Drupal.hu javaslatok, vélemények

tomsolo képe

Sziasztok, azért nyitottam ezt a topicot mert lenne néhány kisebb javaslatom ami esetleg tudna lendíteni/segíteni az itteni életen, közösségen.

Szóval ez a topik amolyan 'wishlist' lehetne, vagyis mitől lenne jobb a drupal.hu ill. mi az ami hiányzik. Az itt megemlített dolgok az oldal karbantartói felé nem elvárásként, hanem maximum javaslat minőségben lennének közölve. Ha nektek is lenne hasonló javaslatok akkor ne habozzatok közölni azt.

Fórum: 
tomsolo képe

Nos akkor pár javaslat:

pl. a fórumhoz a kategóriák mehetnének a főbb verziószám alapján pl. így illetve jó lenne egy olyan kat. vagy fix téma ami az oldallal kapcsolatos:

  • Drupal X.X.X
    • Telepítés, migráció, beállítások
    • Modulok
    • Sminkek
    • Fordítások
  • Drupal X.X.X
    • Telepítés, migráció, beállítások
    • Modulok
    • Sminkek
    • Fordítások
  • Drupal.hu közösségi témák
    • Küldd be a saját oldalad
    • Hibabejelentés, problémák
    • Tesztelőket keresek

sztem pl. így sokkal átláthatóbb lenne a fórum

0
0

-ts-

Hojtsy Gábor képe

Tervben van véve először is egy Drupal 4.7-re frissítés, ami még egyelőre nem megvalósítható, de maguk a frissítési próbálkozások már jópár Drupal bug javításához vezettek (egyelőre főleg az update rendszerben). Ennek a frissítésnek céljai között van egy átláthatóbb struktúra kialakítása is. A különböző verziók szerinti fórum csoportok szerintem eléggé durván tudnának csak működni, sok téma pedig több verziót is érint.

0
0
tomsolo képe

Lehet vmi info-t kapni mikorra tervezitek az átállást? Esetleg kik csinálják, lehet-e a fejlesztéshez csatlakozni... stb.

-ts-

0
0

-ts-

Hojtsy Gábor képe

Lehet csatlakozni az admin csoporthoz, örömmel fogadjuk a segítséget (admin .kukac. drupal .pont. hu címre írhatsz). A váltást akkor tudjuk megcsinálni, ha eléggé stabil a 4.7 (és a modulok, amiket használunk), valamint kész a fordítás. A fiúkkal eléggé szépen haladunk a fordítást illetően, de gyakorlatilag mindent át kell olvasni (nem csak azt, ami átolvasandónak van jelölve :) Funkcionálisan nem igazán kihívás a frissítés, nem sok modulunk van ugyanis, amit használunk azt pedig frissítettem már (filebrowser, drupalhu) vagy más frissítette (codefilter) 4.7-re.

Mindenesetre már van egy tesztelésre alkalmas webhely a moduljainkkal, amibe be van importálva a mostani Drupal.hu adatbázisa, ránézésre jó, bár nem igazán teszteltük.

0
0
Sweetchuck képe

Szerintem átláthatóbb lenne ha minden modulnak külön fórumja lenne, és azon belül lehetne topic-ot nyitni.
Ha valakinek kérdése van egy modullal kapcsolatban akkor át kell (kéne hogy ne legyen kétszer ugyan az) nyálazni az egész modul fórumot. Bár nem a duplikáció a probléma hanem az, hogy nehéz rátalálni az információra. Néhányszor a téma címe nem is elég arra hogy megállapítható legyen hogy mit tartalmaz.

Nekem személy szerint nem tetszik, hogy a Kézikönyv oldalakon jobb és bal oldalon is van block. 800×600-as felbontáson teljesen harmadolja a képet.

Azt már jeleztétek hogy lesz új filter Syntaxhighlighter-rel remélem megvalósul.

bye

0
0
Anonymous képe

csak erre gondoltam - személy szerint már ennek is örülnék... viszont a drupal.org-on lév bontás sokkal jobban bejön (downloads). Nem is értem hogy ott a forumnál miért nem alkalmazzák ezt az elvet... arról nem is beszélve hogy hosszú távon könnyeb egy ilyet karbantartani...

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nem könnyebb karbantartani, azért nem ezt használják. Mint írtam, rengeteg kérdés nem verziótól függ, és hidd el, ezt még a Drupal fejlesztőknek sem egyszerű eldönteni, hogy egy-egy kérdés most akkor verzióhoz kapcsolódik vagy nem. Hátmég annak, aki csak egy fórum témát akar beküldeni.

0
0
tomsolo képe

okés ne legyen verzióhoz kötve :), de a modulonkénti bontás sem jó ötlet?

Külön smink kategória?

0
0

-ts-

Hojtsy Gábor képe

Egyetértünk, hogy okosabb fórum kialakítás kell, ez egy nagyon jó felvetés. Én még nem látom át, hogy pontosan milyen, ezt egyrészt a meglévő fórum témák eloszlásából lehet majd leszűrni, ha alaposabban meg tudom nézni, másrészt az itt is elhangzott kérésekből.

0
0
Sweetchuck képe

Megváltozott a fórum szerkezete. :-)
Bár gondolom hogy már ti is észrevettétek :-D

0
0
Hojtsy Gábor képe

Hátmég az erről szóló hírt a honlapon!

0
0
Anonymous képe

Lenne egy javaslatom ami még dobhatna a drupal magyarországi népszerüségén... pl. egy ujjab menü fenn mégpedig modulok/megoldások
ami arra szolgálna hogy egy képgalériát vagy egy naptárat vagy bármilyen szolgáltatást hogy tud megvalósitani a rendszer... telepitési segítséggel hozzászólási lehetőséggel ingyenes szolgálttókat figyelembe véve pl extra.hu uw.hu atw.hu...

van erre lehetöség mert a drupal.org-on annyi module van ráadásul kategorizálatlanul összehányva hogy ha nem tudom mit keresek semmit sem találok meg...

0
0
Hojtsy Gábor képe

Szívesen fogadunk ilyen jellegű cikkeket, amiket a kézikönyvbe illesztve meg is jelentetünk. Tárt karokkal várjuk.

0
0
husztisanyi képe

Sziasztok!

Pár napja nézegetem már a Drupal.org moduljait és (kezdőként) próbálok rájönni, hogy mely modulok valósítanák meg azt, amit tervezek az új oldalamra. De azt a több száz modult még közepes nyelvtudással is több nap elolvasni és még akkor mindig nincs tapasztalatom, hogy élesben hogyan is működik!

Ezért én is támogatnám a modulokról szóló fix topicok ötletét, valamint a Kézikönyvben fellehető legfontosabb modulok leírásait.

Tudom, hogy sok a Gábor-ék dolga, ezért tényleg ránk, olvasókra marad a munka nagy része.

1. Ha megnyitnák Gáborék a modulokra osztott fix topicokat, akkor ott összegyűlhetne mindenkinek a tapasztalata.

2. Be lehetne másolni a korábbi topicokból az oda passzoló korábbi hozzászólásokat, akkor nem kéne minduntalan átnyálazni 3 évre visszamenőleg.

3. Végül mindezt már össze lehet szerkeszteni a Kézikönyvbe!

Javasolnám, hogy a könnyebb átláthatóságért legyen egységes ezek címe:
"modulok - CCK"
"modulok - Calendar"
"modulok - Views"
"modulok - e-commerce" stb.

Indításként meg is nyitok kettőt, ami engem éppen érdekel, aztán tegyétek hozzá a sajátotokat!

0
0
pp képe

A javaslat tényleg időszerű kérdéseket boncolgat, de szerintem nem a helyes utat követed. Amit kéne, hogy a fórum 'topic' címkézhető legyen, (ezen szerintem dolgozunk is aszem ;))

Itt a fórumon nem topic indító hozzászólás és hozzászólások vannak, hanem kérdés és a rá adott válaszok.

Az általad vázolt megoldás merev és nehezen kezelhető.

Merev, mert nem tud alkalmazkodni ahhoz, ha egy új szempont jelenik meg.
Nehezen kezelhető, mert ha egy keresőből érkezel az oldalra, (ahol gondolom a kérdést írtad be) nehezen fogod megtalálni a sok hozzászólás közül azt amire neked van szükséged.

"Ha megnyitnák Gáborék a modulokra osztott fix topicokat, akkor ott összegyűlhetne mindenkinek a tapasztalata."

