drupal fórum

kecso képe

Egy drupal alapú oldal létrehozásán dolgozunk. Az a helyzet, hogy a régi oldalunkat építjük újjá a drupallal. A régi általam írt oldalon volt egy általam írt fórum. Ennek a fórumnak a topicjait, hozzászólásait szeretném áttenni a drupal fórumba. Az az igazság, hogy nem igazán tudok eligazodni az adatbázisban, hogy mely táblákba és milyen adatokat kellene bevinnem, hogy a drupal fórum tudja értelmezni... Tudna valaki segíteni? Azt szeretném kérni, hogy valaki, aki jártasabb a dologban, és van egy csepp ideje, írja le nekem, hogy hogyan illesszek be új fórumszobát, illetve hozzászólást. Segítségeteket előre is köszönöm! Ha esetleg nem érthető a kérésem, megpróbálhatom elmondani bővebben is...

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

Először is a fórum szerkezete: fórumok, azok csoportjai és ezek hierarchiája a taxonómira rendszerben tárolódnak. A fórum témák maguk node-ok, azaz tartalmak a Drupalban, az ezekre adott válaszok pedig hozzászólások. Tehát a taxonómia táblák, a node tábla, a hozzászólás tábla és a szekvenciák táblája mind módosításra kell kerüljön, ha így migrálsz.

Én mindig úgy találtam ki annak idején a Weblabor migrálásakor, hogy mit hova hogyan kell írni, hogy megnéztem, mi változik, ha felviszek valamit az admin felületen. Nem jellemző, hogy misztikus dolgok történnek az adatbázis nem túl logikus részein :)

0
0