Fájl írási hiba D7 alatt

dregri képe

Sziasztok!

A következő hibába futottam Drupal 7 - nél:

A megadott temporary://filehB5XYw fájl nem másolható, mert a célkönyvtár nincs megfelelően beállítva. Ez a fájlok vagy könyvtárak jogosultsági problémáinak esetében gyakran előfordul. További információ a rendszernaplóban található.
A megadott temporary://fileH9dNwO fájl nem másolható, mert a célkönyvtár nincs megfelelően beállítva. Ez a fájlok vagy könyvtárak jogosultsági problémáinak esetében gyakran előfordul. További információ a rendszernaplóban található.

Ebben az esetben melyik fájl, könyvtár jogosultságát kell átállítanom?

Drupal verzió: 
Balogh Zoltán képe

Általában azt, ahová a fájlrendszered mutat. Az lenne a célkönyvtár.

0
0
dregri képe

Igen ez beállítottam, legalább is szerintem:

Nyilvános fájlok útvonala:
sites/default/files - könyvtár jogosultsága 775

Ideiglenes fájlok könyvtára:
sites/default/files/tmp - könyvtár jogosultsága 777

Rejtett fájlok útvonala:
Ide nem állítottam be semmit, lehet, hogy ez lenne a probléma?

0
0
Balogh Zoltán képe

Nem feltétlenül, inkább olyan szokott lenni a probléma, hogy az FTP usered eltér a webszerveren a PHP-t futtattó usertől, így hiába 775, nem tudja írni. De keress rá erre a hibára, itt a d.hu-n, mert hetente belefut valaki, ha nem lesz rá 100 találat, akkor egy se.

0
0
dregri képe

Elolvasgattam a hasonló problémákhoz tartozó hozzászólásokat, segítségeket. Sokat sikerült is használnom a honlap finomítására, de sajnos ez a hiba továbbra is fenn áll.

0
0
dregri képe

Végül sikerült megoldani a problémát. Kitöröltem az összes eddig elmentett fájlt a tmp könyvtárból és láss csodát attól kezdve a hibaüzenet is megszűnt!

0
0
Gorduin képe

Az a baj, hogy a tmp mappa nem is volt létrehozva. Gondoltam létrehozom, a hiba megmaradt.
beállítottam a hozzáférést, a hiba megmaradt...

Mivel eredetileg nem volt tmp mappa, ezért a tartalmát is hiába akartam volna törölni, természetesen nem tudtam.

Mivel próbálkozzak még?

0
0
kotto képe

A php legyen safe off moduszban ill. válassz olyat, hogy rejtett file-ok mutatása. Lehet. hogy a htaccess kavar be a tárhely beállításaiba. MIndegyik folderban meg kell nézni őket.

0
0
Gorduin képe

Safe mode off. Ezen nem kellett változtatnom.

Amit elfelejtettem korábban leírni, hogy az oldal fizetős és ugyanitt a Drupal 6.19 tökéletesen fut(ott).

Rejtett file-ok be vannak kapcsolva...

0
0
Ilusha képe

Nem lehetséges, hogy a szolgáltatódnál van a hiba?
Valami olyasmire gondolok, hogy te ugyan ftp-én úgy látod, hogy oda történik az írás, miközben még sem oda. Hanem egy olyan helyre, ahol csak a szolgáltatódnak van jogosultsága.
Nekem törölhetetlen fájljaim szoktak néha keletkezni, asszem 550-es hiba kóddal, ilyenkor mindig náluk kell reklamálnom, hogy töröljék le.

Tehát én is valamit olyant fogalmaztam meg, amit feljebb Balogh Zoltán említett.

0
0
Gorduin képe

...akkor nem kellett volna ennek már jelentkeznie más CMS-nél? Mert mint említettem a Drupal előző verzióival nem volt ilyen problémám, s használtam mást is.

Törölhetetlen file-lal ennél szolgáltatónál nem találkoztam...

0
0
kotto képe

Mert ő talán jobban látja logokból, hogy mi a hiba. Amúgy meg a rejtett file-kat azért kell bekapcsolni, hogy gázos könyvtárban lásd a htaccess file-t és lehet, hogy a szolgáltatódnad alapból valami biztonsági beállítása van és abban folderban a htaccessben át kell írni a beállításokat. ez már erősen spekuláció, de nálam segített.

0
0
Ilusha képe

Jó pár CMS-t kipróbáltam, a legtöbb gailbát nekem a Xaraja okozta. Ez szinte automatikusan létre hozta nekem a törölhetetlen fájlokat / könyvtárakat.
A 6-os Drupálnál csak néha adódott gondom.
A 7-essel bár azonnal feltettem azt is, én még nem foglalkozom, mert sok modulból amit használok nincsen még 7-es, én ezek megjelenését várom.
És volt olyan CMS, több is, ami egyáltalán nem csinált soha ilyen problémát, de a tudásukkal viszont egyáltalán nem jelentettek számomra Drupállal szemben alternatívát. És az sem biztos, hogy ebben jobbak voltak, csak lehet éppen nem csináltak lehet olyasmit, ahol ez a probléma egyáltalán előjöhetett.
Lehet nálad a szolgáltatód részéről még szigorúbb beállítás van: én csak törölni nem tudok bizonyos helyzetekben, neked meg az írás sem engedélyezett.

Van egy nálam sokkal hozzáértőbb ismerősöm is, ő nem CMS-t használ, hanem teljesen saját maga által írt rendszere van. Neki rengeteg ilyen problémája volt, míg a szolgáltatója rám nem unt, és feltelepítettek neki valamit, ami által már ő saját maga tudta orvosolni az ilyen problémákat.
Persze gondolom ilyesmire sok szolgáltató nem hajlandó, és lehet ő is csak azért kapta meg, mert konstallálták az időfolyamán, hogy ért is hozzá, és rossz szándékai sincsenek, tehát nem fog nagy bajt okozni.

Szóval könnyen lehet, most mindenek előtt a szolgáltatódat kellene megszekálnod, hogy nézzenek utána, hogy valami náluk lévő beállítás okozza-e problémát.

0
0