Mit értesz "megnyitás" alatt, és mik azok a "modulokra osztott fix topicok" ?

"Be lehetne másolni a korábbi topicokból az oda passzoló korábbi hozzászólásokat, akkor nem kéne minduntalan átnyálazni 3 évre visszamenőleg."

Pont ez a lényege a tag-elésnek, hogy nem kell másolni az adatot. Csak ki kell választanod, hogy "modul, 5.x, image" és máris ott vannak azok a kérdések és válaszok, amik ezekre a kulcsszavakra érkeztek. Tiszta száraz érzés. ;)

pp
(it's my dream)

0
0
husztisanyi képe

Szia pp!

Elutaztam, aztán meg nem akartam olyat írni, ami nagy hülyeség, ezérrt csak most válaszolok.

Én arra gondoltam, hogy egy-egy modul használatára vonatkozóan
- vagy megírnák a hozzáértők a tapasztalataikat egy-egy book-ba,
- vagy a topikokon megjelenő jobb válaszokból összeollóznának egy-egy book-ra valót.

Persze, ha a tag-ekkel jelölik meg a moderátorok a megfelelő válaszokat, hozzászólásokat, akkor az is kezelhető lenne.

Dolgozni kell mindegyikkel, de megérné!

Ha figyelembe vesszük, hogy évek alatt a tapasztaltabbak mennyiszer utalnak korábbi válaszaikra, inspirálják az új Drupal felhasználókat, hogy hogyan keressenek rá az őket érdeklő témákra, akkor sok-sok időt és tévelygést meg lehetne ezzel spórolni.

Én kezdő vagyok a Drupal-ban, de szívesen segítek, amit tudok. Pont a saját tapasztalataim alapján tudnám azt, hogy egy kezdőnek milyen alapszintű elakadásai vannak!

Aki elsőre beleszeret a Drupálba, annak nincs még kedve napokig olvasni a leírásokat, hiába ez lenne a legcélszerűbb, hogy megértse a működését.
Pláne, ha gyakran csak angolul talál meg modul leírásokat, akkor fel fogja adni, dühös lesz és a magyar csapatra keni az egészet.

A sok bosszankodás és hárítgatás helyett az energiát én inkább a modulokról szóló kézikönyv megírásába fektetném.

Sanyi

0
0
aries képe

Én is arra fordítanám, ha nem pénzért adnák a kenyeret. Az 1 Bekezdés (váltópénz az 1 Mondat) nem konvertibilis valuta. :) Lefordítani az összes modul összes stringjét meg az összes kézikönyvet hatalmas munka. Abból, hogy eddig mennyi fordítás keletkezett úgy, hogy csak egy töredéke, kb. 5-6%-a van meg az összes modulnak, én egy Révai lexikon mennyiségű szövegre saccolok, AMI FOLYAMATOSAN VÁLTOZIK. Nem értékálló, ahhoz képest, hogy mekkora nagy munka, ingyen, úgy, hogy önző módon gondolkodva csak konkurenciát teremtünk vele magunknak, mert az, aki azt a 100 angol szót nem akarja megtanulni, az később sem fog nagyon tenni semmit a lecsóba. Aki fejleszteni akar, az áldozzon egy hetet arra, hogy megtanul egy kicsit angolul, ez a kommunikáció nyelve.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
Hojtsy Gábor képe

1. A problémák nem feltétlen modulokhoz kapcsolódnak. Egy képzekelő modul problémája lehet egy másik képkezelő alapmodul miatt, a PHP hibája miatt, a képformátum hibája miatt, stb. Szerinted a kérdező ezt el tudja dönteni.

2. Pont ez a téma (drupal.hu javaslatok/vélemények) mutatja, hogy mennyire nem működik ez a szemlélet. Ha ide hónapokig, évekig küldik be a javaslatokat, mit kezdesz egy olyan méretű oldallal, amin hozzászólások százai jelennek meg? Hogy találod meg benne, ami érdekel? Ha nem fagy le a böngésződ tőle egyáltalán, és meg tudja jeleníteni neked egyben...

A Drupalban sokkal több lehetőség van témák összekapcsolására, minthogy "másoljuk össze" a hozzászólásokat egy konkrét szempont szerint, aztán biztos az mindenkinek jó lesz. A kategória rendszer ennél sokkal okosabb megoldásokat is lehetővé tesz címkézéssel például.

