drupal az extra.hu-n?

Anonymous képe

érdekelne, hogy lehetséges-e telepíteni? ha igen, hogyan?

Schmile képe

Az ini_set() PHP-ban (ez nem annyira gond), MySQL-ben a LOCK TABLES van letiltva. Szóval telepíteni lehetséges, de szerintem nem annyira ajánlott...

0
0
Anonymous képe

és ez konkrétan mit jelent? miért nem ajánlott? nem fog menni rendesen? annyira nem értek hozzá ilyen szinten, csak azért gondoltam erre, mert szép dizájnt lehet hozzá csinálni, amit sok drupalos oldalnál láttam :)
szóval ha nem nagyon gáz, azért én megpróbálnám oda felkínozni :)
uw-ra akartam először, de mire felpakoltam hozzá mindent addigra a "kis aranyosak" megszüntették a választható reklámtípust, fix reklámcsík van. az extrán meg nincs, azért próbálnám azt. de ha nagyon nem jó akkor marad uw, vagy atw...

0
0
Schmile képe

Az én oldalam CJB-n van, ott gond nélkül fut a Drupal (igaz, itt is felső frame-es reklám van, de nincs annyi gond, mint pl. UW-n). Az Extra.hu nagy előnye, hogy reklámmentes, de a LOCK TABLES hiánya érezhető (nagyon is; pl. nekem egyes beállítások átírása után ugyanúegy az alapból beállított érték maradt, vagyis nem módosult a beállítás)...
Egyébként most 2 hónapig a CJB is reklámmentes...

0
0
Anonymous képe

csináltak egy tesztet az extrások, az oldalukon fent van. ott ezt írják:
http://www.extra.hu/viewhtml.jmg?view=test_results

Drupal v4.6.5 (Honlap)

A Drupal rendszer a következő feltételekkel telepíthető:

* csak gyökérbe telepíthető a rendszer
* a settings.php-ban az összes ini_set függvényt törölni kell
* a mysql-libraryban a LOCK és UNLOCK TABLES függvényeket hatástalanítani kell

érdekelne, hogy a mysql-es rész mennyiben problémás? miben akadályozza a portált?

0
0
lacmac képe

Beüzemeltem egy portált az extra.hu-n drupal 4.6.5 -el (magyarkozosseg.extra.hu), de nem egy leányálom...
azért leirom ide amit eddig észrevettem:
az elérés sebessége nagyon változó... valahol a csiga és a tetü lassú között határolható be a dolog.
a LOCK/UNLOCK TABLES hiánya érezhető akkor ha a lassúság miatt kétszer kattint a user a tartalom vagy módositás beküldése vagy hasonló gombokra... php hibaüzenetek kezdenek bejönni duplicate entry hibára hivatkozva...
Sokszor van olyan hibaüzenetem, hogy az adatbázis nem elérhető, aztán frissités után általában magára talál... De ez előfordul, hogy minden 3.-4. müveletnél jelentkezik, aztán jódarabig semmi... Nem hiszem, hogy van összefüggés a müveletek tipusa és a hibaüzenet között, inkább véletlenszerünek tünik... valószinüsitem a sebesség miatt... a php time limit miatt eldobja a kérést, mert nem éri el az adatbázist időn belül... amugy a memoria 12 mb ra van korlatozva ami sokmindenre eleg...Ahogy kiszedtem php leirásból, a memoria és time limit opciókat lokalis értéknek meg tudnám változtatni, de még nem jöttem rá, hogy Drupálon belül hova és mit kellene megadnom/beirnom...
A SAFE_MODE ahogy én tudom, nem változtatható helyileg... merthogy az be van kapcsolva, és ez is okoz jó pár hibát... Sok modul van amit nem birtam müködésre az extra-n. Leginkább a kép manipulálással vagy albumkészitéssel (acidfree) foglalkozó modulokkal próbálkoztam, de sikertelenül.... azt hiszem a SAFE_MODE ON miatt... A rovid url-ek sem hasznalhatoak, ModRewrite hiánya miatt.. amugy a Drupal telepités további feltétele a .htaccess átnevezése .htaccess.txt-re

Egyébként nem lenne rossz , és még a sebességbeli problémákkal is tudnék együttélni, ha nem lenne ennyi korlátozás...és hibaüzenet. De végül is ingyenes, meg reklám sincs... szoval alap dolgokra megteszi.... de referencia munkának vagy komolyabb használatra nem hiszem, hogy alkalmas...

