extra.hu vs Drupal 5.5

Simon Zsolt képe

Sziasztok!

Most próbálkoztam meg kitenni egy Drupal 5.5-t egy extra.hu-s oldalra.
Hiba hiba hátán, de fogtam magam és nekiálltam keresgélni egy kicsit itt. Jó pár hibaüzeneten túl is küzdöttem magam, de egy ponton még így is elakadtam:

Warning:

mysql_error():: Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in /nfs/extra/b/bl/bloodstar/wwwroot/includes/bootstrap.inc: db_set_active on line 845
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 24

Találtam egy ehhez hasonló problémát, a válasz az volt, hogy a MySql szerver kell deaktiválni, majd újra aktiválni. Én ezt meg is csináltam, de vagy háromszor. Valaki tudna adni egy kis rávezetést? Mert még nem csináltam ehhez hasonlót!

Előre is köszönöm!!

u.i.: Előre is elnézést mindenkitől, hogy ha nem jól tettem föl a kérdést!

Simon Zsolt képe

Most néztem meg az extra MySql manager felületén hogy három tábla ott virít az adatbázisban:
- cache_filter
- cahce_menu
- cache_page
Az én értelmezésem szerint, akkor mégis csak jól állítom be az elérhetőségeket?!?
De akkor mi a baj? Sajnos nem nagyon tudom értelmezni a fent említett kiírást! Ebben kérném a segítségetek!

Előre is köszi!

0
0
pp képe

Szia!

Az extra.hu és egyéb ingyenes tárhelyszolgáltatók annyi korlátozást vezetnek be, hogy nem érdemes semmilyen szinten velük foglalkozni. Arról nem is beszélek, hogy ha millió kompromisszum árán sikerül felizzadnod rá a rendszert, ami negyven százalékos funkcionalitással működik, szépen megváltoztatnak valamit, és dobhatod ki az egészet a kukába és kezdheted előröl a munkát.

1. Ha ki akarod próbálni a Drupal-t akkor azt lokális gépen sokkal egyszerűbb kipróbálni. Gyorsabb, tisztább szárazabb érzés. Mindent Te kontrollálsz. (windows-on xamp, vagy valami hasonló, linuxon meg synaptic apache, php, mysql és kész is)

2. Ha üzleti vagy hobbi célból egy oldalt/portált készítesz, akkor évi 10-20e forintért lehet kapni olyan tárhelyet, ahol minden probléma nélkül működik a Drupal. Erre lehet azt mondani, hogy hát ez sok, de ez ugye hav 1-2e forint, ami havi 1-2 mozi, heti 1 sör stb.

Remélem nem keserítettelek el!

pp

0
0
Simon Zsolt képe

Szia!

Elöször is köszönöm a válaszod!
Az 1-s pontban leírtakat már megtettem. Már sokmindent mókáztam a Drupallal localhoston. Volt egy portál, amit a neten meg lehet találni, de azt nem én raktam fel, hanem egy rendszergazda... Ezért nem futottam még bele ilyesfajta problémákba.

A 2-dik ponntal meg sajnos az a baj, hogy ha lenne havi 1-2e forintom, akkor egyértelműen nem ingyenes tárhellyel próbálkoznék. Az ilyen fizetős tárhely majd a jövő zenéje még számomra, az oldal számára. (Ami egyébként egy közösségi oldal lesz...Ha lesz annyi ember,akkor meg lehet majd ezt oldani...)

Nem keserítettél el, mert már több témában is belefutottam ebbe az ingyenes tárhely problémába... De én azért még rendületlenül keresem tovább a megoldást, hátha fog majd működni, meg persze tanulhatok is a megoldásokból...! :)

u.i.:Ha valaki mégis segítene rajtam, és leírná, hogy mit szeretne tőlem a Drupal?!? Hátha sikerül valamit kiokoskodni...!

0
0
vvince képe

Lehet, hogy segít
Csak pár hete ismerkedtem a Drupallal és belevágtam egy extras portalba. Az 5.2-es verziót azóta már több barátnak feltettem az extrára. Gond nélkül. Lehet, hogy az 5.5-ben van valami összeegyezhetetlen az extraval.
Az extra hátránya, hogy nem lehet bármennyi modult telepíteni, mert túlfolyik a memória.
A cck+view+date biztos megy. A calendart akartam még feltenni, de már besokalt.
Az extra egyértelmű előnye az ingyenesség+reklámmentesség. Új telepítés előtt szüntesd meg az adatbázist, majd aktiváld újra.
Az oldalam ilyen lett:
http://sakkora.extra.hu

0
0

vvince

Közszolga képe

Ezt egyébként nem értem, miért nem az 5.7-est teszitek fel? Az is simán működik és végülis jobb, mint a korábbi verziók...

Az igaz, hogy egy csomó funkció nem elérhető, ezért mindenképpen javasolt egy fizetősre menni, mert sokkal érdekesebb dolgokat tudsz csinálni, ha van lehetőséged hírolvasót használni, fájlt feltölteni, a rövid webcímekről nem is beszélve.

Egyébként próbáltátok már a 6-ost az Extrán? Nekem ott nem volt hajlandó beindulni...

0
0