drupal licensz kerdesek

zoliky képe

Feltetelezuk, hogy fejlesztek egy drupal modult es eladom penzert, a kliens tovabb tudja adni masoknak is a beleegyezsesem nelkul? A drupal licensz oldalan talaltam a kovetkezot:

9: Is it permitted for me to sell Drupal or a Drupal module or a Drupal theme?

Yes. However, you must distribute it under the GPL version 2 or later, so those you sell it to must be allowed to modify and redistribute it as well.

Szoval akkor semmi ertelme az egesz munkanak, ugye ? Mert en ugy akarnam, hogy csak az tudja hasznalni aki megvasarolja.

Fórum: 
Désiré képe

Erre azt lehet mondani, hogy akkor írj egy saját tartalomkezelőt, amit majd csak annak adsz tovább, akinek szeretnéd...
Persze ez elég bunkón hangzik, de gondolj csak bele:
egy közösség óriási munkával, időt és pénzt nem kímélve készítette a Drupalt, és Te ezt ingyen használhatod, továbbfejlesztheted.

Senki nem mondja, hogy nem kérhetsz pénzt a munkádért, és arra sem kötelez senki, hogy tedd vissza a közösbe azt amit csináltál, csupán nem sajátíthatod ki magadnak.

Egyébként ez a GPL liszenszből adódik.
Durván azt tartalmazza, hogy a program nyílt forrású, szabadon terjeszthető, akár ingyen, akár pénzért. Bárki módosíthatja, DE a módosításoknak is GPL alatt kell működnie. Ami tulajdonképpen egyetlen fontos tiltást jelent: NEM lehet lezárni a kódot, illetve azt is bárki szabadon módosíthatja, terjesztheti, akár ingyen, akár pénzért...
(ha hülyeséget mondtam úgyis kijavítanak)

Bővebben itt nézd meg:
http://www.gnu.hu/gpl.html

Egyébként pedig a munkádnak igen is van értelme!
1- mert kérhetsz érte pénzt, hiszen az idő pénz, a munka pedig idő
2- mert ha valami elég jó dolgot fejlesztettél, és úgy gondolod, akkor azt vissza teheted a közösbe, hogy mindenki gazdagodjon, és ezzel meg háláhatod, azt, amit addig ingyen kaptál. persze nem kötelező, de jó érzés, hidd el!

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

zoliky képe

A http://www.templatemonster.com/ elege hires weboldal es drupal sminkeket lehet vasarolni. Peldaul ha egy haverom megvasarol egy sminket es en is megkapom akkor a templatemonster.com nem perelhet be azert, mert hasznalom es tovabb adom a sminket?

0
0
Désiré képe

egyrészt ha egy sminket tovább adsz öt embernek, az akkor is csak 5-tel több használó, szinte kizárt, hogy a szerző egyáltalán megtudja, ezért beperelni aligha fog :D

nem vagyok jogász, de szerintem amúgy sem tehetnék meg.
Meg kell nézni, hogy a smink GPL liszensz alatt fut-e, ha igen, akkor nyugodtan tovább adhatod, ha nem, akkor meg ha a drupal sminkeket tényleg GPL alatt kötelező közzé tenni, akkor pedig az nekik gáz...

Viszont az már érdekes kérdés, hogy mi van ha eladod, hiszen nem titkolhatod el, hogy ingyen is hozzájuthatnának, és azt sem, hogy nem a Te munkád, de ha valaki így is megveszi...

(bár ezek a saját értelmezéseim, lehet hogy hülyeség)

egyébként én már láttam hivatlos oldalakon olyan sminket pénzért, amit korábban máshol ingyen

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

pp képe

"egyrészt ha egy sminket tovább adsz öt embernek, az akkor is csak 5-tel több használó, szinte kizárt, hogy a szerző egyáltalán megtudja, ezért beperelni aligha fog :D"

Ezen teli szájjal mosolyogni nem hinném, hogy helyes.

Ha nem kapnak el, mert van egy dupla fenekű táskád, akkor nyugodtan lophatsz a boltból. Ha kis értékű tárgyat lopsz - jelenleg 10e alatt - akkor nyugodtan lophatsz, mert ha elkapnak úgy se perelnek be/jelentenek fel/a rendőr nem vesz fel jegyzőkönyvet mert úgyis csak szabálysértés.

Én nem hiszem, hogy ezen az oldalon ilyen gondolatoknak, ilyen körítéssel (cinkos összekacsintás, bátorítás, elfogadás) kéne megjelennie. Személy szerint én ettől okádok. (gondolom Te se gondoltad komolyan)

A Drupal.org-ról letölthető sminkek kész képeket tartalmaznak, a Template Monster-en pedig a kiindulásul szolgáló PSD-ket, FLA-kat, fontokat stb. is megkapod. Tehát nem csak a sminket kapod meg, hanem a smink átszabásához szükséges összes kelléket is. Egyszóval itt nem csak a sminkért fizetsz!

De nem kell itt találgatni, el kell olvasni az oldalon található felhasználási feltételeket vagy a gyakran ismételt kérdéseket. Részletesen leírják mit tehetsz és mit nem.

Azt meg, hogy hogyan lehet kijátszani/átvágni/kiügyeskedni stb. azt meg ne itt beszéljétek meg lécci!

pp

0
0
Illyés Edit képe

A Drupal.org-ról letölthető sminkek kész képeket tartalmaznak, a Template Monster-en pedig a kiindulásul szolgáló PSD-ket, FLA-kat, fontokat stb. is megkapod. Tehát nem csak a sminket kapod meg, hanem a smink átszabásához szükséges összes kelléket is.

De nem kapod meg az eredeti fotókat, ami nélkül csak korlátozottan módosítható a smink (nem tudod átméretezni a képeket).

A Templatemonster egyébként maga is lopott anyagokból dolgozik (bírósági ítélet van róla, ezért merem így nyíltan leírni). Képügynökségektől származó képanyagot használtak fel a sminkjeiknél anélkül, hogy megvették volna a template felhasználási licencet hozzá. Mivel az ügynökségek nem tudták behajtani a Templatemonsteren az elmaradt jogdíjakat (lényegében egy ukrán fantomcégről van szó), ezért a Templatemonster ügyfeleinek számláztak ki esetenként több ezer dollárt.

0
0
pp képe

mert még soha nem vettem tőlük semmit. Szomorú amit írsz.

pp

0
0
Illyés Edit képe

Csak a .php fájlok GPL-esek, valamint azok a Javascript fájlok, amelyek a Drupalhoz csomagolt .js fájlokban hívnak meg funkciókat. Az összes többi fájl (Drupaltól független Javascript, valamint a CSS, Flash, képanyag, stb.) közvetlenül a böngészőnek megy ki, ezért nem vonatkozik rá a Drupal licenc.

Drupal licensing FAQ

Magyarán: lehet fizetős sminkeket és fizetős modulokat is árulni; a modulokat bárki ingyen továbbadhatja, a sminkekben viszont vannak/lehetnek olyan részek, amelyek szerzői jogi védelem alá esnek (természetesen a smink készítője ezeket is közzéteheti GPL alatt, mint a Drupal.org-ról letölthető sminkek esetében).

Drupal fejlesztésnél nem a komponensek árusítása az üzlet, hanem a komponensekből kész csomagok, webhelyek összeállítása. Egyébként minden normális szakma így működik (orvos, építész, vízvezetékszerelő, könyvelő...). A szakmai ismeretek többnyire bárki számára elérhetők könyvtárban vagy az interneten, te azért fizetsz, mert most akarsz házat építeni, meggyógyulni, adót fizetni, stb. és nincs 5 éved kiképezni magad a témában.

0
0
pp képe

Valahol egy messzi, messzi galaxisban:
http://wiki.hup.hu/index.php/A_GNU-ki%C3%A1ltv%C3%A1ny

"Sok programozó nem örül rendszerprogramok elüzletiesedésének. Ez lehetővé teszi, hogy több pénzt keressenek, de azt is megkívánja, hogy a más programozókat riválisnak és ne kollégának tekintsenek. A programozók közötti alapvető baráti ténykedés a programok megosztása; a jelenlegi piaci szerződések általában megtiltják a programozóknak, hogy másokat barátnak tekintsenek. Aki szoftvert vesz, választania kell a barátság és törvény betartása között. Természetesen sokan döntenek úgy, hogy a barátság fontosabb. De azok, akik hisznek a törvényben, kellemetlen helyzetbe kerülnek, bármit is választanak. Cinikussá válnak, és azt gondolják, hogy a programozás csupán a pénzkeresés egyik módja.

