Eredeti kép törlése

Anonymous képe

Üdv!

Néztem angolul, az org-on, itt is, a kérdés felmerült, de megoldást nem találtam.

Nos, feltöltök képet és be van állítva, hogy méretezze át kisebbre, így lesz egy új kép kisebb mérettel, de megmarad az eredeti nagy is.
Nyilván azért kicsinyítem, hogy a tárhelyet se fogyassza, így viszont nem, hogy levesebb helyet foglal, hanem többet.

Kézileg tudom törölni a tárhelyről, de az elég macerás lenne.

Modul, ami ezt tudja?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
SecMan képe

Ez az én véleményem és logikám: NE akard.

1. az eredeti képet kézzel ne töröld, mert az adatbázisban attól még meg marad és keresni fogja azt később.
2. azért se akard törölni, mert ha megjelenésben (image styles) később változás van, az eredetiből fogja automatikusan generálni. Pl. most csináltatsz 100x100-as thumbnaileket, de később valamiért 120x120-asra lenne szükséged. Miből generálja újra, ha nincs meg az eredeti? Vagy csak egy új lista oldalt csinálsz views-ban amin a 400x400-as képek mutatnak jól. Ehhez is az eredeti kell.
3. ha esetleg manual crop vagy image action is használatba kerülne, szintén az eredeti fájl kell neki hozzá (nyilván valóan), hogy azon javítani, módosítani lehessen
4. tárhely hiány képeknek? 2019-ben? Ha nem profi fotósok a felhasználük a 30-40-50 megás RAW-okkal, akkor azért nem lehet gond, ha meg ők a felhasználók akkor ott büdzsé is van az elegendő tárhelyre.
Egyik helyen 10GB 16ezer/év másikon 15GB 20ezer/év tárhely.

5. a kép mező beállításaiban korlátozhatod maximum mekkora fájlméretet lehessen feltölteni. Ezzel végülis korlátozhatod, hogy mit fogadsz be, hogy ne telítődjön fel túl hamar.

0
0
Drufan képe

Ezek indokolt érvek lehetnek, de ha nekem ezekre nincs szükségem, biztosan tudom, hogy csak és kizárólag a már megvágott képeket akarom megtartani és később sem lesz rá szükségem, akkor - nyilván lehetőleg nem is kézzel akarnám kitörölni - akkor csak van erre normális lehetőség.
Attól még, hogy lehet nagyobb tárhelyet venni, én nem a Microsoft módján gondolkodom, hogy minden telepakolok a rendszerbe, amitől akkorára nő, hogy mindig nagyobb gép kell hozzá.
Ezen kívül a biztonsági mentések mérete is hatalmas lesz, és az ember megtart párat.
És olyan szempont is lehet, hogy az eredetiben vannak személyes infók, pl. Exif adatok, amik a megvágott képekben már nincsenek benne, de így a tárhelyen továbbra is megtalálhatóak és ha a felhasználó ezt nem szeretné, akkor nem tudom neki ezt nyújtani.

Szóval vannak esetek, amikor indokolt a törlésük. A kérdés hogyan lehet?

0
0