Drupal8 saját mező létrehozása.

HF leon képe

A drupal8-as modulok készítésébe, már kezdek belejönni, de sajnos a mezők használata, még nem egészen tiszta.

Egy olyan mezőt kellene létrehoznom, amely egy verziósorrendet tartalmazna, de a következő módon:

  • Tehát a mező felkonfigurálásakor meg kellene adnom egy listát, amely a lehetséges verziókat sorolja fel. Viszont a lista később bővíthető kell, hogy legyen, hisz jöhetnek ki új verziók.
  • A beviteli mezőben két érték lenne megadható. Az egyik az adott funkció bevezetésének a programba való bekerülésének verziója. A másik a funkció kikerülésének megelőző verziója. Ha csak egy érték van megadva az a bevezetés verzióját adja meg.
  • A megjelenésnél ha a bevezetés és a kivezetés főverziója eltér, akkor a bekerülés és a kikerülés közti verziószámok csak főverziók legyenek.

Vagyis nézzünk pár példát:

A verziók listája:
(A lista a későbbiekben bővíthető kell, hogy legyen)
1.2, 2, 3.1, 4, 4.2, 4.5, 5, 6, 6.1, 6.2, 6.3, 6.5

A; funkció
bevezetés: 2
kivezetés : -

Megjelenítés: 2, 3.1, 4, 5, 6.5

B; funkció
bevezetés: 4.2
kivezetés : 6.1

Megjelenítés: 4.2, 5, 6.1

C; funkció
bevezetés: 6.1
kivezetés : 6.3

Megjelenítés: 6.1, 6.3

Remélem a példákból egyértelmű a logika. Drupal8-ban miként tudnék egy ilyen beviteli mezőt létrehozni?

Magánál a funkció tartalom szerkesztési lapjánál a lista jelenne meg, amelyből két érték választható (pl jelölőnégyzetek). Egy érték választásakor a megjelenésnél mindig a lista utolsó eleme jelenne meg a felsorolás végén a fenti szabályok szerint. A verzió listát a tartalomtípusnál a mező létrehozásánál lehetne megadni, amely utólag viszont bővíthető kell, hogy legyen az újabb programverziók kijövetele miatt!

Kis segítséget kérnék a drupal8 egyedi mezők készítésében nálamnál nagyobb tapasztalattal rendelkezőktől.
Előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
balagan képe

Egy (verzió) tartalomtípus többszörös mezőjében tárolnám a verziókat, és írnék egy widgetet a funkció tartalomtípus többszörös (2 elemű) mezőjére, ami ebből a tartalomtípusból olvasná be a kiválasztható értékeket, illetve írnék egy field formattert, ami szintén a verzió tartalomtípusból olvasná ki a két határérték közötti létező verziókat és a kívánt módon jelenítené meg az értékeket.

0
0