fórum gondok

zolee képe

Sziasztok!

valamit nagyon összekevertem, és nem tudom kibogozni a szálakat.
Létrehoztam containereket, kategóriákat és ezeken belül fórum témákat (mindezt még 4.6 alatt, azóta már sikeresen átálltam a 4.7-re). Ha most az adminisztráción keresztül megnyitom a fórumot, nem talál egyetlen fórumot sem. Hogyan lehetne a már elő fórum témákat a valódi fórumba varázsolni?

Másik problémám, hogy ha létrehozok a fórum adminisztrációban egy új csoportot és ezt hozzárendelem valamelyik kategóriához, eltűnik a fórum csoportok közül. Nem értem miért

Hojtsy Gábor képe

Az átállás azt jelenti, hogy futtattad az upgrade szkriptet és kicseréltél minden forrásfájlt? Az upgrade szkriptnek el kellene intéznie, hogy a fórum csoportok jó helyre kerüljenek az adatbázisban (ezek kezelése kicsit megváltozott a 4.6 és 4.7 között).

0
0
zolee képe

természetesen lefuttattam, a forrásfájlokat kicseréltem. tkp. minden más jól működik.
Bár ha jobban belegondolok, kategóriák vagy node-ok törlésekor néha szokott fatal errort dobni és ebben a forum modult szidni, de másodszori próbálkozás után mindig sikerült törölni a dolgokat.
Futtassam újra az upgrade-t?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Az új adatokon már nem érdemes/lehet futtatni a frissítést. Elvileg az új adatok az új kóddal nem kellene hogy így viselkedjenek, legalábbis másnál ilyet még nem láttunk. Szerintem vagy a forráskód vagy az adatbázis frissítésénél csúszott be valami kicsi hiba.

0
0
zolee képe

ha új fórum témát hozok létre, az sem jelenik meg a fórumok között. ráadásul kategorizálhatatlan, egyszerűen hiányzik a kategóriák választási lehetősége...

0
0
zolee képe

a helyzet viszont változatlan. ezért, gondolom, az adatbázissal lesz valami gond. hogy lehetne kinyomozni, hogy mi lehet az? előre is kösz a tippeket!

0
0
Hojtsy Gábor képe

Az eredeti, hibátlan adatbázisról frissítettél, vagy a hibás adatbázist emelted át 4.7.4 alá? Az előbbit kellene csinálni.

0
0
zolee képe

hozzászólások miatt a 4.6-os adatbázis frissítése már kissé megkésett (3,5 hónap temése...). Nem is tudom elmentettem-e a 4.6-t... Szerintem csak az adatbázis kijavítására van lehetőség, de fogalmam sincs, hogy kezdjek neki.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Én feldobnék a saját gépemen egy üres Drupalt azzal a verzióval, amit most az éles szerveren használsz. Létrehoznék egy fórumot, felvennék két-három kategóriát. Megnézném, hogy ez tényleg az elvárt módon megy-e. Aztán megnézném, hogy ezek a fórum kategóriák hogyan jellenek meg az adatbázisban (a taxonómia és a fórum modul tábláit kell csak nézni szerintem). Ezekután megnézném, hogy az aktuális éles webhelyen megvannak-e ugyanezeken a helyeken az elvárt dolgok az adatbázisban. Ebből ki kell bukjon a hiba.

Nem tudom kívülről, hogy pontosan hogyan tárolja a fórum modul a kategóriáit, az biztos, hogy részben a taxonómia modult veszi igénybe.

0
0
zolee képe

Hát erre a lépésre még nem sikerült rászánnom magamat, de közben azt hiszem rájöttem a probléma forrására. és ez a category modul. tökéletesen bekavart, és most képtelen vagyok rendet csinálni a fórumokban. A category modul oldalán találtam hasonló problémákat, de megoldást sajna nem...

0
0
Illyés Edit képe

Ki kellene kapcsolni a category-t, hogy lásd, van-e valami gond az adatbázissal:

(1) adminisztráció -> beállítások -> kategória -> wrapper uninstall: először is le kell szedni a wrappereket (ha nincsenek installálva, akkor az lehet a gond!)

(2) kikapcsolni a modult.

Ha a category kikapcsolása után jól működik a honlap, akkor újra kell telepíteni a modult, lehetőleg a legfrissebb kiadást. Bár nem nagyon javítgatják a hibákat és valahol azt olvastam, a fejlesztő nemsokára elmegy 1 évre Nepálba/Bhutánba túrázni.

0
0
Paal képe

De jó neki! Én is mennék... :)

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

zolee képe

megtörtént, de nem segített. beüzemeltem egy subdomaint is, ami ugyanazt a drupalt használja. Az újonnal létrehozott fórum és kategóriák jól működnek.

"Végső elkeseredésemben" az jár a fejemben, hogy törlöm az összes kategóriát, fórumot majd ismét létrehozom azokat... Csak félek, hogy elveszítem a tartalmakat, meg az egyes fórum témákat, hozzászólásokat, stb.

0
0
Illyés Edit képe

Ja, a Category installálása előtt létrehozott tartalmakat be kell importálni.

0
0
zolee képe

Utólag visszagondolva mindent az elérhető leírások alapján csináltam. mégis összekeverte.
De már sikerült rendberakni:
először is category uninstall
másodszor varázslás az itt leírtak szerint.
harmadszor pedig a category modul által létrehozott szemét kitakarítása a tartalmak közül.
negyedszer pedig a category kiirtása, írmagja se maradjon (modul, category táblák törlése) - ezt még nem mertem megtenni.

bizonyára bennem van a hiba, de sajna nem sikerült normális működésre bírnom szegény categoryt a 4.6-ról 4.7-re emelt adatbázisomon.

0
0