Drupal webhosting saját szervere

michel1820 képe

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, van egy szerverem, és azt szeretném hogy ha megcsinálom a Drupal telepitést hogy ne csak egy felület kezelő legyen hanem több. az-az több user is tudja használni a drupalt és akor nem kell mindenkinek ujra felrakni mivel igy a tárhely is nő, azért gondoltam olyan megoldásra mint a webhosting. Halotam hogy létezik a Drupalnak olyan modulja is de nem találom vagy rosszul lettem értesítve.

Tudd valaki segíteni?

Előre is köszönöm.

Nagy Gusztáv képe

Balogh Zoltán képe

mert biztonsági problémákat vet fel. A multisite csak akkor jó, és biztonságos megoldás, ha annak minden oldala az "enyém". Így biztosan tudom, hogy a sites/xxxx.com/ -ban meghatározott oldalon nem fut olyan modul (és senki nem is tud felrakni), ami cserkészi a sites/* mappákat, mert akár cifra dolgokat is tudna tenni mondjuk a sites/yyy.com/files könyvtárban. Amihez pedig köze nincs, de látja, sőt alapesetben írási (és törlési) joga is van rá, sőt akár a komplett fájlrendszerét is oda irányíthatja. Biztos létezik rá egy komplexebb megoldás, de egy sima multisite install szerintem nem alkalmas erre, mert OS szinten kell a felhasználókat szeparálni.

No meg pölö az update.php futtatása... Központilag hogyan? A hostoló tudja az összes user#1 elérést, ment, karbantartási módba kapcsol mindent, frissít, vissza, stb... Áhhh

0
0