Eltűnt karakterek nyomában

mydros képe

Kedves Drupal profik :)

A segítségeteket szeretném kérni, viszonylag új vagyok a témában! A mydros.hu az első munkám. Miután a rendszergazdám frissítette a PHP-t 5.3-ra a szerveren, hibaüzenetek sorát kaptam. A hibák javítgatása során egyszercsak eltűntek a CAPTCHA matekfeladványából a számok, valamint a Views modul minipager-éből az oldalakat számok. Van valakinek ötlete, hogy ezekben a számokban mi lehet a közös, és melyik fájl kezeli a megjelenésüket? :)

További nagy problémám, hogy az Image attach egyszerűen megszűnt működni, akár feltöltök egy képet, akár korábbit választok ki, mentés után nem jelenik meg semmi a node-ban.

Bármilyen hasznos tanácsért nagyon hálás lennék!!!

Köszönöm előre is!

Gábor
MYDROS zenekar

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
aksza képe

Még nem volt ilyen gondom de talán ez segít neked is: http://drupal.hu/forum/php-530-tapasztalatok

Off: Jók a csajok a zenekarban :-)

0
0
mydros képe

Kedves Aksza, köszönöm szépen a választ, de a linkelt oldalon nem találtam ide vonatkozó információt! Viszont észrevettem hogy a Views által generált naptárunkban is eltűnt rengeteg felirat...
http://mydros.hu/drupal/naptar
Vajon mi kezeli ezeket? El sem tudom képzelni!

0
0
Paal képe

Jó lenne tudni, hogy mi van a webszerver error és a php logjában.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

mydros képe

kedves Pál, köszönöm a válaszodat, de nem jöttem rá hol vannak ezek a logok...

0
0
Nagy Gusztáv képe

A szolgáltatótól kellene megtudni.

0
0

Nagy Gusztáv

aksza képe

Pedig az az oldal csak erről szól, többek közt ez a link is ott van: http://drupal.org/node/360605
Írnak arról, hogy a drupal korábbi verzióinál problémát okoz a php 5.3, teljesen releváns az oldal a te problémádhoz. A drupal.org-on lévő írás januári, feltételezem, hogy a legújabb drupal már megbirkózik a php 5.3 al, de ezt biztos jobban tudja aki már találkozott ezzel a problémával. A drupal core és a modulok frissítve vannak?

0
0
mydros képe

Köszönöm szépen, végignéztem!
A fenti hibákat a common.inc visszaállításával tudtam orvosolni.

Most viszont újabb hiba jelentkezik! Tudnátok esetleg segíteni, hogy mit változtassak az alábbi függvényen, mert a neten nem bukkantam rá a helyes megoldásra!

======================================
Invalid argument supplied for foreach() in /home/virtual_host/mydros.hu/drupal/includes/common.inc on line 1637.
======================================

function drupal_map_assoc($array, $function = NULL) {
if (!isset($function)) {
$result = array();
foreach ($array as $value) { // ezzel a sorral van baja
$result[$value] = $value;
}
return $result;
}
elseif (function_exists($function)) {
$result = array();
foreach ($array as $value) { // gondolom akkor ezzel is (?)
$result[$value] = $function($value);
}
return $result;
}
}

0
0
nevergone képe

A Drupal alaprendszer moduljai és függvényei nem azért vannak, hogy azokat átirogasd. Különösen akkor, ha nem rendelkezel a lehető legalaposabb ismerettel a PHP és a Drupal lelkivilági iránt. Azt mondják - nagyon okosan - hogy semmit se piszkálj abból, ami nem a "sites" könyvtárban van.
A tárhelyen kellene ezt megoldanod, mert a PHP 5.3 és a Drupal 6 kapcsolatával nem csak most lesz gondod, hanem kb. mindig.

0
0
mydros képe

...akkor meg kell barátkoznom a piros üzenettel a honlapunk kellős közepén? :)

0
0
nevergone képe

Nem feltétlenül, a tárhely rendszergazdáját vedd rá, hogy tegye neked elérhetővé a PHP 5.2.x legutolsó verzióját. Amit most csinálsz az olyan, mintha az operációs rendszeredben önkényesen módosítgatnál rendszerkomponenseket (mondjuk dll-eket), majd csodálkoznál, hogy miért omlik össze az egész.
És egy jótanács a végére: Éles oldalon ne kísérletezz semmivel: Tesztszerver, pl. XAMMP!

0
0
mydros képe

...akkor kérlek segíts, szerinted milyen módszerrel lehet ezt a hibaüzenetet eltüntetni, mert minden egyes oldalunkon megjelenik...
Azt tanácsolod, "a tárhelyen kell ezt megoldanod" <-- ezt hogy érted? megpróbáljam megkérni a rendszergazdit, hogy térjen vissza egy korábbi php változatra? Előre is köszönöm a segítséget!

0
0
nevergone képe

Igen, azt tanácsolom, hogy térjen vissza a PHP 5.2-re, ahogy fentebb is írtam.

0
0
mydros képe

Köszönöm szépen a válaszodat, írtam neki! Gondolom most majd ahogy felteszi a régebbi verziót nekem, megint összeomlik az egész :) DE NEM ADOM FEL!!! Csak már néha a sírás kerülget, de gondolom Neked nem kell bemutatnom ezt az érzést :) Köszi a segítséget!

0
0
nevergone képe

Nem feltétlenül omlik össze, én azt javaslom, hogy ha fájlokban módosítottál valamit, akkor a Drupal csomagból másold fel az eredetit, felülírva a módosítottat. Viszont a legfontosabb még mielőtt bármit is csinálnál: Biztonsági másolat a teljes oldalról (FTP) és az adatbázisról.
Elvileg nem lesz semmi gond, de ezt nem garantálja semmi... én legalábbis nem.

0
0
mydros képe

Köszönöm szépen a tanácsokat és a támogatást! :) Gábor

0
0
mydros képe

Még egy utolsó kérdés :) Aksza ajánlott egy oldalt (http://drupal.org/node/360605) ahol egy jónak tűnő patch található, szeretném kipróbálni. Az én drupalom viszont nincs lemásolva a gépemre, csak FTP-n keresztül érem el. Érdemes-e ezt a patchet lefuttatni? Ha igen, kérlek mondjátok el hogyan kell! Előre is köszönöm!!

0
0
nevergone képe

Ha a legfrissebb, Drupal 6.14-et használod, akkor semmiképpen sem, mert az elvileg fel van készítve a PHP 5.3 használatára. A kiegészítő modulokból viszont igen kevés tud működni vele, ezért is ajánlott visszatérned az 5.2.x-re.
És ne felejtsd el, hogy ha bármit ki szeretnél próbálni az oldaladon, akkor tesztoldal, és biztonsági mentés! Éles oldalon kísérletezgetni olyan, mint Zuzu Petals-sal társalogni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas...

0
0
mydros képe

Köszönöm a tanácsokat, látszólag megoldódtak a nagyobb problémák!
Mindenesetre nagyon szükségem lenne egy Drupalos barátra, aki egyszer egy órát rá tudna szánni a honlapunk debuggolására - természetesen a megfelelő órabérért :)

0
0
york képe

A munkakozvetitot erre talaltak ki!
Biztos lesz jelentkezo!

0
0
aries képe

Esetleg „tíz másodperced van hátra életed legkínosabb pillanatáig”. ;)

0
0