első drupal oldal készítése

peter71 képe

Sziasztok!

Egy oldalt kellene készítenem, ahova audió és videó anyagokat kellene fel- és letöltenem. A hang kb: 30-50Mb, és több százról van szó. A fájlokat témakörökre kellene szétosztanom. A letöltést csak regisztrált felhasználóknak kellene engedélyeznem. A főoldalon mindenki által megtekinthető híreket kell megjelenítenem. A regisztráltak egyéb információkhoz is hozzájuthatnának. Szükségem lenne egy esemény naptárra, valamint a tulajdonos részére elkülönítve, feladatok, események, stb tárolására.
Megnéztem a videókat, sajnos a hang kezeléséről nincs semmi. Letöltöttem az audio modult, de nem tudok file-t beilleszteni. Ráadásul, ha jól látom csak 2Mb feltöltése lehetséges, nekem pedig többre van szükségem. Sajnos az angol tudásom gyenge.
Próbáltam a modulok leírását elolvasni, de sajnos angolul vannak és sok dolog van amit nem értek belőle.
Kérlek segítsetek, milyen modulokat töltsek le, és hogyan kellene beállítanom azokat.

előre is köszönöm
peter71

Fórum: 
Paal képe

Szia!

Ez egy nem kezdő számára is szép, összetett munka. :)

A 2MB-os feltöltési határ a szerver php beállítása miatt van, nem a Drupal hibája. Ha nem saját szervert használsz, minden bizonnyal a szolgáltatók nem engednek majd ekkora fájlt feltölteni. Arról nem is beszélve, hogy szerintem böngészőn keresztül azért ekkora állomány feltölteni sem túl megbízható.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Nagy Gusztáv képe

Ez - kezdőként - elég nagy munka. Javaslom, hogy vagy a Munkaajánlatok közé tedd (6 számjegyű árra számítva), vagy kezd kisebb oldalakkal az ismerkedést.
Ez kb. olyan feladat, mintha még vezetni se tudnál, de forma1-es pilóta szeretnél lenni.

0
0

Nagy Gusztáv

peter71 képe

Köszönöm a tanácsokat, de PHP alapismereteim vannak, és már próbálkoztam oldal készítéssel (PHP, MySQL) alapfokon. Az oldal a bátyám vállalkozásához készül. A tárhely fizetős tárhely és 5Gb területet bérel egy barátjától.
Akkor kérlek segítsetek lépésről lépésre haladni. Nem szeretném kiadni, mert szeretnék tanulni, és egy ilyen oldal készítéséből tanulhatok.
Kérem, segítsetek!

Köszönöm!

0
0
Illyés Edit képe

Akkor kérlek segítsetek lépésről lépésre haladni.

Telepítsd a Drupalt a saját számítógépedre (lásd a Tanár Úr kérem videóit), és kezdj el dolgozni. Utána minden egyes felmerülő kérdésnek nyiss egy fórumtémát (az itten témaindítódban 8-10 kérdés is volt, ezeket lehetetlen egyetlen szálban megválaszolni).

0
0
peter71 képe

A Drupal telepítve van. A média anyagokhoz milyen modult javasoltok, figyelembe véve, hogy a bátyámnak és nekem kell feltöltenünk és a regisztrált felhasználóknak csak letölteni szabad. Az audio modult telepítettem, de nem tudom használni. Hogyan kell file-t feltölteni?

0
0
pp képe

Igen elgondolkoztató ez a hozzászólás...

Amikor létrehoztad ezt a témát le volt írva, Edit külön felhívta rá a figyelmedet. Ezek után Te mégse indítasz új témát. Elmondod miért? Tényleg érdekel. Hogyan lehetne elérni, hogy ezt megértsétek?

pp

0
0
peter71 képe

Edit azt mondta, hogy 8-10 kérdés is volt, az új hozzászólásomban csak egyet kérdeztem. Ennek is nyissak új témát? Ha így kell, akkor megteszem. Gondolom modulonként kellene témát nyitnom, de még mindig nem tudom milyen modulokat használjak. Eredetileg ezt szerettem volna megtudni.
Az általatok javasolt modulokkal új témákat tudnék létre hozni, ahol a használatukban segítséget kérhetnék.
Elnézést, ha nem fogalmaztam érthetően.

0
0
thamas képe

Egyébiránt nem kell tudnod feltétlenül milyen modul a megoldás ahhoz, hogy kérdezz. Fogalmazd meg pontosan, mit szeretnél és jó esetben kapsz jabvaslatot, használható modulra.

Az viszont sajnos nem túl szerencsés, hogy nehézséget okoz az angol doksik megértése, ugyanis a tudnivalók jó része angolul van a drupal.org-on és más helyeken és ezt mind fordítani senkinek sincs sem ideje sem energiája.

Esetleg próbálkozz a videókkal (az is angol, de van kép):
http://drupal.org/handbook/customization/videocasts

Egyébként pedig a fent leírtak média részéhez a CCK és embedded media field csomag
http://drupal.org/project/emfield

vagy a filefield lehet többek közt hasznos.

És tényleg kellene gyakorlásnak néhány kisebb dolgot (akár localhoston, a videók alapján) csinálni.

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

aboros képe

angolul meg könnyű
http://drupal.org/node/329545

;)

0
0

-
clear: both;

peter71 képe

A bátyám 2 hét múlva kapja meg a domain nevet. Onnan kb 2-3 hét alatt működő oldalt kell csinálnom. Tehát van 4-5 hetem a tanulásra. Most localhost alatt próbálgatom a Drupal-t.
A javasolt modulokat megnézem, telepítem és megpróbálom használni. Megnéztem az embedded media field modult, ez még csak fejlesztői változat, nem?
A file-t nem kell lejátszani csak fel és letölteni.

Köszönöm a segítséget.

0
0