Fájlkönyvtárak áthelyezése másik domain alá lehetséges?

HF leon képe

Sziasztok!

Megoldható drupal 8 alatt, hogy a fájlokat (képek, audió, videó, pdf és doc fájlok) egy másik domainre helyezze a rendszer?

Maga a rendszer egy domain alatt fut, ahol az adatbázis is van. A fájlokat viszont egy másik domain-en kellene elhelyezni egy másik tárhelyen. Tehát, amikor valaki mondjuk a CKEditorban egy tartalmat szerkeszt és ahhoz képeket tölt fel, vagy a fájl feltöltése mezővel más fájlokat tölt fel, akkor azok a másodlagos damain-en lévő tárhelyre kerüljenek és onnan is töltődjenek be.

Drupal verzió: 
Fórum: 
asrob képe

Megoldható.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

HF leon képe

Szia!

Köszi a tömör választ! Tudnál abban segíteni, hogy mely modulok kellenek ehhez?

0
0
asrob képe

Kell például egy Amazon S3 (https://aws.amazon.com/s3/) vagy S3 kompatibilis storage és a https://www.drupal.org/project/s3fs modul. Ezután szépen be lehet állítani például, hogy default mindent az S3-ban tároljon vagy pedig csak bizonyos mezőket.

2
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

HF leon képe

Nagyon köszönöm a tippet ezt nem ismertem. Hasznos infó volt. Viszont itt két klasszikus tárhelyről lenne szó. Esetleg erre is létezik kész megoldás, vagy erre nincs?

0
0
asrob képe

Drupal 8-hoz tudtommal nincs, Drupal 7-hez van ez: https://www.drupal.org/project/storage_api aminél az FTP service lehet érdekes.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu