Drupal portál motorba php include "szépen"

pante képe

Sziasztok!

Igazából nem tudtam hogy melyik témába illene a kérdésem, ezért nyitottam itt az Egyébben.
Külső php fájlt szeretnék include-olni a Drupal 7 portálomba, viszont hogyan kell ezt "szépen" megoldani?
A szépet úgy értem, hogy ne akadályozza a Drupal megfelelő működését. A külső php fájl csak annyit csinál, hogy megvizsgálja a böngésző verziószámát és ha túl régi, figyelmezteti a felhasználót, hogy frissítsen (cookie-val oldottam meg, így csak heti egyszer van ilyen figyelmeztetés)
A problémám az, hogy a php fájlt külön teszteltem direkt meghívva a böngészőben (innen tudom, hogy megfelelően működik), de miután beleírtam a Drupal index.php-jébe, már nem működött a scriptem megfelelően.
A Drupal nem írt ki hibát, mégsem jött létre az a bizonyos cookie (Chrome böngészőm van), megpróbáltam beilleszteni a skin php fájljaiba, ott is ugyanez volt, hogy nincs figyelmeztetés az elavult böngésző verzió használatáról.
Ez szerintetek mitől lehet, hogy "natúrban" jól működik a script, de ha a Drupalba integrálom require-rel már nem fog megfelelően működni? (php hiba nincs)
Esetleg ha létezik külső fájlok használatához modul, akkor jöhet a neve.

Köszönöm a segítséget!

Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

Azt megnézted már, hogy a problémád megoldására létezik-e kész modul?

0
0
pante képe

Próbáltam keresni hasonló, de nem találtam olyat, ami nekem is jó lett volna.

0
0
sajt képe

Csak úgy beinklúdolgatni külső php könyvtárakat szerintem nem túl egészséges. Érdemes írni hozzá egy modult, ami az adott cuccot használja. Ráadásul itt a sminkbe is bele kell nyúlni, vagy drupal_set_message-el kiíratni a dolgot.

Úgyhogy szerintem írj rá egy modult.

0
0
pante képe

Nagy nehezen sikerült belerakni, amit szerettem volna, viszont kiderült, hogy mi a probléma.
A Drupalban alapból v1.4.4 jQuery van (vagy valamelyik másik modul rakta fel és az használja, nem tudom pontosan), viszont az én scriptem meg igényli a legalább v1.8.2 verziószámú jQuery-t, most hogy mindkettő meg lett hívva, összeakadtak.
Ha az alap jQuery-t cserélem újabbra, kiesnek egyes funkciók a Drupalból, ha marad a régi verzió, akkor meg az én scriptem nem fog működni.
Ilyenkor mit lehet tenni? Nem lehet meghatározni, hogy csak az én scriptem használja az újabb jQuery-t, minden más funkció használja a régit?

0
0
nevergone képe

Sok mindent lehet tenni, de azokhoz már kell valamennyi Drupal fejlesztési ismeret. Közben pedig: https://drupal.org/project/browser_warning https://groups.drupal.org/node/19573

1
0
Sk8erPeter képe

jQuery Update
https://drupal.org/project/jquery_update

Drupal 7 to jQuery 1.5.1, 1.7.1, or 1.8.2 (site administrator's choice), and jQuery UI 1.8.11

jQuery Multi
https://drupal.org/project/jqmulti
Ez utóbbi alapvetően kerülendő - mint úgy általában is a kétféle jQuery-változat egy oldalon, meg erőltetett gányolmány jQuery.noConflict() használata e célból.

1
0