Lehet, hogy bagatell a kérdésem, de egy ideje már keresem a megoldást. Szóval adott egy Drupal8-as webhely, (szolgáltató: megacp) ahol szeretnék core frissítést. A szolgáltatótól a következő választ kaptam:
2017-10-11 19:28 - SUPPORT DEPT
Tisztelt Ispán Imre!
Sajnálom, de nincs lehetőség parancssori eszközök használatára (se ssh használatára)
üdv. Szabó Tamás
Egyáltalán nem is tudok itt Drush-t használni, vagy van valamilyen más módszer, amivel a Drush telepíthető?
Ez a Drush dolog még új nekem, de hálás lennék, ha segítenétek, hogyan tudom a D8-at leggyorsabban frissíteni.
Köszönettel,
Imre
Taxonomy upgrade extras:
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Nincs más módszer
Ha nincs lehetőséged SSH használatára egy adott tárhelyen, akkor ott drush használatára sincs lehetőséged.
-
clear: both;
Kerülő út?
Kerülő út?
Üdvözlettel: Black
Igen, ezt gondolom én is...
Igen, ezt gondolom én is... azonban valahol olvastam (talán külföldi fórumon), hogy a drush elvileg felmásolható a szerverre mondjuk egy telepített verzióból? Vagy ez mellékvágány, hagyjam a fenébe, marad a manuális frissítés ftp-n?
ispani
www.hangulatexpress.hu
Nem érted
Attól tartok, nem érted. A Drush egy parancssoros eszköz, ezért ha a tárhelyedhez nincs parancssoros hozzáférésed (tipikusan ssh), akkor hiába másolod fel bármilyen formában, nem tudod használni, hiszen nincs parancssoros hozzáférésed.
Ezért nem értem azt sem, hogy fekete milyen „kerülőutat” akar, netán feltöri a szolgáltató szerverét, hogy így szerezzen parancssoros hozzáférést?
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
Oké, megértettem.
Oké, megértettem.
Évek óta ezzel a szolgáltatóval dolgozom. Nagyon korrekt szerintem. Azon csodálkozom, hogy ez nem merült még fel problémaképp... más nem akarta még használni? Vagy mindenki másolgat? - bocs, csak "hangosan" gondolkodom...
Továbbgondolva: a drush egy kiváló eszköz lehet azoknak, akik saját szerveren vannak...
Még tovább gondolva: üzemeltess saját szervert...
Mindenesetre ez eléggé nyögvenyelős így... :( Nem jól látom?
Végső kérdés: Hogyan tudom a D8 core frissítését leggyorsabban elvégezni Drush nélkül? Van valami más módszer, vagy marad az oda-vissza töltögetés?
Imre
ispani
www.hangulatexpress.hu
Ha a szolgáltató nem
Ha a szolgáltató nem engedélyezi, akkor nem lehet. Azonban egyetlen oldalt azért meglehetősen gyorsan lehet frissíteni fájlmásolgatással is - csak magát a drupalt kell másolni, mert a modulokat gomnyomással frissíted. A Drush igazából akkor hasznos, ha viszonylag sok oldalt üzemeltetsz - na akkor tényleg nagy hasznát veszed.
Ezt a kerülőút dolgot ne
Ezt a kerülőút dolgot ne temessük teljesen.
Én ezzel futnék egy kanyart: https://www.drupal.org/project/rdrush
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.