Ha inkább a GNU-n dolgozunk, mintsem szabadalmaztatott programokon, barátságosak lehetünk és a törvényt is tiszteletben tartjuk. Továbbá a GNU példaként szolgál és inspirál; ez egy zászló, amely arra ösztökél, hogy újra egyesülhessünk és megosztozzunk. A harmónia érzését adja ez meg, ami nem elérhető, ha nem szabad szoftvert használunk. A programozók fele, akikkel beszéltem erről, azt mondta, hogy ez a boldogság fontos és pénzzel nem helyettesíthető. "

pp

0
0
Atyla képe

Én csak a drupal.org oldalról letölthető sminkek egyikét-másikát próbálgatom és szeretném módosítani, főleg a css részét, hogy az oldal kinézete, elrendezése, arányai kicsit mások legyenek, mert az oldalamhoz arra van szükség.

Én sem továbbadni, sem pénzért árulni nem akarom, viszont az oldalam a tervek szerint pénzt fog hozni.

Belenéztem a gnu licencbe, ami az adott smink mappájában van és így kezdődik:

Everyone is permitted to copy and distribute
verbatim copies of this license document, but changing it is not allowed.

Aztán később ír a módosításokról is.

Most nem tudom, hogy saját magamnak módosíthatom, vagy sem.

Természetesen az oldal láblécében ott hagyom a készítő linkjét és odaírom, hogy módosítottam.

Nem vagyok perfekt angolból, és olyan hosszú a szöveg, hogy azt lefordítani nem lenne egyszerű.

Ami biztos: sem csalni, sem megkárosítani nem akarok senkit. Sőt, azt is elfogadhatónak tartanám, ha már pént hoz az oldalam, hogy egy méltányos összegért megvegyem a készítőtől a sminket, mert egy üzleti oldalon nem szoktam látni azt, hogy ki készítette, stb, de természetesen mivel ingyen van, így odateszem.

Tudja valaki, hogy pl. olyan motor, ami annyit tud mint a drupal, az fizetős változatban kb. mennyibe kerül és ahhoz modulok, sminkek?

0
0
york képe

A GPL magyarul: http://gnu.hu/gpl.html
Roviden: a GPL lenyege, ha tovabb adod a "programot" akkor adnod kell melle a forrast es penzt csak a sajat munkadert kerhetsz.
Nem vagy koteles feltuntetni a smink szerzojet a honlapodon.

A drupalnak nincs fizetos verzioja, vannak cegek akik adnak hozza supportot, de ha szeretned a drupal alapitvanyt tudod tamogatni.

Sminkeles, mindenkepp celszeru alsminket kesziteni kivalasztott sminkbol. Igy ha frissul az eredeti smink, akkor nem kell azt bogaraszni mit valtoztattal az eredetiben.

0
0
Atyla képe

OK, csak nem értettem miért van egyszer a "nem módosítható", alább meg a "módosítás esetén" rész a GPL licenc szövegében.

Azt nem tudtam, hogy nem vagyok köteles kiírni a smink készítőjét. A drupal-t se?

Bár szeretném kiírni, mert köszönet jár érte, hogy nem kell nekem megírni az egész programot, csak egy ok miatt gondolkodtam a kiírásán: ha a nagyközönség tudja, hogy drupallal készült, vagyis, ha tudja, hogy milyen cms rendszerben, akkor ha fel akarja egy esetleges rosszindulatú valaki törni, könnyebb dolga lesz, mert tudja melyik rendszerről van szó.

Ezért gondoltam, hogy inkább fizetnék, hogy a lelkiismeretem is rendben legyen, de ne kelljen segítenem a rossz szándékúaknak.

Tudom hülye a kérdés, de mégis milyen nagyságrenddel illik támogatni a drupalt?

Alsminken mit értesz? Ha azt, hogy a sminkkek között megjelenjen egy új smink, ami az eredetire hivatkozik, akkor ezt még nem tudom megcsinálni, mert biztos php-t, stb. kellene kódolni hozzá.

Ezért módosítgatom az eredetit és odaírom majd az oldalra, hogy módosítva, de ha azt mondod, hogy a drupal.org oldalról letölthető sminkek mindegyike szabadon módosítható és ki sem kell írni a szerzőjét... Inkább nekik is fizetek, na de megint a kérdés: mennyit illik, mert láttam, hogy fizetősek 4000 forintnál kezdődnek, amelyek gondolom többet tudnak. Talán egy 1000-rest?

