Drupal másik mappában

Anonymous képe

Üdv!

Tudom, hogy esetleg ez egy egyszerű kérdés, de én nem jöttem rá, hogy hogyan kell. :(

Szóval az a helyzet, hogy van egy tárhelyem, amire telepítettem drupalt. De nem a főkönyvtárba, mert ott egy régebbi drupal van. (az működik rendesen) Az a "valami.hu" cím beírásával rendesen elérhető. Most telepítettem a legújabb drupalt erre a szerverre a /www/drupal könyvtárba. Ha már nem szeretném használni a főkönyvtárban lévő drupalt, hanem csak az újonnan telepítettet, akkor azt hogyan kell megcsinálni könyvtármozgatás nélkül? Azaz hogy a valami.hu -t beírva az új drupal jöjjön be, és az a címen ne látszódjon, hogy egy könyvtárban van. Most az már műküdik egyébként, ha a valami.hu/www/drupal címet írom be, de nem így szeretném.

Tudtok erre megoldást, vagy a rendszergazdának kell szólni valamit, hogy eleve arra a könyvtrra mutasson a cím (már ha lehet ilyet).
Leginkább valami olyan megoldásnak örülnék, amivel nem kell zargatni a rendszergazdát, és a fenti kritériumoknak megfelel...

Előre is kösz a segítséget!

Hojtsy Gábor képe

Leginkább a rendszergazdának érdemes szólni. URL átírással Apache szerver esetén különben is megoldható, de első körben kétlem, hogy lenne jogod URL átírásokat létrehozni...

0
0
Anonymous képe

Hagyj meg a régi helyen egy üres index.php-t, és includdal töltsd be a /newdrupal/index.php -t

0
0
taltos képe

Nah, azt hiszem találtam egy bug-ot a 4.6.0 -ban.
Felraktam mindent, ahogy kellett, be is configoltam (a settings.php-ben. A mysql hostom: "mysql"), de minden user regisztrációnál ezt írja ki amellett, hogy beregeli az usert (mondjuk kitorolni már nem tudom...):

user error: Access denied for user: '[email protected]' to database 'unidev'
query: LOCK TABLES drupal_sequences WRITE in /web/unidev/unidev.hu/includes/database.mysql.inc on line 66.

Miért kever a localhost-al??? Valahol szerintem a kódban localhost-ként kér valamit, és nem nézi meg, hogy mi van a beállító file-ban. Gondolom nem sokaknál jött elő a hiba, mert sokan localhost -ot használnak mysql hostként.

Mellesleg ki lehet próbálni egy reget (vagy annyit amennyit akartok) az unidev.hu -n. Ha ez megoldódik, akkor úgyis újrarakom.

u.i.: Mellesleg megkerestem az server admin-t, és mondta, hogy minden létező jog meg van adva az useremnek, és hogy szerinte is motor bug...

0
0
chx képe

Mivel a nyitó oldal jól megjelenik, ezért az adatbázishoz hozzáfér. Tehát a beállításod jó. Próbáld ki a következőt: fogd meg a database.mysql.inc -t keress rá LOCK parancsra, és tegyél az adott sor elé // -t. Kicsit lejjebb van az UNLOCK, oda ugyanúgy. Ha ez megvan, és működik, akkor jó -- ha nem túlságosan nagyforgalmú a site, akkor maradhat is, nem lesz gondod.

0
0
taltos képe

Mellesleg mi ez pontosan? Mármint ez a LOCK/UNLOCK?

0
0
taltos képe

Jó, így nincs hiba, de ezt mi okozza? És miért akar Ő localhoston keresztül csatloakozni, ha egyszer beállítottam, hogy a mysql-en keresztül kommunikáljon. Ez bug? Akkor inkább megvárom amíg javítják.

0
0
chx képe

Hogy pontosan mi van, azt nem tudom, de nincs lock jogod az adatbázisra, és a mysql ezt ilyen fura módon adja a tudomásodra. Én szólnék a rendszergizdámnak, hogy nézzd koma, kivettem a lock parancsot a motorból, és most jé! működik, mit szólsz ehhez?

0
0
taltos képe

Ugyanezzel a problémával kerestem meg ma reggel telefonon. Megkérdezte az user nevemet, jelszavamat, stb. (ajaj... remélem nem egy pokoli operátor...) és felolvasta az adható jogokat, és azokat a ogokat, amiket megkaptam. Azt mondta mindegyiket megkaptam.
Tulajdonképpen én még nem hallottam ilyen jogról, de hát akkor biztos van.

Mit csinál ez a sor, amit kivettem? Mármit mit csinál, és ez mennyire fontos?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ez egy offtopic hozzászólásból indított szál, ezért lezártam a hozzászólásokat. Ha új kérdésed merül fel, ne ott dobd le azt, ahol először eszedbe jut, hanem tiszteld meg kérlek a később jövő nemzedéket azzal, hogy figyelembe veszed a rendszerezést. Sokkal egyszerűbb lesz neked is később megtalálni, hogy hol volt a kérdésed, és későbbi keresőknek is fókuszált találatok érkeznek majd.

Ami a LOCK-ot illeti, az a célja a Drupalnak, hogy ne alakuljon ki probléma abból, hogy ketten kérnek új sorszámot, és véletlenül ugyanazt kapják, mert az adatbázis adat lekérdezése és az új adat beírása között előfordulhat, hogy két folyamat így összeakad. Tehát a SELECT és a REPLACE sor között..

0
0