Egyedi térképek

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Arra keresnék megoldást, hogy van-e mód arra, hogy pl. egy meglévő Google Maps-es vagy OpenLayers-es térképre ráhúzzak egy "réteget", abban az esetben, ha pl. egy pár évszázaddal ezelőtti, bizonyos földrajzi elemeket, vagy történelmi jellegű térképet IS meg szeretnénk jeleníttetni a honlapon, bizonyos node-oknál.

A megrendelő elképzelése az, hogy legyen egy vízfolyásokat (folyók, patakok, stb.) kiemelten megmutató térkép, meg korai határokat, stb. megjelölő térkép (elsősorban folyók, patakok mellett épült létesítményeket szeretne megmutatni történelmi szemléltetés jelleggel is, de most ebben nincs semmi nagymagyarkodás :D).

Egyfajta testreszabott térképet szeretnénk megmutatni úgy, hogy azért össze lehessen kötni a jelenlegi tök jó eszközökkel is, hogy view-kat lehet készíteni, meg áttekintő térképet, stb.

Van ilyenre ötletetek?
Végül is a modul mindegy, csak a célra lehessen használni.
Előre is köszi!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

külső ilyen "csempe" szolgáltatótól is meg tud enni réteget. persze ezt magadnak kell valahogy hosztolnod, vannak ilyen tile serverek, olyannak kell futni, tulajdonképpen az openlayersben csak annak a címét adod meg és "kész vagy". hogy ilyen térképszervert hogyan kell telepíteni meg konfigurálni, az túlmutat ezen a fórumon.

1
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

Köszi!
uh, hát ez nem hangzik egyszerűnek.
"Helyi", komplex szerver nélküli megoldás ugyanerre esetleg nem létezik?

Egyébként egyelőre Magyarország körüli országokról lenne szó, tehát nem világra kiterjedő térképről, de jelenleg elképzelésem sincs, mi lenne erre a jó megoldás. Sőt, jelenlegi állapotban inkább Mo. vízfolyásait kellene kiemelni valahogy a térképen (folyók, patakok, stb.).
Egy pici terelést vagy ötletelést még kaphatok?
Előre is köszi, bármilyen segítséget.

0
0
gerisz képe

Administration->Structure->OpenLayers->Layers

-Add new layer

-Layer Type: CloudMade

http://maps.cloudmade.com/editor#

Innen válogass, van olyan ahol csak a tavak, folyók stb. látszanak

1
0
Sk8erPeter képe

Hű, köszi, ez már egy elég jó kiindulási alap!
Már látom, hogy teljesen át kell állnom a Get Locations-ről OpenLayers-re., meg valamelyik kiegészítő modulra.
Viszont viszonylag lassú bizonyos térképek betöltése a CloudMade-ről, nem tudom, mennyire lesz így lassú az egyedi térképek megjelenítése a node-ok megtekintésekor (kipróbálom). Amúgy bocsi, de melyikre gondoltál, amelyiken csak a folyók, tavak, stb. látszanak?

Közben még találtam egy ígéretesnek tűnő megoldást, a MapBox-ot, amin keresztül elvileg szintén lehet egyedi "csempéket" szolgáltatni, havonta valami 3000 megnézés/hónap ingyé', ezen keresztül pl. elmentettem első körben, próbaként, sémát felhasználva ezt:
http://tiles.mapbox.com/sk8erpeter/map/map-e53apu0f
Ha minden igaz, a MapBox modullal ez "beágyazható" OpenLayers-hez.
A TileMill-lel pedig asztali alkalmazásként lehet térképeket létrehozni, de számomra így elsőre iszonyat macerásnak tűnik, nem igazán szolgáltat kényelmes eszközöket a tetszőleges átszabásra.

Még esetleg ilyesmikkel kapcsolatban van tapasztalatod/tapasztalatotok?

Köszönöm az eddigieket is!

0
0