Szivesen olvasnám mások tapasztalatait az extraval kapcsolatban, és az is érdekelne, másnál is vannak e hasonló problémák, ill. ha nincsenek, akkor, hogy sikerült megoldani.

0
0

LACMAC

Schmile képe

Lehet, hogy én "iktattam ki" hibásan a LOCK/UNLOCK TABLES használatát, de nálam a karakterkódolással komoly gondok léptek fel. Az ékezetes karakterek helyett egyik napról a másikra összevisszaságok jelentek meg... más gondom nem volt, de ez a karakterkódolási probléma többször is megismétlődött (ezért inkább fizetős tárhelyre költözöm...)

0
0
boszkar képe

A fent leírtak szerint sikerült beüzemelni a drupált az extrán. Nincs hibaüzenet, rendben müxik. Néha nem éri el a mysql adatbázist, nem tudom miért. Ilyenkor a frissitésre kattintva rendben lejön az oldal. Szerintem is valszeg sebesség miatt. Még a java aplettek is működnek. Meg lehet tekinteni:

http://boszkar.extra.hu

0
0
Anonymous képe

Üdv!

Le tudnád írni részletesen, hogy hogyan sikerült feltelepítened? Régóta próbálkozom, de nem sikerül...

Petya

0
0
talger képe

a .htaccess-t átnevezed htaccess.txt-re.
az includes/database.mysql.inc fájlban pedig kikommentezed azokat a részeket ahol LOCK TABLES ill. UNLOCK TABLES van. illetve a setting.php-ban is az ini_set() függvényeket kell hatástalanítani.
akkor rendben fog menni.
nekem (perpill) csak a .po fájl importálás nem megy.

0
0
Anonymous képe

Én nekem nem sikerül az index.php-t sem behozni! Hogyan kell? Segítsetek légyszi!

0
0
Schmile képe

A .htaccess fájl törölted?

0
0
Anonymous képe

Feltettem remekül fut, kifogástalan gyorsaság semmi hiba. htaccess törlése után persze. Keresésnek meg mint a weblaboron a google form kereső megteszi.. ha mellé fel tesszük a gtsitemap-et még percre kész is lehet.

0
0
tcat képe

Lejjebb említett (UN)LOCK TABLE már működik. Viszont van egy dolog ami fontos. Ha beállítjátok a "files" könyvtárat, akkor a drupal automata letesz egy .htaccess-t oda is. Amitől a feltötött fájlokat senki nem fogja tudni letölteni (ütközik ez a .htacces az apache rewrite-al (ugyancsak ezért nem mennek a "szép" útvonalak)). A törlés (átnevezés) itt nem elég. A fájlt tartalmát kell törölni. Tehát hagyjunk ott egy 0 méretű fájlt. A rendes .htaccess-hez nekem nem nagyon kellett nyúlnom. működött. Igaz én az 5.0 bétát próbáltam, amit kb. 1 gombnyomásra lehet telepítani (ajánlom mindenkinek). Bár mielőtt beleugrotok az 5.x-be, nézzétek meg, hogy milyen modulok vannak hozzá, mivel a letölthető modulok között sem felfelé sem lefelé nincs kompatibilítás (4.x-5.x verziók között).

0
0
bunya képe

Hát nem tudom, hogy hogy csináltad, de nálam nem akaródzik működni.
Drupal 4.7.4-et nyúzok.
Másik probléma: Bejelentkezés után, ha kattintok 2-3-at, mindig kidob. Ez alatt azt értem, hogy egyszer csak azt mondja, hogy hozzáférés megtagadva, ha olyan linkre kattintok.
Eredetileg az atw-n állítottam fel a rendszert, ott jól működött (többé-kevésbé), majd azt hoztam át extra.hu-ra. Ez okozhat valami kellemetlenséget?
Mellesleg a mysql export-inport okozott egy kis galibát a karakterkódolás miatt.

