Drupal kod kibogozasa

zoliky képe

Szeretnem atnezni es megerteni a drupal kodot. A problema az, hogy a fajlok egymast hivjak meg.

Peldaul ha megnyitom az "index.php" fajlot az meghivja a "boostrap.inc" fajlot. A bootstrap pedig a "common.inc" fajlot es igy tovabb.

Hasznos lenne egy fa szerkezet amibol latszik melyik fajl melyikel beszelget. Letezik ilyesmi ?

Oszinten az egesz drupal kodbol az a resz erdekel amely a HTML kodot nyomja ki, es amit sminkelni lehet. Nem szeretnek Smarty-t hasznalni, hanem tanulni a drupal kodbol es valami hasonlot irni.

Fórum: 
Illyés Edit képe

Oszinten az egesz drupal kodbol az a resz erdekel amely a HTML kodot nyomja ki, es amit sminkelni lehet.

A 6-os kiadáshoz tartozó Devel modul szépen megmutatja, hogy egy adott HTML kódrészlet honnan, melyik sminkfüggvényből jön. Másik tanulási módszer, hogy itt-ott belenyúlsz a kódba (page.tpl.php, node.tpl.php, phptemplate.engine, modulokban lévő theme függvények, kész sminkhez kapott template.php), és megnézed, mi történik. Sminkeléshez elég ennyi, modulfejlesztéshez vagy sminkmotor írásához (miért nem jó a PHPTemplate?) ott a Pro Drupal Development könyv.

0
0
tolmi képe

Inkább ne nyúlkáljon a kódban szerintem senki, ha nem konkrét elképzelése van és még nem ismeri ki magát benne. Ajánlom inkább a Zend Debugger-t a Zend Studio-val és Firefox kiterjesztéssel. Van 30 napos kipróbálható verzió és működik benne a Debugger is. Azzal akár lépésenként végigpróbálhatod, breakpointokat helyezhetsz el és láthatod az adott sorban létező változókat és azok értékeit.

Ennél szebben már nem nagyon tudom elképzelni azt hogy egy ismeretlen kódbázist megismerj.

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita