Egyszerű céges honlapra cím megjelölése Google Maps-szel + egyéb adatok - felraknátok ezért a Location modult?

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Egy elég egyszerű bemutatkozó céges honlapot készítek Drupal 7 alatt. Itt a terv az, hogy lesz egy szokásos "Kapcsolat" fül, ahol nyilván lenne tartva a cég fizikai címe, a nyitvatartási idő, egy telefonszám és egy e-mail cím, valamint legalul a cím meg lenne jelenítve Google Maps segítségével. Ezenkívül a láblécben állandóan (bármilyen oldalt nézve) látszana a cég neve, valamint emellett az előbbi fizikai cím és egy e-mail cím.

Tulajdonképpen ez mind megoldható lenne viszonylag "statikusan", Full HTML-ben beleszerkesztve, vagy akár saját modulból egy saját blokkot szerkesztve, de felmerült bennem, hogy az újrafelhasználhatóság (pl. Google Maps-es blokkot valahol máshol is meg szeretném jeleníteni vagy hasonló), API-n keresztüli kezelhetőség jegyében, meg a többnyelvűség miatt (pl. nyelvenként lehet, hogy más formátumban kellene megjeleníteni a címet) lehet, hogy még ennyi miatt is érdemes lehet esetleg használni a Location és GMap modulokat, vagy mást, amit esetleg tudtok még ajánlani, ha van jobb.

Az is felmerült viszont bennem, hogy lehet, hogy ilyen célra talán a teljesítmény esetleges romlása miatt (pl. ha a Location modul feleslegesen betöltögeti a saját dolgait olyan node megjelenítésekor is, ahol abszolúte nincs rá szükség) talán nem is érdemes felrakni modult, egyszerűen szerkeszteni kéne HTML-ben, és kész - ekkor viszont elvész a szép admin-felületen módosíthatóság és könnyű újrafelhasználhatóság előnye, de mivel itt egyelőre két helyen jeleníteném meg biztosan a címet, lehet, hogy ez nem is igazán számítana.

Ti ilyen célra felraknátok külső modult?
Ha igen, akkor melyiket?

Előre is köszönöm a tanácsokat, esetleges eltérő véleményeket!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Den képe

Egy helyen kell egy google map térkép? Biztosan nem raknék fel ezért semmit, hanem html-be beágyazott tartalomként tenném be a térképet.

Ha nagyon fel kellene használni több helyen, akkor blokk tartalomba tenném be.

3
0
Sk8erPeter képe

Köszi a választ és véleményt!
Tulajdonképpen nem csak a Google Maps megjelenítése volt a kérdés, hanem az is, hogy a cég címének nyilvántartására pakoljak-e fel modult.
Végül én is úgy döntöttem, hogy túlzás és teljesen felesleges lenne egy vagy több plusz modullal terhelni a szervert, amikor valójában egy olyan tartalomról van szó, ami a lehető legritkábban változik (nem lesz egyhamar költözés, vagy ha mégis, akkor sem kell túl sok helyen átírni). Ez eredetileg is felmerült (mint az eredeti kérdésben látszik is a dilemma), de eleinte még vacilláltam, hogy válasszam-e a némileg rugalmasabb megoldást, vagy maradjak a teljesítményt jobban kímélő változatnál.
Utóbbi egy ilyen tök egyszerű honlapnál talán valóban jobb választás.

0
0
vikicica22 képe

GMap modulból csak a GMap kell neked, majd a /admin/settings/gmap oldalon kitöltesz minden (sajnos a Google Map API -val mostanában vannak gondok :( ) ezek után a Beviteli formáknál ott a Full HTML beállításnál kipipálod a GMap macro expander.
Létrehozol egy node oldalt és a szövegtörzsbe beilleszted pl. ezt:

[gmap markers=blue::47.51510,19.0782: <strong>Millenniumi emlékmű</strong><br />Budapest|align=Center|zoom=15 |center=47.51510,19.0782 |width=100% |height=230px |control=Small |type=Map]

és már működik is :)

3
0
Sk8erPeter képe

Szia! Köszönöm a választ! Kipróbáltam egy tesztrendszeren, és tényleg kifogástalanul működik. :)
Amikor elkezdtem próbálgatni, akkor azonban a Google Maps API kulcsával nem volt hajlandó megbarátkozni (az API-kulcs állítólag rossz, pedig itt engedélyezve van a Google Maps API v2, és az "API Access" menüpontban a "Key for browser apps" API-kulcsát állítottam be, valamint próbálkoztam domain szerinti szűréssel is, de így sem akarta a jót), így részben ez is egy kicsit abba az irányba terelt, hogy lehet, hogy inkább mégsem terhelem modulokkal a "rendszert" egy ilyen viszonylag egyszerű célra (lásd fentebb a hosszabb indoklást). Így végül a statikus HTML-be való belepakolászás maradt jelenleg, kiszedve a Google Maps oldaláról a megfelelő iframe-et (még ha nem is így a legszebb, hanem mondjuk JavaScripttel, az API megfelelő használatával lenne a csillivilli).
De mindenképp hasznos volt a hozzászólásod, ezt is megtudtam!
Köszi!

Szerk.: egyébként ez a hiba jelentkezett nálam is kicsit utánanyomozgatva az API-kulccsal kapcsolatban ("A weboldalhoz másik Google Térkép API-kulcs szükséges. Új kulcs a﴾z﴿ http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/v2/introductio... címen generálható." VAGY eredetiben: "This web site needs a different Google Maps API key. A new key can be generated at http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/v2/introductio...."). Itt is írnak róla (meg még sok helyen).

0
0
Sk8erPeter képe

Találtam egy még jobbat - legalábbis szerintem annyiban mindenképpen jobb, hogy ez jelenleg nagyon aktív fejlesztés alatt áll (a legutóbbi dev változatot éppen tegnap frissítették a D7-hez), és rengeteg beállítási lehetőség van (tényleg nagyon hosszú a lista), plusz a Views-támogatás is nagyon széles körű:

Getlocations

Ez is működik a Location modul nélkül (pl. a Getlocations Fields segítségével).

1
0
Petik képe

Valóban nagyon jónak tűnik. Telepítésénél figyelni kell arra, hogy az esetlegesen meglévő Location modult ki kell kapcsolnod, mert csúnyán összeakadnak.

1
0

Üdv. Peti

Sk8erPeter képe

Igen? +1, hogy megemlítetted.
Amúgy gondolom ez csak a 7-esre igaz, mert elvileg a projekt oldala szerint a D6-nál dependency a Location modul. :P
Na, de ha már említetted a telepítést, azután meg arra kell figyelni, hogy a projekt oldalán elérhető markereket letöltsük (pl. getlocations-markers.tar.gz), és kibontva tegyük is fel a megfelelő helyre (sites/all/libraries). Különben enélkül nem működik.
Hátha valakit még érdekel a téma, eddig ezeket tudom róla: http://drupal.hu/comment/62846#comment-62846

1
0