0
0
gibae képe

Sziasztok!
Még csak most próbálkozom a drupállal. (Láttam a Fix.tv-n és nagyon megtetszett.) Az ott látottak alapján feltettem a kicsomagolt fájlokat a magyar nyelvi fájlokkal összefésülve az extrára.
Elindítottam az install.php-t, de csak error lett nekem is! Nekem fel se rakta a ht.accest! természetesen engedélyezve van a php!
Mit tegyek?
Előre is köszi a segítséget!
Éva

0
0
pp képe

Mivel pusztán 20 percem volt bemutatni a Drupal 5.0 új lehetőségeit, ezért bevallom egy jól preparált, többször kipróbált rendszerrel mentem Gibzo-hoz. Ezért ment olyan könynedén.(meg mert ügyes vagyok ;))

Sajnos a legtöbb magyar ingyenes tárhelyszolgáltatónál vannak olyan megkötések ami miatt a Drupal nem mászik fel olyan könnyedén. Többen igérték már, hogy leírják Extrara hogyan kell felrakni, mert nekik már sikerült, de sajnos nem küldték még be >:) eddig.

Ha csak gyakorolni akarsz és kipróbálni a Drupalt jobban jársz, ha felteszel egy xampp-ot és azon próbálod ki.

pp

0
0
bedof képe

Ha a .htaccess-t felmásolod az 404 hibát fog okozni, már az első behívás után.
Az érdekesség az, hogy a FileZilla a felmásolás után nem mutatja ezt a fájlt (a wwwroot könyvtárban). Valószínűleg azért gondolod, hogy fel sem másolta. Pedig bizony fent van.
Ezért, ha már bejött a 404 hiba, nem elég letörölni a Drupal-t és újra próbálkozni a felmásolással.
Bizonyíték erre az, ha mindent kitörölsz a wwwroot-ból és csak egy egyszerű index.html-t felmásolsz, akkor is 404 hibát kapsz. :-(((
A megoldás, hogy inaktiválod a mysql-t, inaktiválod a webtárhelyet, újra aktiválod a webtárhelyet és újra aktiválod a mysql-t. (Ekkor érdemes ellenőrini a tárhelyet, de ekkor már nem fogsz 404-et látni.)
A feltöltéskor ezután már nevezd át a .htaccess-t, htaccess.txt-re és úgy tölsd fel a drupal-t, vagy egyszerűen ne is töltsd fel ez a fájlt.
Üdv:
bedof

0
0
gibae képe

Köszönöm. Inaktiváltam, töröltem újraaktiváltam. Fel sem másoltam azt a fáljt, és error 404-es hiba.
Megint mit csinálok rosszul?!

Hopp! Most sikerült!!! Köszönöm!!

0
0
Anonymous képe

Az eddig jól működő portált a belépési jelszavam (extra) megváltoztatása után adatbázis hibára hivatkozás mellett nem érem el. A kettőnek köze van egymáshoz vagy csak az extra vacakol?
Ha a jelszóváltással szúrtam el, akkor hogyan hozhatom helyre?

0
0
x-virus képe

Kezdő drupal-os vagyok, de eddig nagyon tetszik. Nemrég felraktam egyet egy extrás tárhelyre és azt hittem, hogy minden jól működik, de egy image modul beépítése után akadt egy pici problémám. Pontosabban nem is a modullal van a baj,
(csak ott vettem észre a hibát), mert amikor feltöltök egy képet, nem jelenik meg. Se egy galériában, sem pedig egy felhasználó adatainál. A képfeltöltéssel minden ok, megcsináltam neki a mappát, fel is engedi tölteni, de mégsem jelenik meg semmi csak a kép neve. Megcsináltam ugyanezt freeweben, ott meg minden jó. Miért van ez, valaki segítsen pls., ja és ha lehet akkor részletesen írjátok le a megoldást, mert tényleg nagyon kezdő vagyok.

0
0
bedof képe

A lényeg, hogy a Files könyvtárban van egy .htaccess nevű rejtett fájl.
Alapban a FileZilla-ban pl. nem létszik, csak ha bekapcsolod a Nézet menüben a Rejtett fájlok mutatása menüpontot.
No, ő a bűnös.
Töröld a fájl tartalmát és másold fel így a fájlt. A fájlméret 0 legyen.
És a képek megjelennek.