0
0
Anonymous képe

Szerintem a drupal csak egy (úgynevezett) CMS bloggereknek.
Mert nagyon nem való másra.
A Joomla! ezerszer jobb: gondoljunk bele, több funkció, grafikus telepítés,
könnyebb eligazodás, stb.. mindezeket a drupal nem tudja.

ui.: Nem tudom ti drupalosok, mit vesződtök itt ezen a fórumon, mert az admin azt modja a kérdésetekre: KERESD MEG !!! ********!!!!

0
0
yaanno képe

[off]
Te viszont jól osztod az észt. Mi lenne, ha ezt másutt tennéd?
- egy drupalos (bárcsak tudnám mi az...), bár személy szerint jobban kedvelem a drupaller címkét :)
[/off]

0
0
Sweetchuck képe

Én egypicit hiányolom a bookmark modult. A weblaboron van ilyen.

0
0
Anonymous képe

ez vajon miért nem publikus? http://drupal.hu/kezikonyv/jogosultsagkampo

0
0
Hojtsy Gábor képe

A fejlesztői dokumentáció néhány oldalát visszavontam, amikor látható volt, hogy semmilyen aktivitás nincs a dokumentációs csoport részéről. Gondoltam nem nagyon értelmes dolog félkész és már Drupal kiadások óta aktualitását vesztett magyar dokumentációkat publikálni, amikor az angol megvan, és még aktuális is. A jogosultság hurok dokumentációja kivételesen még aktuális, mert ez a téma nem változott az utóbbi verziókban, úgyhogy a kedvedért megjelentettem.

0
0
Anonymous képe

ok, nem akarok kikényszeríteni semmit csak nem értettem, hogy miért nem érhető el...

mindenesetre köszi az újraaktiválást, leköteleztél ;)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Mivel hurok dokumentációk nem lesznek a drupal.hu kézikönyvben a jövőben sem, és ez az oldal is szövegelt, nem konkrét referenciát adott, áthelyeztem a cikkek közé: http://drupal.hu/cikkek/jogosultsagkezeles

0
0
tibi képe

Sziasztok,

észrevettem, hogy FF alatt néhány helyen mint pl. itt:

http://drupal.hu/taxonomy/term/18

az oldal kicsit szét van esve. Gondoltam szólok ha még esetleg nem vettétek észre.
(1024x768)

üdv,
Tibi

0
0
blast_art képe

Kellene egy lábtörlés:

#footer {
clear:both;
font-size:0.8em !important;
line-height:1.6em;

Meg valami sapn toldó függvény nem működik jól. Nem zárja le őket.

blast

0
0

blast

Tamás_ képe

A konferencia menüpont alatti videókra mutató linkek nekem nem működnek. Tegnap még működtek, pp előadását sikerült is megnéznem, de a többi is érdekelne. Ha valaki tud másik tükröt, kérem írja ide.

üdv,
Tamás

0
0
pp képe

Most nekem megy mindegyik.

pp

0
0
Tamás_ képe

talán az interware-el lehet a gond, de innen én nem látom.
Másik szerverről le tudtam wgetelni, és így végülis sikerült, csak nem értem, ez hogy lehet.

0
0
CLS képe

http://drupal.hu/kezikonyv/hasznalok link
"Hozzáférés megtagadva" üzenetet ad.

0
0

/CLS

pp képe

Ez egy félkész oldal, még nincs publikálva.
Hol jelenik meg ez neked?

pp
(én látom, mert hozzáférek ;))

0
0
Hojtsy Gábor képe

Megjelenik a könyv tartalomjegyzékében. Hm. Fogtunk egy újabb hibát.
http://drupal.org/node/218471

0
0
Hojtsy Gábor képe

Sikerült megtalálni a hiba okát, és javítva van a Drupal 6 fejlesztői kódjában, most már nem jelenik meg nálunk sem a link.

0
0
vikicica22 képe

Sziasztok!
Nem lehetne bekapcsolni a másik keresőt is?
Ami eddig is volt, mert ami most van (Drupal.hu Google kereső:) az nekem valahogyan nem az igazi.
A másikkal, sokkal hamarabb megtaláltam a dolgokat, mint most :(:(

0
0
eMeLA képe

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Engem kifejezetten felidegesít a mostani Google kereső...
Vissza lehetne kapcsolni a Drupal saját keresőjét is ?

