Elindulok a nagyvilagba

Anonymous képe

Sziasztok,

az a gond, hogy eddig semmi CRM-es eloeletem nem volt, igy kicsit ertetlenul allok a Drupal elott. Felinstalaltam, beallitottam, elindult, elso felhasznalo, ujabb beallitgatas, es itt elakadtam.

Eddig mindig azt hittem, hogy egy CRM-ben oda lesz irva, hogy "Hirek", "Cikkek", miegyeb. De itt semmi hasonlot nem talalok. Persze addig eljutottam, hogy "Tartalmak", meg Taxonomy modul, de nem tudok vele mit kezdeni.

Nem tudna valaki par keresetlen szoval felvilagositani, hogy a Drupalban mi az ilyen dolgok lenyege? Nezegettem az eddigi forumot, de ilyen kerdes meg nem volt, az angol forummal meg bajban vagyok, mert elolvasni meg csak-csak, de valoban megerteni mar nem tudok mindent.

Az erdekelne pl, hogy itt a drupal.hu-n hogyan csinaltatok, hogy kiirja a kezdolapra, hogy ez most egy Hir (kigyujtve: drupal.hu/hirek), egy masik Kezikonyv, vagyis kategoriakba vannak osztva az irasok.

Hogyan csinaljatok, egy kis lepesrol-lepesre leiras kellene az alapokrol, ezt hianyolom.

Elore is koszi
JJanos

Hojtsy Gábor képe

A CRM az teljesen más, legalábbis a Drupal nem igazán CRM, hanem sokkal inkább CMS (Content Management System), azaz tartalomkezelő rendszer. Persze a Drupal nemcsak CMS, de ez más kérdés :)

A Drupal nem tudhatja, hogy neked milyen webhely struktúrára van szükséged, egyáltalán nem biztos, hogy híreket akarsz közölni, lehet, hogy egy termékoldalt vagy egy online könyvtárat készítesz. Ezért neked kell megmondani, hogy milyen legyen a szerkezet. Ehhez a beépített tartalom típusokat könnyen felhasználhatod. Az, hogy mi lesz hír vagy cikk, aztán azon múlhat, hogy hogyan kategorizálod be. A taxonómia segítségével. A Drupal.hu oldalon ez így működik mindenesetre.

Erről tényleg elkelne egy leírás, de még senkinek nem volt ideje elkészíteni. Talán valamikor lesz valakinek, ezt nem lehet tudni, és megígérni sem sajnos.

0
0
Anonymous képe

Nem CRM, CMS. CRM-mel dolgozok most, ezert egybol ezt irtam le. :-) Azzal van eloeletem, elboldogulok altalaban.

Igen, pont ez a bajom, hogy egyszeruen annyira rugalmas a Drupal, hogy az mar nekem sok. :-)

Pontosan ilyen leirast szeretnek, amiben benne van abszolut kezdok szamara is, hogy "be kell kapcsolni ezt meg azt a modult, az x modulban fel kell venni a kategoriakat, amiket hasznalni szeretnel, a z modulban meg beirni, hogyan ered el ezeket, es a pelda alapjan mar azt gyartasz, amit szeretnel".

Mindenesetre kosz a valaszt, ezek szerint nem csak en nem talaltam, hanem tenyleg nincs ilyen doksi.

0
0