Olvasd el ezt is:

http://drupal.hu/node/684#comment-3764

BF

0
0
x-virus képe

Köszi a segítséget, tényleg ez volt a probléma. Mostmár minden kép rendesen megjelenik.
Üdv!

0
0
Dead-End képe

Hello!
A files mappában elhelyeztem egy üres .htaccess-t, de a képek továbbra sem jelennek meg. :S

Mi lehet a probléma? Tudja valaki?

0
0
kittka képe

Sziasztok! Sikerült már valakinek gallery2-őt beolvasztania a Drupalba? Az installáláson már túl vagyok, felerőszakoltam valahogy a gallery2-őt, de amikor be akarom olvasztani, akkor elszáll az alábbi hibákkal:

1. URI of Gallery2' variable: Hiba
* Error : '' retrieving

2. PHP Memory Limit: Hiba
* Your PHP is configured to limit the memory to 16M ( memory_limit parameter in php.ini). You should raise this limit to at least 24MB for proper Embedded Gallery2 operation

Ezekre van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani?
Esetleg más fejlettebb galéria modul ötlet?

0
0
Illyés Edit képe

Nyiss egy új témát ennek légy szíves.

0
0
kittka képe

Oké, nyitok neki, bocsánat ha rossz helyre ment. Igazából azért gondoltam ide írni (csak persze ezt kifelejtettem), mert extra-s tárhelyen lenne az oldal és ez a probléma az extra miatt van, illetve ezért nem tudom megoldani.

0
0
zoliteso képe

Sziasztok!

Nem szeretném szaporítani a villanyszámlát, erre a hibára keresnék magyarázatot, nekem is ugyanez van az Extra oldalára feltöltött 5.1-es Drupal alatt....

http://drupal.org/node/136785

Adalék: localhoston, vagy bérelt szerveren nem jelentkezik ugyanez a hiba.
(Kérlek ne írjátok, hogy akkor bérelt szervert kell használni... :)

Találkoztatok-e már vele?
Mi lehet a baja?

Üdv!
ZoliTesó

0
0
zoliteso képe

Ez a dolog smink függő...az alap drupál smink hibázik....a csatolás gombbal az Extrán...
Egy másik sminkkel nem csinálja...

Üdv!
ZT

0
0
Botond képe

Nagyjából 1 hónapja kiválóan működött a Drupal 5.1 az extra.hu-n. Most mintha elkezdtek volna barkácsolni pop-up-okkal, és csomó dolog eltűnt. Pl. "Beviteli eszközök", "Közzétételi beállítások", ..., általában minden, ami a fórum hozzászólások alatt szokott lenni. A Dolog nem smink függő, illetve nem beállításfüggő, mert korábbi mentéseimet visszatöltve sem javul meg.

Belefutott már más is a problémába? Ha igen, tudtok rá megoldást?
Köszi!

0
0
D képe

Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a cjb.hu -n mi az elérési út, ha nekem nincsen a felh. nevem??
Előre is kösz

0
0
falu képe

Nekem ilyen üzenetek százait dobálja:
realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/f/fa/falu/wwwroot/sites/all/modules/tinymce/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/spellchecker/ - /nfs/extra/prepend/prepend.php(187) : system created function - 18. sor.

0
0
falu képe

Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne tenni ez ellen?

0
0
Pál úr képe

Mit mond a kereső? (2 oldalnyi találatot -- tény, hogy nem mind az extra.hu-ra vonatkozik) Szerintem azokat próbáld végig, segíteni fog.

0
0
falu képe

Tényleg. Nem is rossz dolog ez a kereső. Más is tudja, hogy van ilyen? ;-)

0
0
Anonymous képe

Sziasztok!

warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/****/wwwroot/sites/all/themes/engines in /nfs/extra/prepend/prepend.php(187) : system created function on line 18.

A jelenséghez még hozzátartozik, hogy nem lehet a sminkeket módosítani (színek), illletve a hozzáadott sminkeket nem ajánlja fel beállításra.

Mit tehetnék?

0
0
Pál úr képe

... csak felvetem, hogy ebben a comment-ben éppen erről volt szó. http://drupal.hu/node/684#comment-6949

És valóban, nagyon-nagyon jól látod, hogy ez egészen pontosan 4 azaz négy hozzászólással feljebb van.

Ötlet? Javaslat? Kereső?

0
0