Drupal 8 telepítés rendben, működés nulla

DruTa képe

Üdv!

Egy fizetős tárhelyre telepítettem a D8-at, legfrissebb verziót. Az Apache verzióját nem ismerte fel a telepítő, de megnéztem a cPanelben és rendben van, és a "opcache" PHP modult kérte, azt engedélyeztem és simán lement a telepítést, meg is jelent az oldal, ahogy kell, de onnantól kezdve a "Kezelés" és "Gyorshivatkozások" menü kivételével bármilyen menüre kattintok, kiesik az oldal és az alábbi hibaüzenet jön:

Not Found
 
The requested URL /mode/user was not found on this server.
 
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Mi a baj? Talán még nem végleges a 8-as? Azért is nincs itt a Drupal.hu letöltéseknél, csak a 6-os és 7-es?

A tárhelyszolgáltató azt mondja nézzem meg a .htaccess filet, de azt meg egyik könyvtárban sem találtam.

Drupal verzió: 
asrob képe

Meg kellene nézni a .htaccess fájl valóban ott van-e.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

DruTa képe

Annak nem a telepítéskor kéne odakerülnie? A 7-esnél se kellett ezzel külön foglalkozni.

0
0
nevergone képe

Ha nem találod, akkor lehet, hogy nem másoltad fel. A weboldalad gyökérkönyvtárában kell lennie.

0
0
DruTa képe

Fogtam a D8 telepítőjét és mint a D7-nél bemásoltam az adott mappába és elindítottam a telepítőt.

0
0
DruTa képe

Szinkronizáltam Total commanderrel a telepítő mappát a szerveren lévővel és az összes rejtett file hiányzott, ezeket mind felmásoltam: .csslintrc, .editorconfig, .eslintignore, .eslintrc, .gitattributes és így már működik a D8.

Megnéztem aD7-es telepítésemet, ott is hiányzott két ilyen rejtett file, oda is feltettem a D7 mappából, érdekes, hogy az ennek ellenére működött.

cPanel upload-dal töltöttem fel egyébként a tömörített telepítő file-t, a szerveren csomagoltattam ki, nem értem miért nem tette be ezeket...

Látom egyébként, hogy pl. a privát mappát már nem lehet Drupalban beállítani, hanem a settings.php-ban kell, gondolom így biztonságosabb, vagy nem tudom.

Viszont van ez a trusted_host_patterns dolog, az miért nincs eleve beállítva? Egyébként próbáltam a settings.php-ban, ha kiveszem a csillagokat és az example helyett a domainom nevét, a com helyére a tld-met írom, akkor ennyi, vagy ennyire nem egyszerű?

* @code
* $settings['trusted_host_patterns'] = array(
* '^www\.example\.com$',
* );
* @endcode

Tudom, ez új téma, de ezért az egy kérdésért nem akartam újat.

Még vmi: hiába állítom át 777-re a 444-ről a settings-php-t, nem engedi módosítani. De még letörölni se, hogy feltöltsem a módosítottat.

Mit kéne még tennem?

0
0
asrob képe

Trusted host patterns-ről bővebben itt olvashatsz: https://www.drupal.org/node/2410395
Ha egy URL alatt érhető el az oldalad akkor elég az amit bemásoltál. Ha több domain alatt de nem állítottál be átirányítást, hogy "átdobjon" a www.domained.hu-ra akkor kellhet a www nélküli trusted host patterns.

A settings.php jogosultsági gondokkal pedig szerintem a szolgáltatót érdemes megkeresned ha te nem tudtad módosítani.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

DruTa képe

Kösz, igen, néztem korábban a trusted leírást, csak nekem kicsit még kínai, de akkor megpróbálom így.

Az egy URL alatt azt érted, hogy van egy domain és nincs másik domain, ami szintén erre az oldalra mutat? Persze, hogy egy van, mi értelme lenne, hogy több domainról legyen, hacsak nem az, hogy valaki megveszi a HU, COM, stb. domainokat is ugyanarra a névre.

0
0
DruTa képe

444 a jog a settings.php file-on, 777-re állítottam, de nem tudom menteni. A szolgáltató azt mondta 644-re kell állítani. A 777 több, mint a 644, tehát nem értettem miért ezt javasolja, de így se megy.

Egyébként ti milyen joggal használjátok? 444? 644?

0
0
asrob képe

Ezt vele kell megbeszélned, mivel nem tudom pontosan milyen rendszert használnak illetve használsz így innen nehéz segíteni.

Egyébként 444-el használom:

-r--r--r--. 1 nginx nginx 29K Jan 23 21:52 settings.php

De ez esetemben nem biztos, hogy releváns mivel saját vps-t használok és bármikor tudok további jogosultságot adni a fájlra.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

nevergone képe

Ezek nem számszerű értékek, szóval nem lehet mondani, hogy a 777 jobb, mint a 644, mert nagyobb. Ezek nyolcas számrendszerbeli értékek, számjegyenként változó jelentéssel és a jogosultságot írják le.

0
0
DruTa képe

Nem is úgy értem, hanem mert ugye 3 sorban vannak a jogosultságok és 3 oszlopban a személyek, és ha 777 van, akkor mindenkinek minden joga megvan, míg 644-nél nem. Tehát mégis csak nagyobb jog, vagy tévedek?

0
0
asrob képe

Azt értem alatta, hogy a weboldalad csak és kizárólag a www.example.com domain alatt érhető el. Ha elérhetővé tetted www nélkül is, de nem irányítottad át (a www.example.com-ra), akkor érdemes lehet felvenni az example.com-ot is.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

DruTa képe

Kösz, hát beállítottam, ahogy írtam, de a Drupal továbbra is azt mondja nem állítottam be.
A www eleve át van irányítva a tárhelyen a www nélkülire.

A jogosultságot újraépítették és most jó. Nem tudom egyáltalán mitől ment el, én hozzá nem nyúltam. Ez a tarhely eu egyébként.

0
0
asrob képe

A csillagokat kivetted előle ugye?

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

DruTa képe

Természetesen, mint írtam is. De szóköz maradt a sor elején.

De közbe arra gyanakszom, hogy mivel most még nem a domainról, hanem egy mappából indul az oldal valahogy a mappát is oda kéne írnom, csakhogy az a tld után van.

Tehát így kéne talán:

'^www\.domainnév\.hu/mappanév$',

Bár ez nem tűnik jónak.

Ui.: Egyébként alig van még modul D8-ra azok közül, amiket használnék, legalábbis végleges, úgy látom még kicsit várni kell a 8-assal, marad egyelőre a 7-es.

0
0