Egyedi fotógalériák

darin57 képe

Több fotó egy adatlaphoz
darin57 · 2007. november 8. 20.21

Üdvözlök Mindenkit!

A kezdeti nehézségek után szépen alakul a honlapom. Társkereső oldal, ezért a képek feltöltése alapvető. Egy fotó feltöltése megoldott. Amit szeretnék, hogy az adatlapra ne csak egyetlen fotót lehessen feltöltetni.
Azt szeretném, hogy egy-egy felhasználó 10-15 fotót is feltölthessen, és a nevére klikkelve ezek áttekinthetőek legyenek. Mindenkinek saját fotógalériája lehessen.
Hogyan tudom ezt megoldani?
A galéria eddig nem vált be, vagy rosszul csináltam. Több ezres létszámnál ez nem tűnik számomra jó megoldásnak.

Másik problémám ugyanehhez kapcsolódik, (bár lehet, hogy külön témában kelllene megjelölnöm) hogy statisztikát hogyan lehetne kapcsolni minden névhez, amely mutatja adatlapja látogatottságát?

Tud valaki segíteni ebben?
Előre is köszönöm
Adrienn

Fórum: 
pp képe

CCK + node image modul kell neked szerintem, felejtsd el, hogy a user profilt- (vagy keress olyan modult node_profile ami tartalomat/node-ot készít minden egyes júzerhez.)

pp

0
0
aboros képe

én a node_profile modult használnám erre és azt egészíteném ki a node_image -el, mert utóbbi nagyon szép és könnyen kezelhető megoldás szerintem. (bár a node_profile -t még nem használtam, de az se lehet túl bonyolult) ráadásul, ha az egyes profilok nodeokként jelennek meg, akkor a taxonómia segítségével egész szépen rendszerezni is tudod majd őket, ami megint nem elhanyagolható gondolom egy társkereső oldalnál.

a másik kérdést meg nem értem sajnos... milyen statisztikára gondolsz? a felhasználók adatlapjának nem méri a látogatottságát a rendszer szerintem. vagy tévedek? :)

0
0

-
clear: both;

darin57 képe

Adrienn

Bizonyos rendszerek mérik az adatlapok látogatottságát, csak nem tudom milyen modul kell hozzá. Éppen társkereső portálokon lehet látni, hogy pl. XY felhasználó adatlapját hányan tekintették meg (aktuális napon), mennyien olvasták a Naplóját, mikor lépett be utoljára, jelzi, hogy kitől kapott levelet. Szinte minden információt közöl és ezek nagyon jók. Az adatlapon összegző statisztika is van számszerűen, a regisztrációja elejétől. Nos, ilyet szeretnék.

0
0

Adrienn

darin57 képe

Adrienn

Letöltöttem a modulokat, és eltűnt minden eddigi kép a honlapomról. A feliratok megmaradtak de újakat sem tudok feltölteni.
Nagy pánikban vagyok.
SOS segítség!!

0
0

Adrienn

darin57 képe

Adrienn

Visszaállítottuk a tegnapi állapotot, így a képek előkerültek. Kezdő vagyok, de lelkes...Próbálom újra a több kép megoldását.
Beszámolok az eredményről, hogy hogyan sikerül majd megoldanom.
Köszönöm a türelmet felém.
Üdv.
Adrienn

0
0

Adrienn

darin57 képe

Adrienn

Köszönöm a tippeket. Sikerült megoldanom az Adatlaphoz több fotó csatolását. A megoldás a következő:
Letöltöttem a Node profile és a Node_image modulokat.
Függősségként a node porilhoz: Node_Family és Subform_Element-et.

Beállítás:
- Adminisztráció
- Tartalomkezelés
- Tartalom típusok
- Tartalom típus hozzáadása: csatolmányok kikapcsolva,
Image Attach settings kikapcsolva (képek csatolása).

Nagyon szép albumot (galériát) kaptam az adatlapokhoz, miniatűrök egymás alatt hármasával a nagyított kép jobb oldalán, illetve más nézetben sorban. A képek előre és hátrafelé is nézhetők kinagyítva, átúszik (hajlik) váltáskor a fotó nagyított változata.
http://tars.myip.hu oldalon megnézhető a felhasználó nevére klikkelve.

Egyenlőre az admin felhasználónál van ilyen galéria feltöltve.

0
0

Adrienn

Nagy Gusztáv képe

Szóval így nem tudom megnézni :-(

0
0

Nagy Gusztáv

darin57 képe

Adrienn

Valóban nincs. Regisztrálni kell..Az viszont ingyenes, regizz be, aztán töröld Magad, ha megnézted.Vagy a friss tartalmakat lapozd és az admin névnél kb. az 5. oldalon megtalálod a Fotóim c. tartalmat, ha ráklikkelsz, akkor az én képtáramat meg tudod nézni.
Még tovább "spekulálok", mert többféleképpen megjelennek a felhasználók fotói, de egyik esetben a Felhasználó listán nem egyforma méretűek a fotók. Ezeket kellene egy azonos méretű keretbe rendeznem.
Ez esztétikai kérdés azon az oldalon. CSS-el nyilván megoldható, de az még nekem nem megy..
Üdv.
Adrienn

0
0

Adrienn