0
0
asrob képe

Ha valaki fel akarja törni a honlapodat úgyis fel fogja. Ha ki van írva hogy drupal akkor tudja mivel van dolga, mondhatni megspóroltál neki egy kört hogy megtudja mi fut az oldalad alatt. Olyan nagyságrenddel támogatod a drupalt amilyennel akarod. Erre van egy megfelelő hely, mégpedig az http://association.drupal.org/. "How can you help?" részt ajánlom figyelmedbe. De itt megemlíteném hogy ha már támogatni szeretnéd a drupalt akár támogathatnád a magyarországi drupal rendezvényeket. Mivel az alsmink létrehozása már nem ide tartozik így ha szeretnél többet tudni erről akkor kérlek tedd fel új témaként, tudod, új kérdés új téma.

ui.: A fizetős sminkek közül is van jópár féle, fajta, ha szétnézel pl. a http://www.topnotchthemes.com/ oldalon, láthatod hogy nem két fillér egy jó smink. Persze ez szubjektív.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

alippai képe

Nem a kiírásból lehet megállapítani, hogy Drupal e az oldal. Körülbelül egy tucat ismertetőjegyet tudok, amivel valószínűsíthető, hogy Drupallal készült az oldal/termék.

Törni ritkán szokták a Drupalt, aki törni tudja, az kiírás nélkül is rájön, hogy Drupalról van szó.
(Ugyanazon a Drupalon fut az amerikai Fehér Ház oldala is, amit te használsz - kis csúsztatással persze, de ott teljesítményben változtattak, nem biztonságban!)

Pénz - lehet egész apró összegtől (igen, 1000Ft is) egész nagyig, de tudni kell ugye, hogy az utalás/pénzmozgatás is pénzbe kerül.
Lehet adakozni a Drupal szervezetnek (http://association.drupal.org/donate), de sokszor egy-egy modul vagy smink készítőjének is közvetlenül. Nem kötelező, nem elvárt, ez egy gesztus, nem kell szégyelleni ha nem fizetsz, már magával a Drupal használattal is segítesz a közösségnek.
A szervezet oldalán ott van, hogy tagságot is lehet venni(22€): http://association.drupal.org/civicrm/contribute/transact?reset=1&id=1
Ez feljogosít, hogy jelezd egy logóval, hogy pénzzel is segíted a Drupal közösséget.

York arra utalt, hogy van egy egyszerű módja annak, hogy módosíts egy sminket (igen, valóban direkt erre beépített funkció :)), nem kell kiírni, hogy kitől és miből származik.
Erről bővebb leírást sok helyen találsz, én most kerestem egyet, ezt találtam ami nagyon barátságonsan és szépen képekkel leírja magyarul miről van szó: http://boj.hu/node/7
Ha elakadsz itt a fórumon kérdezz nyugodtan, de nyiss új témát, hogy az utánnad érkező, akinek ugyanaz a problémája könnyen megtalálja.

Hogy adhatod tovább:
Ha eladsz valamit, az továbbadható, akár ingyen a forrás megjelölésével.

Divat mostanában nem eladni a weboldalt hanem mint szolgáltatást nyújtani havidíjért, forráfájlokhoz és egyebekhez ebben az esetben nem is kell hozzáférést biztosítanod.

Tisztán saját részeidre (képekre, kézikönyvre, használati utasításra, felhasznált képekre) vonatkozik a szerzői jog (tehát tied a munka, más nem használhatja fel), ha mást nem engedsz meg (pl. GPL licenszel).

0
0

Lippai Ádám
young element

csovi képe

Ez nagyon izgalmas téma szerintem. A szabad szoftver az, ami meg tudja esetleg akadályozni a szoftveróriások tejhatalmát, és ez az az eszköz amivel mindenki harcolhat a központosított tejhatalom ellen. (szerintem)

Végső soron persze szerintem üzleti modellként kell vizsgálni, mert a másik lehetőség szintén üzleti modell.

