Drupal szerver beállítás

csikosz képe

Sziasztok!

Következő problémába ütköztem. Egy saját szerver lett felállítva ahol már majdnem minden működik.

2 dolog akadt meg:

  • a teljesítménynél a sávszélesség optimalizálás nem működik vagyis nem tudom bekapcsolni a tömörítést, a következő hibaüzenetet írja ki: A külső erőforrások automatikusan optimalizálhatóak, ami a webhely felé irányuló kérések méretét és számát is csökkentheti. Az optimalizálás hozzáférhetővé tételéhez be kell állítani a nyilvános fájlok könyvtárát.
    • A másik hiba amit kiír az a következő, viszont ez csak az LDAP module bekapcsolásánál jött elő: A megadott temporary://fileKhJDnV fájl nem másolható, mert a célkönyvtár nincs megfelelően beállítva. Ez a fájlok vagy könyvtárak jogosultsági problémáinak esetében gyakran előfordul. További információ a rendszernaplóban található.

Első próba a tmp mappa 777-re állításával történt de ez nem oldotta meg a problémát.

Ami végül megoldotta a problémát azt a következő linken található: https://www.drupal.org/node/944582 és ez a patche lett használva: https://www.drupal.org/files/issues/944582-is_exec_writ-95-8.0_0.patch

Mivel ez más hoszton nem fordult elő csak ezen a szerveren ezért gondolom, hogy még hiányzik valamilyen szerver beállítás esetleg valami rosszul lett konfigurálva.

Esetleg találkozott valaki már ezzel a problémával? Vagy tudja valaki a megoldást, hogy mivel lehet megoldani ezt a gondot?

Előre köszönöm a válaszokat!

Drupal verzió: 
lazar képe

Mint írja, "Az optimalizálás hozzáférhetővé tételéhez be kell állítani a nyilvános fájlok könyvtárát."
Itt: /admin/config/media/file-system
Ugyanitt adod meg tmp útvonalát is.

Localhostról másoltad át?

0
0
csikosz képe

Ettől bonyolultabb a probléma.
Be van állítva a tmp útvonal, nem localhostról van másolva. Ugyan ez az oldal egy másik hoszton nem produkálja ugyan ezt a problémát. És minden drupal oldalnál előjön ami ezen a szerveren van, így ez nem drupal beállítás lesz hanem szerver beállítás. Ahogy írtam fent patch-el megoldható a probléma, de hosszútávon szeretném meglelni a patch-elés nélküli megoldást.

0
0
lazar képe

Nos, ma reggel ugyanebbe a problémába futottam bele (tmp) egy nginx szerveren...
Megköszönöm, ha leírod a megoldást miután megtalálod.

0
0