Fórum + keret

Molesz képe

Hello all.

Előre is bocsánat, hogy ilyen sokszor zaklatom a drupal lelkes táborát. Mit mindig, most is van egy kettő, potossabban kettő megoldatlan problémám, amire tőletek szeretnék választ kapni.

1. Van egy olyan beállítási lehetőség, hogy misszió. Nos én nem leírást tettem oda, hanem egy képet. Igy megoldottam a logó helyét. A képet balra igazítottam, igy mot ugyebár értelemszerűen a misszió jobboldali része üres.
A kérdés:
Hogyan lehetne megoldani, hogy a jobb részében, az utolsó fórumhozzászólások látszódjanak?

2. Szeretém megkérdezni még azt is, hogy a közzétett címlapon megjelent hírek köré hogyan lehetne egy kis keretet tenni? Mert talán az jobban kiemelné a fehér háttérből.

Ha már unalmas lennék a sok kérdéssel itt a fórumon akkor bocsi, de én is csak azt szeretném mint mindenki más, hogy az oldal olyan legyen mit ahogy meg lett álmodva!

Fórum: 
pp képe

1. ezt magad is meg tudod keresni. modules könyvtárban a forum alkönyvtárban van egy forum.module ebben kell megkeresned a block hook-ot(form_block) és a megfelelő kódot kimásolod.

            $sql = db_rewrite_sql("SELECT n.nid, n.title, l.comment_count FROM {node} n INNER JOIN {node_comment_statistics} l ON n.nid = l.nid WHERE n.type = 'forum' AND n.status = 1 ORDER BY n.nid DESC");
            $result = db_query_range($sql, 0, variable_get('forum_block_num_1', '5'));
            if (db_num_rows($result)) {
              $content = node_title_list($result);
            }
    return $content;

2. sminkkelni kell. Nem tudom, hogy melyik sminket használod, de a megfelelő divre kell beírnod a megfelelő css szabályt a style.css végére. (ez itt ugye nem Drupal, hanem html + css)
garlandnál kb.:

div.node{
background-color: 1px solid black;
}

(írd be a google-ba, hogy agytáp és akkor kapsz egy csomó referenciát amit érdemes átnézned, onnan ezekre a kérdésekre kapsz választ.)

Ha már unalmas lennék a sok kérdéssel itt a fórumon akkor bocsi, de én is csak azt szeretném mint mindenki más, hogy az oldal olyan legyen mit ahogy meg lett álmodva!

Ne álmodozz! :D

pp

0
0