Drupal 8 menü többnyelvűség probléma

vikicica22 képe

Hello mindenkinek!

Van egy drupal 8-es az oldal amiben van magyar és angol nyelv.
A magyar oldalban van egy olyan rész, hogy hírek menüpont és abban vannak views segítségével listázott tartalmak.
Azt szeretném, hogy a hírek menüpont csak a magyar részben legyen látható és az angolban nem. (Drupal 7 -ben ez jól működött.)
Most jelen pillanatban az angol oldalon is megjelenik a hírek menüpont pedig a menü beállításoknál megadtam, hogy ez a menüpont magyar.
Hírek (Nyelv - Hungarian - A menühivatkozás nyelvi kódja.)

Mit ronthattam el a beállításokban, hogy nem úgy működik ahogyan kellene?

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Joee képe

Alternatív menükezelést használtam, ezért saját megoldást kellett találnom, ami szerintem neked is segíthet. Úgy csináltam, hogy létrehoztam annyi menüt ahány nyelvet használok. Nálad ez egy magyar és egy angol menü lenne. Mindegyik menüt ugyanabba a régióba raktam. A menük nem jelennek meg egyszerre, mert a beállításait úgy adtam meg, hogy mindegyik csak a saját nyelvének használatakor legyen látható. Nem automatikus lefordítást állítottam be hanem kézit, így az egész angolt menüsort nekem kellett létrehoznom és ez a lényeg, mert az angol menünek semmi köze a magyarhoz vagy a többihez. Így teljesen eltérő menüpontokat vagy menüsorrendet tudtam beállítani, mivel az angol menünek semmi köze nincs a magyarhoz. Kicsit munkásabb létrehozni, de cserébe teljes szabadságot kapsz a két nyelv menüinek beállításaiban. Sok sikert hozzá!

1
0