Drupal multilanguage elérése anonym felhasználóknak is

andrew képe

Sziasztok!

Még csak 1 napja ismerkedek Drupal -al, nem vagyok nagy májer benne így fordulok most hozzátok segítségért!
A problémám az, hogy nem látok módot rá, ill. ötletem sincs arra, hogy miként lehetne a megjelenés nyelvét változtatni a site főoldalán anélkül, hogy valaki regisztrálná magát és a saját profiljaiban kattogtatná át! (tehát fordítás be van már importálva)

Amúgy ha már nyelvi problémáknál tartunk, akkor az sem tiszta a számomra, hogy miként oldhatnám meg azt, hogy 2 nyelven adjak hozzá tartalmat (írás, könyv, szavazás) és ezek is csak akkor jelenkenek meg, ha a hozzájuk megfelelő nyelv az aktív?!

Előre is köszönöm az infókat!

Üdv,
Andrew

andrew képe

Utánaböngészgetve a következőkre sikerült rájönnöm:
Translation module jó, de csak bizonyos részeket fordít és nem olyan hatékony, mint az Internationalization modul.
Ez utóbbi leírását, meg a szerző oldalát nézegetve úgy néz ki megtaláltam a megoldást, csak az a probléma, hogy én 4.5.2-es Drupal-t használok és ha jól vettem ki, akkor ennek a modulnak az utolsó verziója csak a 4.5.0 és 4.5.1-es verziókkal működik együtt... megpróbáltam felrakni azért próbaként, de hazavágta a rendszert, úgyhogy visszacsináltam mindent eredeti állapotára és így tovább működik.
Internationalization telepítésével kapcsolatban én rontottam el valamit, vagy valóban nem használható az utolsó Drupal relase-hoz?
Előfordulhat valami egyéb megoldási lehetőség multilanguage támogatásra 4.5.2 Drupal alá?
Ha nem akkor milyen kockázatokkal jár nem utolsó relase-t használni a CMS-ből, hanem előbbieket? (4.5.0 ill. 4.5.1)

Köszi,
Andrew

0
0
chx képe

Próbáld ki a CVS verziót. Új init rendszere van. Nem emlékszem, hogy lenne bármi 4.6 specifikus varázslás. Ha mégis, írd meg, esetleg backportolhatom 4.5-re...

0
0
andrew képe

próbáltam de nem nagyon jött össze...
közben ezt kaptam a drupal.org -ról:

http://drupal.org/node/17865

szóval akkor cvs mindenből? amúgy mennyire nem stabilak vagy érzékenyek a biztonságra az új cuccok? Tehát álljak át drupalból is cvs-re vagy inkább backportolod és azt használjam?

0
0
chx képe

jövő hét előtt nem lesz backport, az tuti. 16 óra múlva repülök a DrupalCONra. A Drupal CVS nagyjából oké... próbáld ki teszt site-on....

0
0
andrew képe

igazából jövő héten még jó lenne a modul, de az a bajom hogy az oldal amit csinálok, az mindenféle biztonsági kérdésre nagyon kényes, szóval nem használhatok olyan dolgokat, amik még nem "stabil" verziók... most feltettem CVS CMS-t teszt site-nak de ha 4.5.2 a stab, akkor fixen azt akrom majd használni. Ez alá már rendesen felmászott az i18n cvs modul is. Kipróbálgatom és játszok vele, de akkor ha jövő hétre meglesz backport akkor inkább azt használnám!

Amúgy ha CVS Drupal van telepítve, akkor nagyjából mindenből CVS-t rakjak fel alá?

0
0
Hojtsy Gábor képe

A 4.5.x és a 4.6.0 között nem lesz jelentős belső programozói különbség, ami azt jelenti, hogy a legtöbb modul továbbra is működni fog 4.6-al, ami 4.5-el ment. Persze ami neked kell, pont az fog elromlani mert az élet ilyen...

Úgyhogy ha stabilat szeretnél, akkor használj egyelőre 4.5.x-et, különösen, hogy azt már összelőtted, és neked működik jól. Szerintem.

0
0
chx képe

Mint mondám "jövő hét előtt nem lesz", most már totál valószínűtlen, hogy egyáltalán lesz, e héten full vagyok, hétfőre kész kéne legyek a PHPconf előadásommal, utána szombaton meg conf. Mire ez lezajlik, már 4.6RC van, és akkor még kevesebb értelme lesz 4.5-re szerelni valamit.

0
0
andrew képe

újraraktam az adatbázis és a cms-t is 4.5.2 -re, majd utána rátoltam próba-cseresznye alapon i18n 4.5.0-t ismét...
most megy!
nem értem most miért és korábban miért nem (abszolult ugyan úgy telepítettem, csak most érintetlen rendszerre)...
most még szűz a rendszer, de majd feltöltöm és megnézem úgy hogy működik, viszont addig is egy észrevétel a modullal kapcsolatban:
ugyebár nyelveknél a default-ot be kell állítani és itt jön az az érdekesség, hogy def nyelv alapján marad a login után a menü kiírása és nem változik annak ellenére sem, ha i18n modul blokkjában átváltok.
Ez normális működés ill mit lehet tenni ellene?

0
0