Tudjuk, hogy a szoftverszabadalom nem sok embert tart vissza attól, hogy ingyen használjon valamit. (lásd: vindóz) Ebben a rendszerben az emberek nagy része lopott szoftvert használ, amiért börtönnel, bírsággal fenyegetik. Az ilyen cégek ellen csoportok alakulnak. Ezek a cégek hatalmas összegeket költenek védelmi rendszerekre.

Ezzel szemben egy nyíl forráskódú rendszert nem kell védeni a másolástól, a fejlesztése nagyon széleskörű, és sokkal inkább alkalmazkodik a felhasználói igényekhez (mert ők is fejlesztik). Aki használja, jó érzés tölti el. Ingyen volt, mégis legális. (börtön szóba sem kerül)

De a kérdés, miért érné ez meg bárkinek?

A szabadalmazott szoftverek ugyan pénzért hozzáférhetőek, de elavulnak. Jön az új verzió, amit újra meg kell venni. Ha megvetted nincs több kiadás? De van. Ez a support. A vindózok esetében e nélkül nem nagyon működne a dolog. Ezek a frissítések már ingyenesek.

Nyílt forráskód esetén annyi változik, hogy ha írsz valamit, akkor az eladáskor a kódot is oda kell adnod. A felhasználók nagy része ezzel semmire nem megy. Annyi az előnye, hogy, ha veled nem elégedett, mással folytatja a munkát. De ami még jobb, a támogatásért is pénzt kérhetsz, hiszen a modell olyan, hogy akkor fizetnek, amikor dolgozol.

Persze lesz, aki programozóként megveszi a termékedet, és módosítás! után továbbadja. De te is megveheted az övét, és megnézheted mi az ő ötlete.

Végül persze felmerül a kérdés, vajon az, aki tőle vásárol, egyébként tőled vásárolna-e?

Valószínűleg nem, mert kevés a világcég. Tehát neked nem okoz veszteséget, ha ő is árulja a te ötletedet módosítva, mert nem közösek a vevőitek.

Ez a nem túl jól szerkesztett iromány arra akar rámutatni, hogy a nyílt forráskód is nagyon jó üzleti modell, csak másképp kell hozzáállni, de végül a társadalmi haszna hatalmas, a fejlődés sokkal gyorsabb és üzletileg is jövedelmező.

0
0
Atyla képe

Én nagyon sajnálom, hogy a Linux végül nem győzte le a Windowst. Ha már szabad szoftverről beszélünk. És nem értem, hogy miért nem volt elég egy évtized arra, hogy a Linux hiányosságait megszüntessék: mert én használnám, de pl. az Adobe szoftvereimet és több más programot nem lehet rajta közvetlenül futtatni.

A Drupal is ingyenes. Vajon ezek a netes ingyen szoftverek nem fognak-e erre a sorsra jutni, mert azért azt nem vitatnám, hogy ha a fejlesztők közvetlenül is pénz láthatnának a fejlesztésből, akkor talán már előbbre tartanának ezek is.

Bár az is igaz, hogy sose hallottam fizetős CMS gyártóról, a Windowst viszont mindenki ismeri.

Azt hirtelen nem tudom merre van az előre, hacsak nem az, hogy szinte kódolás nélkül lehessen a felhasználóknak változtatniuk pl. a Drupalon, arculatokon, modulokon, a saját ízlésüknek megfelelően.

Fehér ház honlapja? Ez biztos? Szabad, ingyenes programot használ? Miért?!

0
0
pp képe

Szabad nem ingyenes!

Lécci olvassátok már végig a szálat, ha már ide toljátok a gondolataitokat.

A Drupal nem ingyenes, hanem szabad szoftver. A különbség annyi, hogy itt egy közös alkotás folyik. Mindenki hozzárakja azt amit tud. Ha nem értesz a programozáshoz akkor is tudsz még tesztelni és hibát jelezni, ami nem kis munka. Amennyiben ebbe a közös munkába beszállsz már nem lesznek olyan problémáid, hogy valamit úgy használsz, hogy nem fizetsz érte. Mert igen is fizetsz, a legdrágább dologgal az időddel.

Az az érdekes, hogy a Drupal fejlesztéséből sok programozó lát pénzt, hisz az a munkájuk, hogy Drupal segítségével fejlesszenek oldalakat. Ezért a fejlesztésért fizetést kapnak, a munkájuk egy részét pedig - amit lehet - visszaosztanak a közösségnek. Hisz, ha mindenki így tesz akkor a sokszorosát élvezhetem az én általam beletett munkának. Vagyis az én munkám is könnyebb lesz.

