Drupal anti-pattern-ek gyujtemenye

itarato képe

Sziasztok,

Eloadast szeretnek tartani a 'Hogyan NE fejleszzunk Drupal-ban' temaban. Gyujtok ehhez olyan elmenyeket amikkel talalkoztatok mar es elszornyedtetek vagy teljesen ellenzitek.
Egy egyszeru pelda: lattam Drupi oldalt ahol block-okban levo php kod kezelte a content access-t.

Nektek milyen tanulsagos ellenpeldaitok voltak mar?

Koszonom

itarato képe

szantog képe

Van egy dorg project, ami ilyen dolgokat szed össze kód szinten, kb mint az examples module, csak a sosecsináldígy dolgok. Ha megvesztem, sem bírtam előszedni keresőből, hátha neked több szerencséd lesz. Ilyenek vannak benne, hogy hook_menuben title t()-ben, fikcsis mysql connectek, és még sokan mások.

Ami még hirtelen eszembe jutott: php kód írása _bérmilyen_ drupal felületen. Maga a php modul, pl views headerbe, ds fieldekbe beírt php kód. Még viccesebb egy node bodyba írt drupalgoto, ami kb álomszép lassú halált okoz egy sitenál, és elég csekély eséllyel deríti ki, aki beírta, hogy mitől halt le az oldal.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

itarato képe

Koszonom szepen, most hirtelen eszembe jutott valami hasonlo, utananezek :)

0
0
segi képe

modulra kiváncsi lennék, ha megvan dobjatok már egy linket!

Köszi

0
0

Drupal developer at Cheppers

pp képe

A negatív cím sose jó, nem beszélve arról, hogy a hogyan ne csináljuk az mindig is rossz iránymutatás lesz, mert azt kell megmutatni hogyan kell csinálni.

Blokkban lévő php kód adott esetben lehet jó megoldás pl., ha nem férünk hozzá a fájlrendszerhez. QuickAndDirty, de adott szélsőséges körülmények között megoldást jelenthet egy problémára. Márpedig, ha a peremfeltételeknek megfelelően, gyorsan megoldja a problémát vétek lenne nem használni, azzal a felkiáltással, hogy ez nem jó megoldás.

Már csak azért se, mert mindig is a minőség-idő-erőforrás(pénz, stb.) (több dimenzió) háromszögbe fogjuk elhelyezni (analóg skála, végtelen lehetőségekkel) a megoldásunkat. Csak az egyik szempontot figyelembe véve (egy dimenzió) nem érdemes rossznak(szélsőséges egyszerűsítés, 0 vagy 1, igen, vagy nem) minősíteni egy-egy megoldást.

Egyszóval teljes szívemből javasolnám, hogy inkább arra koncentráljunk, hogy egy-egy adott problémára milyen megoldások vannak, és azoknak mik az előnyei/hátrányai.

pp
ui.:
Elnézést az ünneprontó hozzászólásért, kiengesztelésül:
http://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo

7
-2
itarato képe

En nem talalom unneprontonak, en is egyetertek ezekkel :) A cel pontosan az hogy bemutassuk mik a veszelyes dolgok, es szandekozom is megoldasokat mutatni rajuk. Emellett ellen-peldak szerintem mindig egy kis feluduleskent tudnak szolgalni, ott van pl. a http://thedailywtf.com/ . En is csinaltam es csinalok ellenpeldakat a mai napig is, es pont ezert jo ha valaki ravilagit es onnantol majd jobban lehet csinalni.

A videot koszonom :)

1
0