Drupal Használói Találkozó Budapesten?

Hojtsy Gábor képe

A szegedi sikeres találkozó után jogosan merül fel a kérdés, hogy Budapesten, ahol egy négyzetméterre (egyelőre?) biztosan több Drupal fejlesztő jut, ki szeretne Drupal Használói Találkozókat szervezni? Egy ilyen találkozó praktikusan a következők ügyes egyvelegét jelenti (nem feltétlenül mindezeket egyszerre!):

  • egy vagy több érdekes helyszín (a Nyitott Műhely (http://nyitottmuhely.hu/) például kiváló volt a Szabad Szoftver Esték első eseményén)
  • kevés de hasznos előadás (szerintem maximum kettő)
  • sokkal több beszélgetés, mint előadás
  • esetleg konkrét témára fókuszált estek, ehhez igazodó előadással
  • kapcsolódó érdekes programok (koncert, rövidfilm, borkóstoló, parti)

Tehát itt nem egy wifi-vel felszerelt, high-tech, laptopos partira gondolnék (bár ha valaki kiegészítők fordítói hétvégéjét szervez, azt sem fogjuk megvetni :), hanem egy beszélgetős, kapcsolat építős lehetőséget.

A Drupal.hu-n természetesen minden promóciós, regisztrációs, érdeklődés felmérős stb. megoldásban szívesen részt veszünk, segítünk.

Fórum: 
Illyés Edit képe

Nekem furcsán hangzik az, hogy "Drupal használó". Van ugye a felhasználó, meg a fejlesztő – a "használó" logikus, de fura.

Nagyon kellenek ezek a rendezvények, mert mostanában kezdenek lenyomni bennünket a csehek.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ez (is) ilyen pillanatnyi nyelvújítás volt részemről, a felhasználó mindenképpen "kevés" lett volna, a használó meg inkább általánosabb.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Túl vagyok néhány kisebb projekten úgy, hogy (sminkek kivételével) nem nyúltam a kódhoz. Ilyen értelemben én használónak, és nem fejlesztőnek tartom magam.

(Felhasználó pedig a megrendelő és a látogatók lesznek.)

0
0

Nagy Gusztáv

Illyés Edit képe

Akkor viszont talán kötőjellel kellene írni, a számítógép-használó analógiájára: Drupal-használó, Drupal-használók Találkozója...

0
0
aries képe

A kötőjelek, egybe- vagy különírjuk problémák mindig sok hozzászólást eredményeztek a fordítói listán is :)

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
pp képe

Sziasztok!

Én és a TanárÚrKérem.hu csapata szívesen elvállalja a szervezését egy ilyen rendezvénynek.

Ajánlott címek:
Drupal Bütykölők Találkozója.
Drupal Hívők Találkozója.
Drupal Fetisizáló Esték.
Drupal Beszélgetések.
Drupal Eszmecserék.
Drupal Tartalomkezelő és Tartalomkezelő Keretrendszer Érdekőkők Talákozója.
Magyar Drupal Csoport Találkozó.
Drupal.hu összejövetel.

uhh... azt hiszem más most nem jut eszembe.

pp

0
0
aries képe

A Drupal Beszélgetések jól hangzik.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
Paal képe

Szerintem az eddigi legjobb.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Sweetchuck képe

Szokás szerint nekem máris vagy egy csomó kérdésem. :)

0
0
Paal képe

Ilyenen szokott elhasalni a dolog. Mindenki jön a saját problémájával (én is ;) és arra szeretne választ kapni. A végén mindenki beleun, és legközelebb már nem fog jönni. Vagy azért mert elege van a kérdésekből, vagy azért mert rá nem jutott sor, és nem kapott választ a kérdéseire.

Szóval csak óvatosan az ilyen dolgokkal :)

Lehetne olyanokat megcélozni, hogy felvetünk 1-1 témát, és ki mit javasol annak megoldására. A Drupal rednszert valamennyire ismerve, kb. mindenre legalább 5-6 megoldást ki lehet találni. Ugyan akkor ki lehetne dolgozni pl. a kézikönyv számára egyféle "sablon megoldásokat" bizonyos témákra, amit aztán némi módosítással mindenki szabadon felhasználhatna. Mint Kristof van Tomme előadása az idei Drupal konfon a Hands on: Building a website for small businesses in Drupal címmel.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Hojtsy Gábor képe

A kérdésekből akkor lehet gond, ha egy nem közérdekű kérdéssel tartjuk fel a csoportot. Praktikus lenne, ha meg tudnák ítélni a kérdezők, hogy mit kell egy-két konkrét emberrel megbeszélni, és mi "közérdekű". Illetve ha a válaszadó(k) el tudják hárítani a nem közérdekű kérdéseket, és későbbi személyes beszélgetésre tudják irányítani. Szerintem nem szerencsés a kérdéseket ellenjavallni, csak meg kell találni a helyüket megfelelően :)

0
0
Sweetchuck képe

Fejlesztői oldalról megközelítve van néhány kérdésem, de még érlelem magamban őket. :)
Éppen ezért nem tettem még fel itt a fórumban sem.

Magányos hobbi programozó vagyok, dolgozok 5-6 olyan modulon (talán ezért nem halad egyik sem:-) ami általános felhasználású lehet (úgy értem, hogy nem 1db webhely speciális igényének kielégítésére), de néha jó lenne konzultálni a profikkal. :)
Volt itt egy próbálkozásom, de nem jött össze. (Nem vágtam fel e miatt az ereimet)

0
0
pp képe

Szerintem egy ilyen mit akarunk és hogyan csináltuk és ki hogyan csinálná egy tökéletes téma lehet az első találkozóra! ;)

pp

0
0
Hojtsy Gábor képe

Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy az egyedi kérdések is mindig felbonthatóak általánosabb (sokszor többek számára érdekesebb) kérdésekre. Nyilván, ha egy komplett iwiw vagy tevefarm klón kell valakinek, akkor azt nagyon sok közérdekű kérdésre tudjuk csak lefordítani, de ennél azért kisebb problémák szoktak felmerülni.

0
0