Számos céggel találkoztam munkám során akik kis saját fejlesztésű CMS rendszerüket cserélték le Drupalra. Tették ezt azért mert a zárt rendszernek van számos olyan hátránya ami miatt ez volt az egyetlen ésszerű döntésük.

Tehát még egyszer: a szabad szoftver nem azt jelenti, hogy valami ingyen van, hanem azt valaki szeretne közösen alkotni, ezért megoszt veled valamit. Ezért férhetsz hozzá ingyen.

pp

0
0
sgabe képe

Indítványoznám, hogy ezt a core hackeléssel egyetemben helyezzük el az oldalon egy (mindig) jól látható helyre. Ezeket hetente ismételgetjük. Szerintem pp te is százezerszer írtad már le. Nem kézikönyv stb. hanem egy külön kiemelt blokkba az oldal tetején, hogy a Drupal aranyszabályai vagy valami hasonló.

0
0
csovi képe

Az a legjellemzőbb szerintem is, hogy a saját CMS-ek helyett alkalmaznak drupalt. Nem hiszem, hogy a drupalnak egyhamar vetélytársa akad és lemossák, főleg nem az üzleti szektorból.
A drupalnak egy jól körülhatárolható területen vannak előnyei, ott jól és hatékonyan alkalmazható. Egyes területeken pedig nem, ott más technológiákat használnak (nem CMS-t eleve).
A Fehér Ház azért, mert az USA-ban a kormányzat nem úgy költi a pénzt, mint a mi országunk. Azt az oldalt minden megfontolás után (fejlesztési költségek, support, későbbi továbbfejlesztés, módosítás, más technológiák integrálhatósága) hosszú távon drupalban volt a legolcsóbb fejleszteni. Ezért.
Meg azért, mert a drupal is alkalmas rá.
Egyébként ha figyelmesen jársz a neten, meglátod, hogy nagyon sok nagy forgalmú oldal működik drupallal, Magyarországon is.

0
0
alippai képe

A Fehér Ház azért, mert az USA-ban a kormányzat nem úgy költi a pénzt, mint a mi országunk. Azt az oldalt minden megfontolás után (fejlesztési költségek, support, későbbi továbbfejlesztés, módosítás, más technológiák integrálhatósága) hosszú távon drupalban volt a legolcsóbb fejleszteni. Ezért.

Ez így nem igazán pontos, a két legfontosabb dolgot kihagytad:

  • a kampány és a kormány egyik fő gondolata a nyíltság volt, ezért volt szükség egy opensource rendszerre
  • a döntéshozók közt volt aki Drupallal foglalkozott, így biztos volt a választásában, márpedig senkinek nem jó ha egy rosszul sikerült rendszerrel bukik egyet, erőt csak egy elterjedt és kipróbált rendszer adhat

fejlesztési költségek, support, későbbi továbbfejlesztés, módosítás, más technológiák integrálhatósága

Ezek aprópénzek egy elhibázott döntés hatásaihoz képest, persze nem figyelmenkívül hagyhatóak.

Tudtommal utólag sem bánták meg a döntést. :)

0
0

Lippai Ádám
young element

csovi képe

Nyilván jó választás volt a drupal, azért írtam, hogy alkalmas rá. Azt nem tudtam, hogy a nyílt forráskód előnyt élvezett.
Azt azért mind tudjuk, hogy hasonlóan jól működő oldalt más technológiákkal is létre lehet hozni, csak drágábban.
És azt hiszem, hogy későbbi fejlesztés és átalakítás egy olyan oldalnál, amit egy kormányzat működtet nem aprópénz.
Még vállalati oldalaknál is nagyobb a bevétel a későbbi átalakításokból, mint az oldal elkészítéséből mondjuk 5 éves távlatban évekre lebontva. Kormányzati oldalaknál, amelyeket használnak ez az arány még jobb (mármint szolgáltatói oldalról). Legalább is ez az én tapasztalatom.
Mi pont ezért alkalmazzuk a drupalt a lehető legtöbbször (egyre többször, inkább ez a jó kifejezés), mert olcsó a fejlesztés vele, és később pedig sokkal olcsóbban módosítható.
De lehet, hogy én nem tudok valamit.

0
0