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Storm képe

Mivel Drupal témában kezdőként csöppentem ide, a saját bőrömön érzek pár dolgot ami szerintem gondot okozhat a kezdőknek, főleg ha nem csak a Drupalban, de a weblapkészítésben általában is kevés a tapasztalatuk. Nektek sokkal nehezebb belelátni egy kezdő helyzetébe mint annak aki most jött.
Mindezeket építő jellegű javaslatnak szánom.

Alapfogalmak:
A kézikönyv kb. a telepítési részig jó, azonban utána mi van? Egy tapasztalatlan felhasználó ilyenkor ül a szép, új telepítése fölött, és lövése sincs hogy most hogyan tovább. Esetleg megpróbál beküldeni egy tartalmat aztán próbál rájönni hova lett.
Nagyon szükséges lenne SZVSZ egy alapfogalmakat elmagyarázó rész.
Ránézek az oldal tetjén az elérési út kijelzésére - az meg mi? Breadcrumb persze - de ha még sose használtam Drupalt nem lehet erről minimális fogalmam sem. Mint ahogy sok alap dolog van még. Gondolom ti azért nem foglalkoztok ezekkel mert nektek annyira alap, azonban egy újoncnak fogalma sincs ezekről. Mint ahogy ha egy számítógépet sosem látott embert akarsz géphasználatra tanítani (pl nagymamád), akkor sem azzal fogod kezdeni hogy hogyan kell fileokat másolni hanem előbb elmagyarázod mi az egér, a billentyűzet, mi az hogy file, stb.

Legfontosabb modulok:
Szerintem szükséges lenne egy cikk amely legalább pár mondatban összefoglalja hogy az alap telepítésben lévő modulok mégis mit csinálnak. Senki nem fogja magától kitalálni hogy mit jelent pl a taxonómia. Persze, rákereshetnek minden egyes modulra egyenként de jobb lenne ha lenne egy összefoglalás a kézikönyvben. Valamint megemlíthetnétek esetleg azokat, melyek ugyan nem részei az alap telepítésnek, de nagy valószínűséggel találkozik velük az ember.

Szakzsargon:
Azt vettem észre hogy a kezdők kérdéseire gyakran úgy válaszoltok, hogy tele van szakkifejezésekkel a válaszotok. Ezt egy kezdő tuti hogy nem fogja érteni, és csak jobban összezavarodik. Javaslom hogy ha látjátok hogy valaki még csak ismerkedik a Drupallal, próbáljátok meg egyszerűbben elmondani amit szeretnétek. Nekik nincs meg az a tapasztalatuk és bejáratott gondolkodásuk mint nektek.

"Nem kell Drupalt használni"
Amikor valaki még nem érti a dolgokat, és nehéznek találja elsőre, nem biztos hogy az a legjobb válasz hogy "Akkor ne használj Drupalt". Egyszer egy fórumon a az XHTML Strict-el kapcsolatban kérdezgettem, és mikor felhoztam hogy mi a gondom vele, mindenki elkezdte azt hajtogatni hogy akkor ne használjam, pedig én csak annyit szerettem volna tudni hogy a felsorolt problémákat hogyan lehet MEGOLDANI. Ilyen esetben az ilyen válasz nem csak nem segít de rosszul is tud esni - még akkor is ha nem sértő szándékkal mondták.

Szóval én a kezdő szemszögéből ezeket látom igazán nehézségeknek, fontoljátok meg. Persze, nem kell mindenkinek Drupalozni a világban, de azért elüldözni sem kell mindenkit akinek nehezebben megy a megértés. ;)

0
0
Nagy Gusztáv képe

Alapfogalmak. legfontosabb modulok

Először is azért, mert a dokumentációs csoport tagjává te is beállhatsz, és nyugodtan pótolhatod a szerinted hiányzó témákat.
Másrészt olvashattál arról, hogy a jegyzetem (amely az általad emlegetett szakadékot próbálja áthidalni) valamilyen formában elkezdett beszivárogni a kézikönyv lapok közé.

Szakzsargon

A kezdő fórumozók számára pont azért készül a kézikönyv, mert az alapján az alapfogalmakat tisztázhatja. Sajnos sokszor azt vagyunk kénytelenek megfigyelni, hogy egy-egy kezdő szinte lépésről-lépésre megoldást szeretne anélkül, hogy venné a fáradtságot a kézikönyv tanulmányozására, az alapfogalmak megismerésére. Na egy ilyen helyzetben szerintem a profik megteszik a saját utukat: alapfogalmakig visszavezetik a megoldást. Ha a kezdő a saját nulla szintjétől nem képes azt a lépést megtenni, hogy az alapfogalmakig eljusson, akkor a probléma nem a szakzsargonnal van. Szerintem.
Más oldalról megközelítve: minden szakterületnek megvan a saját szakzsargonja. Ez ellen nem háborogni kellene némelyik kezdő fórumozónak, hanem tudomásul venni.
Hidd el, hogy az újabb és újabb kezdők gondoskodnak arról, hogy eszünkbe jusson, milyen a kezdők szintje.
Talán a kezdőknek azt se ártana figyelembe venni, hogy csak a tanulás fázisa után kellene komolyabb honlapokat bevállalni. Néha olyan érzésem van, mintha az illető első alkalommal nem a tanpályán akar autót vezetni a tanuló, hanem Formula 1-es futamon akar indulni. Kicsit érdekes hozzáállás, nem?

"Nem kell Drupalt használni"

Azért ha alaposan megnézed, nem gyakran hangzik el ez a "megoldás". Ha mégis, akkor olyan személyek esetén, akikről nagyon látszik, hogy itt ők követelni, követelőzni tudnak, és nem akarnak semmit tenni a megoldás érdekében.
Személyes véleményem, hogy az a néhány tucat szakmai közösség közül, ahol eddig aktívan részt vettem, messze legtoleránsabb és legönzetlenebb a drupal.hu közössége.

"azért elüldözni sem kell mindenkit akinek nehezebben megy a megértés"

Ha neked minden nehezebb felfogású kezdő számára van időd, akkor hajrá, senki se akadályoz meg abban, hogy napi 5-10-20 órát fórumozz és segíts másokat.

Csak a magam példáját tudom itt felhozni (de szerintem sokan tudnának hasonló adatokat adni magukról):
Korábban kiderült, hogy egy adott időszakban a 20 legtöbbet hozzászóló ember között voltam (ez napi átlagban kb. 1 óra fórumozást jelent), ugyanakkor egy év alatt talán ha 5 olyan kérdésem volt, amelyben mások segítségét kértem. Melyik kezdőnek számlázzam ki naponta az 5000Ft-ot?

0
0

Nagy Gusztáv

joebacsi képe

RSS ikoncsere javaslat :)

Más:
Miért került ki a 'követés' a profilokból?

0
0
nevergone képe

Mert a jobb oldali régióban található, Views-sel összeállított tracker-ben megtalálod, sőt jóval több lehetőséget is.

0
0
joebacsi képe

Áhh látom, köszi!

drupal.hu/[felh_nev]/kovetes
helyett:
drupal.hu/tracker/filter?type=All&name=[felh_nev]

0
0
aksza képe

Itt csak az általam nyitott témák láthatóak, a követésben az összes téma amihez hozzászóltam. Szerintem is jobb megoldás volt amíg a felhasználónál volt látható az összes téma amit nyitott és amihez hozzászólt.

Ja bocs az egyéni tartalmaknál látszik, butaságot írtam

0
0
Tgr képe

Nagyon zavaró, hogy a naptárban nem szerepel a helyszín, se a link a drupal.hu-s oldalra, állandóan át kell másolni saját naptárba és kézzel kiegészíteni.

Kevésbé fontos, de kényelmes lenne, ha lenne külön városonkénti naptár.

0
0
aboros képe

legalábbis én tudok rá kattintani és az ical exportba is bekerül.
http://img.skitch.com/20090922-p36dkj1ns13ptr77qwqqgntuqi.jpg

0
0

-
clear: both;

Tgr képe

ezek szerint a Google Calendar figyelmen kívül hagyja az URL mezőt. Nem lehetne a leírásba is betenni? Mégiscsak az egyik legnépszerűbb naptáralkalmazásról van szó.

0
0
sgabe képe

Az Ismerj meg minket! oldalon csak r betűig vannak kilistázva a felhasználók, be kéne kapcsolni a lapozót.

0
0