen dolgoznak együtt, akár azonos feladaton/kódon is ezért fontos, hogy tudjanak egymás munkájáról/kódjáról, így jön képbe a verziókezelés/követés amelyre az egyik megoldás a Subversion, röviden csak SVN.
Ahogy fejlesztik az adott szoftvert lesznek újabb verziók, ezeket dokumentálni kell, ha hiba van, akkor azt valahol le kell írni, majd kiadni valakinek, hogy oldja meg és mindezekhez a feladatokhoz nem ártana egy olyan webes felület, ahol mindezt el lehet végezni, koordinálni és még esetleg a forrás kódot is megtekinteni, valamint az egyes verziók közötti különbséget megnézni. Erre pedig a Trac lehet egy megoldás.

Röviden, tömören kb. ennyi :)

0
0

Páldi Zoltán

leonidasz képe

Köszönöm a felvilágosítást.
Akkor beizzítom a rendszergazdát, hogy kezdjen el dolgozni ezeken, ha már ilyen szolgáltatásokra is lehet igény.

0
0
nevergone képe

Nagyon offtopic leszek, de szerintem a rövid URL-ek kezelését is indítsátok be, mert arra még jobban szükség lehet, és ahogy elnézem a céges oldalt, egyelőre nem sikerült.

0
0
Közszolga képe

Hű, akkor én is egy kicsit off leszek :-) Úgy látom, a CMS-csomagotok Drupaljában több modulra jött ki frissítés szeptemberben. ("Egy vagy több modult vagy sminket illetően elérhető frissítés. A webhely működésének javítása érdekében minél hamarabb érdemes frissíteni. Bővebb információ az elérhető frissítések oldalán.")

0
0
leonidasz képe

Igen a rövid webcímeket azt tudom. Rendszergazdára várok. Érdekes módon 5.x-ben működik 6.xben nem. A frissítést láttam, csak odáig nem jutottam még el :) De azt is megoldom, köszi az észrevételt.

0
0
gergely képe

netes barangolas kozben most futottam bele egy hostingba ahol van cvs, svn, mercurial vagy git:
http://www.a2hosting.com/services/web-hosting/

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

deansaliba képe

Sziasztok!
Bár tudom, hogy nem külföldi vps-t szeretne drifter, én mégis úgy gondolom, hogy ezen a fronton kéne körülnézni, főleg fejlesztőként. A root hozzáférés, a választható distrok és egyéb finomságok (shell scriptek, perl scriptek...) segítségével nem ütközne nehézségbe a fejlesztés, szinte soha nem kell levelet írni az adminnak, hogy állítson valamit a php.ini-ben, vagy engedélyezzen valamilyen telepítést (limitált ssh). Te vagy a fejes, azt raksz fel amit akarsz, úgy állítod be ahogy akarod, és biztos hogy nem dobnak ki mert túllépsz valami limitet, hisz nem lépheted túl azokat, ez lenne a vps lényege.

Olcsó vps-ért érdemes itt körülnézni:
http://www.lowendbox.com/

2-3 ezer forintért (persze dollárban) már a fejlesztésekhez (és egy kis optimalizálás után) a kis, illetve közepes látogatottságú oldalaknak is megfelelő tárhelyet kaphatunk.

0
0