Drupal SQL nélkül

Anonymous képe

Az lenne a kérdésem, hogy elképzelhető-e (van-e jele annak, hogy) a Drupal SQL nélkül is menjen a jövőben? Sajnos valamiért a rendszergazdánk nem akar MySQL-t telepíteni, pedig jócskán megkönnyítené a dolgomat:( Esetleg tudnátok egy megbízható SQL nélküli portálmotort mondani?

üdv: yaanno

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

A Drupal jelenleg csak MySQL-hez és PostgreSQL-hez van illesztve, tisztességesen ezeken tesztelik. Korábban volt MSSQL támogatás is, de igény hiányában ez megszűnt. Namost a Drupal adatbázis függvényei az includes mappában vannak, és itt típus szerint más-más include állományba kerültek az adatbázis függvények. Egy új típus hozzáadása egy új include állomány, és a benne lévő függvények megvalósításával lehetséges. Tehát ha adott egy szöveges állományokat kezelő adatbázis szerű motor, akkor a Drupal ahhoz is illeszthető. Ez nem történt meg, talán azért, mert nem lenne túl optimális így működni.

Különben ha rendszergazdátok nem telepít MySQL-t, talán PostgreSQL-re rávehető :) Sőt, lehet, hogy az már van is...

0
0
yaanno képe

Goba, köszi a hasznos infót, valami ilyesmire számítottam, de hát az ember reménykedik :) Azért buzdultam fel a "hátha" irányába, mert pl. nemrég megjelent a Mambo motorjának átírt változata Limbo néven (hu, de hülye nevek, http://mamboforge.net/frs/?group_id=557), mely utóbbi txt állományokon fut és jelentősen kisebb helyet foglal el mint az eredeti; viszont - bár nem rossz a Mambo se - a Drupalt favorizálnám.

A Limbo-nál valahogy úgy van megoldva, hogy az SQL lekérdezéseket egy API közbeiktatásával futtatják txt állományokon; elképzelhető, hogy ezt az API-t Drupalosítani lehet? Nem tudom, mennyire lenne vonzó a Drupal flat file változata.

Nos, köszönöm még egyszer.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Annyival mindenképpen jobban áll a Drupal, hogy nem kell újraírni, hiszen bármilyen adatbázis réteghez illeszthető. Vannak szöveges állományokban SQL-t használó megoldások – bár nevet nem tudnék most mondani :) Ezek egyikéhez kellene illeszteni.

0
0
chx képe

Az egyik PHP Text DB, valami ilyesmire gondolt Goba mester.

Én meg azon töröm a fejem, hogy megírom az SQLite illesztést. Egy akadály van, a SELECT COUNT(DISTINCT) hiánya, mert az ALTER TABLE-t már megírta egy jótét lélek...

0
0
jpi képe

Habár a kedvencem nekem is a Drupal, de bátran ajánlom a phpCMS nevű tartalomkezelő rendszert. Csak php-t igényel, alapesetben nem használ adatbázist, de kiegészítésként emlékeim szerint bővíthető text alapú adatbáziskezelővel.

www.phpcms.de

-jpi-

0
0

-jpi-

Anonymous képe

Ha olyan CMS-t keresel, ami nem használ SQL-t, akkor: http://textportal.hu . Az a baj, hogy minden hülyeséget tud, de csak kicsit. Modulokat kell hozzá letölteni, és akkor profi :)

0
0