Drupal költöztetés ide-oda

Anonymous képe

Sziasztok!

Van valami gyors és egyszerű megoldás arra, hogy Drupal-t tudjak költöztetni egyik gépről a másikra?
Most olyan szerencsém van, hogy két gépen fejlesztgetek (inkább csak ismerkedek) a Drupallal. Mivel rendes tárhelyem nincs, az ingyeneseknél meg szívtam eleget a beállításokkal, így aztán inkább mind a két gépre felraktam az Apache+PHP+MySQL triót. Viszont ha vinni akarom az adataimat egyik helyről a másikra, akkor - drupal könyvtár becsomagol, mysql adatbázis exportál, elvisz másik gépre, ott drupal könyvtár töröl, otthonról hozott bemásol, drupal adatbázis töröl, otthonról hozott beimportál. Aztán visszafelé ugyanez.
Van erre valami beépített dolog, amivel esetleg 1-2 kattintásból megúsznám?
Igaz ez sem egy óriási meló, csak érdekelne, hogy van-e egyszerűbb megoldás rá.

Üdv.
Zoli

Fórum: 
Anonymous képe

Szia!
Egyes esetekben még a hordozhatóság is problémákba ütközik, lásd levelezési lista/fórum.
Szerintem egyik megoldás a shell script/batch fájl lenne.
Én OpenSuseLinux alatt használom, gondolom azt meg lehetne oldani, hogy shell script-ben előbb törölni mindent a /srv/www/httpdocs alól, utána mentett anyagot kicsomagolni. Hogy a mysql futtatásánál hogyan lehetne jelszót átadni, azt nem tudom, vagy van rá valami speciális program, amivel egyszerűbben importálni lehetne az adatbázist? Vagy eleve a /var/lib/mysql/database könyvtárat másolgatni?
Ehhez viszont a mysql adatbáziskezelőnek verziószám szempontjából egyezni kellene egészen biztosan.
Windows alatt is biztosan meg lehetne oldani batch fájllal.
Másik ötlet az lenne, hogy pendrive-ra tenni a mysql és drupal könyvtárat, apache-t meg mysql-t ennek megfelelően configurálni? Nekem ez biztos egy-két napba kerülne, míg utánanéznék, ha egyáltalán meg lehet csinálni. Valaki egyébként csinált egy ilyen bemutató-pendrive-t, valahol láttam, de hogy pontosan mit tud...?

0
0
Paal képe

Én úgy szoktam, nyomok egy sqldump-ot phpMyAdmin-nal, amit elmentek az oldalon belül egy mappába. Összecsomagolom az egész oldalt, elviszem mobil vinyón, a másik gépen kitömörítem, importálom az sql fájlt, és működik. Persze mindkét gépen az adatbázis elérés és az oldal url-je a.az (pl. http://localhost/demo), de ha nem akkor a configban csak át kell írni.

Mi ebben a bonyolult?
De valóban, egy shell script-tel meg lehet spórolni pár kattintást, billentyű leütést... :)

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Anonymous képe

Szia, most találtam ezt:
http://drupal.org/node/142232

0
0